hits

Heidi Gustad

SÅ MORSOMT MED GÅSTOL

 • 14.02.2018, 10:30

SAMSUNG CSC

Her hjemme har vi en liten gutt som øver seg på å gå med denne geniale gåstolen. Han blir SÅ stolt når vi setter han i den. Da får bena fart og han forsøker å komme etter og "fange" meg. Vi kjøpte den på Barnas Hus like etter jul og siden da har den lille krabaten virkelig fått fart på den. I begynnelsen bevegde han seg sakte fra plass til plass og lekte mest med lekene på brettet. Nå derimot er det full gass, og han synes det er så gøy. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Den er utstyrt med et ratt som spiller ulike melodier, samt en søt tiger, bilder og lekeringer. Da vi kjøpte den betalte vi bare 350 kroner, men ny pris ligger på 699. Men et lite tips: I dag er det faktisk 25% på Barnas Hus så det er mulig å kapre den til en litt billigere penge. Det hørtes  kanskje ut som tidenes annonse, men det er det ikke. Hadde bare så innmari lyst til å dele disse søte bildene av den lille gutten min som koser seg SÅ i gåstolen sin. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Han bruker den ikke så lenge i slengen, men den er utrolig fin å ha når han vil følge etter meg og se hva jeg gjør på kjøkkenet for eksempel.

SAMSUNG CSC

Ellers om dagene har han begynt å øve seg på å stå på egen hånd. De siste dagene har han begynt å slippe taket når han holder seg fast i noe når han reiser jeg opp. Da står han faktisk i noen sekunder før han knekker sammen og lander på rompa. Så søt når han deiser sammen og sitter der på rompa, reiser seg opp igjen og prøver på nytt. Så fint hvordan de små utforsker, utvikler seg og lærer seg alt det nye.


I dag er det en litt trøtt mamma som oppdaterer dere. Det var en liten gutt som ikke ville sove så mye i natt, og holdt det gående i flere timer. Til slutt var det bare å gi opp og stå opp grytidlig. Må ligger han og sover sin første dupp, og det skulle jeg sikkert gjort også. Men når jeg først står opp er jeg våken til kvelden kommer.

 Om få minutter drar vi avgårde for ukas babysvømming. Gleder meg til litt kvalitetstid i bassenget sammen, det er så herlig. Vi skrives senere. 

Er det flere som bruker gåstol til sine barn? 

 

#baby #barn #familie #mamma #foreldre #gåtrening #gåstol #barnashus #bilder #blogg #hverdag #leker #trening #svømming #babysvømming #onsdag 

Grunnen til at jeg ikke jobber akkurat nå

 • 12.02.2018, 18:37

SONY DSC

Det ble kanskje litt uklart beskrevet hvorfor jeg ikke jobber, og er hjemme akkurat nå. Tiden min på jobb ble med 10 vakter og nå skal jeg være hjemme de neste 2 ukene. Det er akkurat som planlagt og det er en grunn til at vi måtte gjøre det slik. Jeg skal være hjemme rett og slett fordi Espen er på jobb og vi ikke har barnehageplass enda. Da jeg gikk ut i mammapermisjon i april i fjor brukte jeg aldri av sommerferien min for 2017. Den ble derfor overflyttet til 2018, og nå får jeg endelig gleden av de ukene. Så utrolig kjekt at det kan løses på dette viset, for det er jo lenge til barnehagestart enda. 

SONY DSC

Espen reiste på jobb på torsdagen for 14 dager slik han alltid gjør etter 4 uker hjemme med fri. Vi kommer faktisk til å være hjemme med Axel på skift, og jobbe litt hver helt fram til barnehagestart. Vi har heldigvis klart å få det til å gå opp ved å løse det på den måten. Litt av en kabal å få til å gå opp, men nå tror jeg de aller fleste dagene er i boks. Det vil bli noen måneder med litt sjonglering og planlegging, men enn så lenge ser det ut til at det fungerer bra slik. Forutenom noen få vakter jeg har på sykehjemmet, vil Espen være hjemme mens jeg jobber. 

SONY DSC

En som har lært seg "sååå stoor". Merkelig nok gjør han det bare i matsituasjoner, haha. Men det er jo en fin start. Har fortsatt ikke klart å lært han å klappe, men det kommer vel til sin tid det også. 

 


 

Dagene hjemme er så herlige. Slik som i dag hvor vi kunne trille til ei venninne på besøk. Vi har alltid tatt bilen bort til henne, men det viste seg å være en spasertur på bare 35-40 minutter. Skal forsøke å bli flinkere til å la bilen stå og heller bruke vognen mer i denne friperioden min. Nå er det ikke like kaldt ute, i tillegg er det litt lengre lyst ute om dagene, så ingen unnskyldning der. Haha. Axel fikk lekt seg med hennes lille jente mens vi koste oss med salat, focaccia,sjokolade og te hele formiddagen. Når vi kom hjem fikk Axel seg litt middag før vi dro avgårde til treningssenteret. Er så motivert på treningsfronten for tiden, så det måtte jeg bare utnytte. I morgen venter 2 dose av HVP-vaksinen og etter den tenker jeg å la treningen ligge et par dager. Første dose gjorde armen litt øm, og det blir den nok denne gangen også.

 

 

#permisjon #ferie #mammapermisjon #baby #barn #mamma #familie #mammablogg #trening #hverdag #bilder #mandag 

 

MIN ALLER FØRSTE MORSDAG

 • 11.02.2018, 12:02

SONY DSC

Gratulerer med morsdagen til alle mødre der ute! ♥

Veldig rart å tenke på at jeg også har morsdag i dag. Det har alltid vært mammas dag, og ikke min. Men nå er den altså min også, og det betyr dobbel feiring. Haha. I tillegg er det jo fastelaven. Den dagen skal vi ikke glemme, for her i huset elsker vi boller. Derfor kommer både søsteren min og mamma hit senere i dag for å stelle i stand til både fiskeboller og baking av fastelavens-boller. 

 

SONY DSC

SONY DSC

Slik startet dagen vår. Vel og merke klokken 5. Da var vi våken i sengen i 1,5 time før vi begge heldigvis sovnet og sov til over klokken 8. Da vi igjen våknet føltes det ut som jeg hadde fått sovet i 100 år, og var så takknemlig for den ekstra 1,5 timen på øyet. Jeg har fått en morgenfugel av en unge, og i dag var det ekstra tungt å sette bena på gulvet og reise seg opp klokken 5. Også på en søndag da. 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Lille hadde fikset gave til meg, og under frokosten hadde vi gaveåpning. Har dere sett en søtere kopp før? også favoritt-teen min. Det lå også 3 flaxlodd i en konvolutt. De skal jeg spare til senere i dag. 

 


 

Nå venter jeg bare på at lille skal våkne fra duppen sin. Vi skal møte søsteren min på trening om under 1 time. Axel skal være i barnepassen for første gang på flere uker. Skal bli deilig å avslutte uken med ei skikkelig treningsøkt. Føler meg SÅ klar for å bruke kroppen litt igjen. 

 

Gratulerer med morsdagen, håper du får en fin dag eten du er mor eller ikke ♥

 

#mamma #morsdag #barn #familie #baby #gave #fastelaven #boller #fastelanensboller #trening #helse #livsstil #mammablogg  #søvn #glede #kjærlighet #blogg #foto #bilder #søndag #helg 

Hjemme 100% av tiden

 • 10.02.2018, 11:16

SONY DSC

Så lenge varte min første arbeidsperiode etter mammapermisjon. Nå er jeg tilbake hjemme 100% av tiden etter 2 uker på jobb. Det var 2 spennende og morsomme uker, men nå er jeg mer enn klar for å være hjemme med lille gullet mitt igjen. Syntes det var litt for tidlig å dra fra lille i så mange timer. Men det er vel "vanlig" at jobben kaller når babyen begynner å bli 9 måneder. Litt tidlig synes jeg, men man venner seg til det meste. Nå har jeg tatt ut ferie som var oppspart fra i fjor. Virkelig glad for at jeg hadde ferie til gode. Jeg kan kanskje ikke kalle det for ferie, for det eneste som står på planen de neste ukene er å være hjemme med lillegutt. Men det er akkurat det jeg har mest lyst til å gjøre. 

SONY DSC

Titt-tei. En liten gutt som titter opp fra sittebenken vår. Han følger etter meg samme hvor jeg går eller sitter, det er så hyggelig. Veldig spent på når han tar sitt første skritt, for nå har han gått rundt møbler lenge. Men helt stødig på foten er han ikke helt enda.

 

De siste 2 dagene har jeg hatt barnevakt mens jeg har jobbet. Det har gått så fint og han har hatt 3 forskjellige barnepassere som alle har tatt utrolig godt vare på skatten vår. Likevel er det litt deilig å slippe å tenke på barnevakt de kommende dagene, nå som jeg er hjemme hele dagen. 


I natt har vi hatt overnatting av søsteren min. Vi lagde oss indisk til middag i går kveld, etterfulgt av en diger skål med is, sjokoladesaus, krem og banan. En verdig avslutning på fredagen. I dag er vi hjemme alene, men skal snart ut på en stor handletur. Kjøleskapet trenger å fylles opp før søndagen kommer. 

 

Hvor lenge var du hjemme med babyen før du begynte å jobbe?

 

#barn #baby #mamma #familie #permisjon #ferie #hjemme #hverdag #helg #lørdag #bilder #foto #blogg 

 

 

Interiørnyheter til de små fra Søstrene Grene

 • 08.02.2018, 11:26

Om ikke lenge drar vi ut dørene for å handle inn litt nytt til babyrommet. Søstrene Grene lanserer masse nytt til de små i dag, og jeg er skikkelig spent på å se på alt det fine de har fått i butikkene. Jeg har allerede tatt en titt i katalogen og sett meg ut noen favoritter. Det skal bli så fint inne på rommet til lille, og jeg håper jeg klarer å ferdigstille det snart. 

Så mye fint! Håper på å få med meg noen lekekasser, tepper, speil og knagger om det finnes i butikkene enda. 


 

I dag har Espen reist ut på jobb for 14 dager, så nå er det bare meg og Axel her hjemme. Jeg skal jobbe både i kveld og i morgen, men har heldigvis klart å ordnet med barnevakt. Men før den tid har vi noen timer sammen. Får faktisk mye ut av dagene når jeg jobber seinvakt, for her er vi oppe alt mellom klokken 5-7. Nå skal jeg vente å se om lille våkner fra første duppen sin, så fyker vi ut dørene. 

 

Ha en fin dag

 

#interiør #baby #barn #barnerom #mamma #famile #mammablogg #bilder #blogg #hverdag 

Mer tid på jobb, litt mindre tid til barnet

 • 03.02.2018, 20:56

SONY DSC

Hele denne uka har jeg tilbrakt formiddagene på jobb. Jeg har ammefri 1 time om morgenen slik at jeg rekker å gi mat til lille før jeg drar ut døren. Mens jeg ordner meg steller Espen lillegutt, så dagene våre starter omtrent samtidig. Det går overraskende greit å dra avgårde fra den koselige stemningen på morgenen. Men det er likevel litt hjerteskjærende å dra fra lille når han følger etter meg til døra, og jeg ser han stå å kike etter meg før jeg lukker den. Når jeg setter meg i bilen vet jeg heldigvis at Axel skal få en fin dag med pappaen sin. Det hjelper masse. 

SONY DSC

Hittil har alt gått knirkefritt, og i går hadde jeg min første kveldsvakt etter mammapermisjonen var ferdig. Jeg fikk ammet lille med det samme jeg kom hjem. Likevel tror jeg han merket at noe hadde vært annerledes på kvelden. Da han hadde sovnet våknet han  igjen etter 1 time og ville ha mer melk. Han er vant med at det er jeg som legger han hver eneste kveld, men i går hadde Espen begynt å legge han mens jeg var på vei hjem. Utover natten fortsatte han å våkne og da klokken ble 5 ville han ikke sove mer. Det ble derfor en litt trøtt start på dagen for oss alle. Merket ingenting til det når jeg var på plass på jobb, og hadde utrolig nok masse energi til å pleie de eldre. Nok en finfin dag på jobb. I morgen ettermiddag venter ukas siste vakt, men før den tid har jeg mange timer her hjemme. 

SONY DSC

Det har ikke blitt like mye tid til bloggen denne uken dessverre. I tillegg til jobb har vi ferdigstilt gangen med nye speil og knagger. Nå gjenstår det bare et speil som burde ha kommet i posten. Så kan jeg få knipset litt bilder. Vi har også vært i 2 bursdager denne uken, og jeg har bakt 2 supergode sjokoladekaker. Bare se på denne festen av noen sjokoladebomber. 

SONY DSC

SONY DSC

Dette er kaker bakt med kefir, og det gjør de så saftige. Ble veldig mye til overs og de ligger klare i fryseren om søtsuget melder seg en kveld. Haha, kjenner jeg meg rett blir de ikke liggende mange dagene. 

 

Nå skal jeg ta ut noen minipizza ut av stekeovnen. Planen for kvelden er å slappe av med litt serier før vi finner sengen til rett tid. Håper dere nyter helgen, så sees vi om ikke alt for lenge. 

 

Første arbeidsdag etter mammapermisjon

 • 29.01.2018, 20:38

SAMSUNG CSC

Da er jeg hjemme i beste velgående. Det gikk over all forventning å begynne på jobb igjen. Når jeg hadde hoppet i arbeidsklærne og kommet i sandalene var det som jeg aldri har vært borte disse 9 månedene. Puh, ingen grunn til å grue seg til å starte om det er flere som er i permisjon. Noe nytt å sette seg inn i var det selvfølgelig, men der får jeg ta tiden til hjelp og lære meg litt og litt. Blir aldri ferdig utlært i sykepleieyrket, og med så kort tid bak meg i yrket har jeg mye å gå på enda.

SAMSUNG CSC

Jeg kom hjem til en kjempeblid gutt som hadde kost seg så med pappaen sin hele formiddagen. De hadde dratt hjem til mamma og ventet på meg der. Hun stekte pannekaker og lagde suppe til oss. Blir så godt tatt vare på at. Jeg skal faktisk jobbe 6 av 7 dager denne uka, så jeg er spent på om kroppen klarer å henge med på det. Jeg er som regel våken noen runder på natten med lille, men enn så lenge føler jeg meg opplagt. 

 


 

Flere som er på jobb om dagene, eller går det i skole eller andre ting? 

 

#jobb #mamma #baby #barn #foreldre #arbeidslivet #sykepleier #familie #foto #bilder #blogg #mammablogg

SISTE DAG MED MAMMAPERMISJON

 • 28.01.2018, 19:21

SONY DSC

Det er veldig rart å tenke på at alle månedene med mammapermisjon er over. Alle de dagene har bare opp i røyk, føles det ut som. Jeg hadde planer om å gjøre både det ene og det andre, og det har jeg fått gjort også. Men jeg vil gjøre enda mer, og det sammen med vårt nye familiemedlem som plutselig har blitt 9 måneder. Det har vært både vår, sommer, høst og nå vinter mens jeg har vært borte fra jobb. Vi har reist til Oslo, København, Bergen, Kreta, Nice og Gdansk. Vi har vært masse hjemme, og jeg har lært så mye nytt om mammatilværelsen. Likevel føler jeg det var i går jeg låste garderobeskapet mitt på jobb min siste arbeidsdag, da høygravid kun 1 uke før fødselen.  

SONY DSC

Det skal bli godt å begynne å jobbe igjen selv om jeg kommer til å savne å være tilstede for lillegutt gjennom hele dagen. I morgen tidlig står jeg på sykehjemmet med uniformen på og klar for å dele formiddagen med de eldre. Det blir en annen hverdag framover. Lurer på hvordan hverdagen blir med både jobb og småbarn og alt annet som kommer av middagslaging, husarbeid og trening. Regner med jeg kommer inn i en slags rutine etter hvert. Jeg er ikke den første som sitter i denne situasjonen, og jeg har aldri hørt om noen som ikke får det til å gå opp. Heldigvis, hehe. De første 2 ukene er Espen hjemme, så de to gutta mine får kost seg sammen mens jeg er på jobben.

SONY DSC

I går gikk jeg gjennom alt i arbeidsveska og fikk tatt en real opprydning i papirer og slikt. Jeg har vasket klær hele helgen for å slippe like mye husarbeid etter arbeidstid. Jeg har også lagd opp masse babymat. Etter 2 timer på kjøkkenet i dag hadde jeg 16 barneporsjoner med middag klar. De ligger klar i fryseren, sammen med masse babysaft, sviskemos og smoothie. Håper det bidrar til at jeg får utnyttet så mye tid som overhode mulig med Axel etter arbeidstid, før han legger seg. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SONY DSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Endel mat som dere ser. Men det går fort unna, og jeg liker å ha det klart om vi får det travelt noen dager. Nå har jeg begynt å lage babymaten med litt biter i. Ikke så store, for den lille krabaten har fortsatt ikke fått ei eneste tann. Jeg har ventet på den tannen ei god stund nå, og tror hele tiden den skal komme. Men de kommer nok, ingen hastverk for min del med tanke på ammingen. 

Da er det ikke annet å gjøre enn å glede seg til den "virkelige" hverdagen smeller i gang i morgen. Vi sees nok, selv om jeg skal jobbe. 

 

 


 

Håper dere får ei fin uke! 

 

#baby #barn #mamma #mammablogg #permisjon #babymat #mat #middag #helse #kosthold #smoothie #helg #hverdag #bilder #blogg

 

Best at barnet spiser på egenhånd

 • 28.01.2018, 10:12

SONY DSC

Søndagen min startet på akkurat samme måte som hver dag, med denne lille sjarmøren. De små er så søte når de spiser. Vår lille har spist brødskive på egenhånd siden han var 7 måneder og nå begynner han virkelig å få teken på det. I starten var det 90% gris og 10% spising. Han gnudde biten med leverpostei over ALT, kastet den ned eller tråkket den under sokken på fotbrettet. Du kan tenke deg hvordan det ble seende ut, ikke bare hender og ansikt var fulle av leverpostei. Vi snakker hele spisebrettet, gulvet, drikkekoppen og tripp-trapp-stolen full av leverpostei. I tillegg har han en tendens til å alltid gru seg i øynene når fingrene er smurt inn i leverpostei. Men vet du hva, det er helt greit, selv om det går med en halv tørkerull til hvert måltid. Jeg ville at han skulle lære å plukke en og en brødbit, og spise selv. Han syntes jo det var så STAS, så da satt han der med brødbitene, puttet litt i munnen og resten havnet i gulvet. Det er det mammapermisjonen er til for. Haha. 

SONY DSC

Nå som han har lært seg "pinsett"-grepet og fått masse øving moser han ikke brødbiten med knyttneven lengre. Det ga kjapt resultater når han fikk prøve selv, og han storkoser seg med maten. I går testet vi ut makrell i tomat for tredje gang. Ved de tidligere forsøkene har han bare lagd grimaser og lukket munnen, men nå gikk det også ned på høykant. Ingen grunn til å gi seg på en matvare med en gang. De små godtar flere og flere nye smaker som tiden går virker det som. Syntes litt synd i han som kun får servert leverpostei eller kalkun/kyllingskinke og avocado på brødskiven. Men nå har jeg hvertfall 1 ekstra pålegg-sort å variere i. Har vært innom prim også, men fikk litt bakoversveis da jeg så at halvparten av boksen inneholdt sukker. Det er kanskje litt i overkant for små barn, eller for alle. Ingen har godt av å starte dagen med et sukkerkikk som gir rask blodsukkerstigning, men som også daler like kjapt. 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Ingen overraskelse hva frokosten min ble. Haha, nok en smoothiebowl-variant sto på frokostbordet. Denne toppet med en superdigg granola fra Sverige med kakao og bringebær. Den er så søt og god, kjenner ikke at den er uten tilsatt sukker. Nå har jeg nettopp sydd om leketeltet til Axel. Vi hadde bestilt leketelt som han skulle ha på rommet, men da det kom i posten var det dobbelt så stort som vi hadde sett for oss. Vi tenkte egentlig å returnere det, før vi kom på at jeg kunne prøve å modifisere det litt. Etter litt klipping og sying ble det perfekt. Vi skal gjøre litt flere endringer på barnerommet i tiden framover, men vi vet ikke helt hva enda. I helga har vi nemlig hatt fokus på å pusse opp gangen vår. Soverommet må derfor vente litt til. Gangen er faktisk ferdig om ikke lenge. Jippi.  

 

Men tilbake til baby-matprat. Her hjemme spiser lille mellom 1-2 brødskiver til frokost sammen med hjemmekokt babysaft og noen biter frukt. Det kan være banan, mango, blåbær eller avocado. Han er 9 måneder, så jeg lurer på om noen har flere tips til frokost eller gjerne lunsj til en i denne alderen? 

 


 

Hva spiser barna/et ditt til frokost? Tar gjerne imot forslag

 

 

#baby #barn #mamma #foreldre #familie #babymat #mat #frokost #helse #bilder #helg #søndag #blogg 

 

 

 

Hvor lenge skal jeg amme?

 • 25.01.2018, 21:01

SONY DSC

Da jeg gikk gravid hadde jeg ingen mål om at jeg måtte amme. Jeg hadde heller ikke bestemt meg for at jeg ikke ville det. Jeg ville ikke ha et mål, for så å bli skuffet om jeg ikke fikk det til. Jeg tenkte bare at jeg er heldig dersom jeg får det til å fungere. Når Axel kom til verden tok det 4 dager å få melkeproduksjonen godt nok i gang. Det tok også litt tid for meg å lære å legge lille til brystet slik at han fikk godt nok tak. Etter litt prøving og feiling ble det gradvis enklere og plutselig følte jeg at jeg knakk koden. Jeg husker de første dagene så godt, da han var 5 dager gammel spiste han i 45 minutter i strekk. Vi skulle egentlig borte på besøk. Men ettersom jeg ikke ville forstyrre han lot jeg han ligge, og vi kom heller for sent til avtalen vår. Derifra gikk det bare oppover og etter det ønsket jeg å sette meg et mål. Eller jeg kan kanskje kalle det for et ønske. Jeg ønsket å amme i minst 9 måneder. Jeg husker jeg tenkte at det er så lenge til, og at han sikkert var kjempestor når den tiden kom. Jeg tenkte også at jeg kom til å være SÅ lei ammingen.

Nå har det gått 9 måneder, og vell så det og jeg føler meg slett ikke ferdig. Ikke er jeg lei, og han er heller ikke så stor som jeg tenkte. Haha.  

SONY DSC

I starten var det veldig "slitsomt" å amme. Det var tungt for skuldrene og jeg fant ikke alltid gode ammestillinger. Jeg fikk ikke dreisen på å bruke ammeputa og bygde heller opp et tårn av puter i fanget. I tillegg ammet jeg så ofte at uansett hvor vi dro var jeg på utkikk etter en egnende plass for å sette meg ned med lille. Jeg var så oppslukt i ammingen at jeg alltid telte hvor mange minutter han lå å spiste og hvor lenge det gikk mellom hver gang jeg ammet. Jeg ville alltid være 100% sikker på at han hadde fått nok. Tror morsinstinktet slo inn der, gitt. Jeg var også veldig anstrengt i kroppen når jeg satte meg ned, og kunne nesten ikke røre en kroppsdel fordi jeg var redd for å forstyrre lille. Jeg falt så lett ut av posisjonen jeg hadde satt meg i om jeg for eksempel strakk meg etter telefonen som lå på bordet eller etter vannglasset. Han var jo så liten, og jeg måtte holde både kroppen og hodet i riktig leie. 

SONY DSC

Nå som han har blitt mye større synes jeg det er rart å tenke på hvor "vanskelig" jeg syntes det var. Jeg lurer på om det egentlig bare var jeg som var så fersk i gamet, eller om det faktisk var så vanskelig å holde en bitteliten baby i riktig ammestilling. Nå derimot kan jeg amme hvor som helst, med eller uten puter under armen og jeg trenger ikke tenke mer rundt det. Det kan være i bassenget, på gulvet, i sengen eller på små stoler og jeg kan reise meg opp å gå mens jeg ammer om jeg trenger noe. Det som har mest betydning for tiden er at det er lite forstyrrelser rundt oss når han spiser. Han begynner å få det travelt om dagen og blir fort mer opptatt av ting som foregår rundt han, framfor å spise. Men dette går i perioder, noen dager spiser han uavbrutt mens neste dag skulle han helst fulgt med i samtalen som foregår på andre siden av rommet.  

SONY DSC

Etter at vi var borte i helgen, var jeg rimelig spent på om han ville ta puppen igjen. Det tok vel knapt et kvarter før jeg testet etter vi kom hjem. Heldigvis hadde jeg ingenting å bekymre meg for. Alt er som før og jeg ammer rundt 4 ganger i døgnet. Det kommer jeg til å fortsette med så lenge han ønsker eller har behov for. I første omgang tenker jeg at det er fint om det holder til han er 1 år, om ikke litt lengre. Tar alt som det kommer for akkurat nå fungerer det så fint å balansere morsmelk med brødmat, frukt, grøt, middag og grønnsaker. 

 

Vet det er mange meninger rundt det med amming, særlig når det kommer til hvor lenge man bør gjøre det. Heldigvis er det opp til hver enkelt mor, og jeg velger hvertfall å fortsette så lenge vi begge vil. Hv


Hvor lenge ammet du? 

 

#mamma #baby #amming #morsmelk #barn #foreldre #mammablogg #gutt #bilder #foto #hverdag #blogg #mat #helse 

Barnepass ei hel helg: slik gikk det

 • 22.01.2018, 22:59

SAMSUNG CSC

Jeg har skrevet endel rundt helgens hyttetur, og tenkte å avslutte med å si litt om hvordan det gikk hjemme med lille og barnepasserne. For at vi skulle få muligheten til å bli med måtte noen passe Axel. Både moren min og Espens mor stilte begge opp. De flyttet inn i huset vårt og var her døgnet rundt, begge to. For min del var dette den aller første gangen borte fra lillegutt, sett bort fra et par timer i ny og ned. 

SAMSUNG CSC

Mine største bekymringer knyttet til det å reise bort fra min 9 måneder gamle gutt gikk mest ut på om han ville godta å få flaske fremfor pupp. Svaret på det er altså: NEI. Han godtok aldri flaska med morsmelk mens vi var borte. Han fortsatte å dytte den fra seg, snu seg bort, i tillegg til å blåse med munnen. All melka jeg hadde pumpen og fryst ned ligger derfor fortsatt i fryseren. Litt frustrerende å tenke på at jeg kunne vært foruten alle timene jeg brukte på pumping i forkant. Likevel er jeg glad jeg gjorde det, slik at muligheten for å gi melk var til stede dersom det hadde gått riktig vei. 

SAMSUNG CSC

Dere tenker kanskje at vi måtte avbryte turen for å dra hjem å amme. Det ble ikke tilfelle. I følge våre mødre ble det aldri et problem at Axel ikke ville ta flaska. Han var fornøyd med annen drikke fra drikke-koppene sine og spiste mye annen mat. Begge to hadde vært til oss i forkant for "opplæring" i babysitteren, bilstolen, kaffemaskin, vaskemaskin og hvor alt av klær og mat lå. Haha, ingen tilfeldigheter med andre ord. Om natten hadde han våknet noen runder, men hadde heldigvis sovnet fort. Mamma hadde med annen drikke på soverommet som han fikk. Jeg er vant til å amme, men det løste seg med litt bæring og kos med bamsen sin, mens vi var borte. Vi er supertakknemlige for at de tok så godt vare på god-gutten vår i så mange dager. Tror ikke han kunne hatt det bedre. 

Det skal sies at jeg savnet han masse mens vi var borte. Det var så godt å komme hjem igjen til gledessprederen vår. Tror ikke jeg kommer til å reise bort uten han på leeenge. Helgens hyttetur var et unntak, de neste turene våre skal være tilpasset hele familien  ♥  

 


 

#barn #baby #mamma #familie #foreldre #reise #barnepass #barnevakt #blogg #bilder #hverdag #amming #flaske #morsmelk 

Han er avhengig av puppen

 • 19.01.2018, 15:59

SAMSUNG CSC

På onsdagskvelden, kvelden før vi reiste til Åre, kjørte jeg en liten test på hvordan lillegutt ville reagere på å få morsmelkserstatning på flaske. Det er noe jeg skulle gjort for lenge siden. Av en eller annen grunn har jeg sett mørkt på dette og grudd meg veldig, og derfor har det bare blitt utsatt. Men på onsdagskvelden var siste "frist" før vi reiste i går formiddag. Da kvelden kom og han hadde fått på seg nattdrakten, gikk vi inn på soverommet med morsmelkerstatning på flaska. Som alltid satte jeg meg ned i sengen med han i armene mine, men isteden for å amme ga jeg han flaska. 

 

I det jeg førte flaska mot munnen så jeg bare hendene hans skyve flaska fra seg. Det jeg syntes var litt merkelig var at han holdt seg helt rolig. Ingen gråt eller tegn på misnøye. Han lå der bare i armene mine og slappet av, men flaska dyttet han fra seg. Jeg forsøkte på nytt, denne gangen fikk jeg noen dråper med melk i munnvika hans slik at han fikk kjent smaken. Det så heller ikke ut til å hjelpe, og han frastøtte seg flaska gang på gang og snudde ansiktet bort. Jeg tok situasjonen veldig rolig og forsøkte hvertfall 10 ganger, før jeg så slaget som tapt. 

SAMSUNG CSC

Det hele endte med at jeg ga han puppen. En liten gutt som vet hva han vil ha, med andre ord. Litt nedtur, men veldig forståelig etter 9 måneder med pupp. Kan ikke regne med at en liten baby tilpasser seg store overganger på første forsøk. Når han ikke tok til takke med flaska denne kvelden, betyr det ikke at jeg aldri vil få det til å fungere. Skal si dere det var en spent pappa som sto nede på kjøkkenet og ventet på å høre resultatet av flasketestingen når lille hadde sovnet. "Det gikk rett i dass" var det første jeg sa, og melka ble tømt i vasken. Haha, like engasjerte begge to. Svaret på om vi kunne reise til Åre ble enda mer usikkert, og vi følte Åre-turen hang i en tynn tråd. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Vi spiste koselig lunsj sammen før vi dro i går formiddag. Jeg lagde banan/kokos-lapper til Axel, og smoothie til meg. Hverdagslykke ♥

Men med optimistiske besteforeldre fikk vi beskjed om å legge fra oss bekymringene og komme oss på tur. Nå som vi er på hytta og han vet at pupp ikke er et alternativ, håper jeg det vil gå bedre. I tillegg håper jeg det hjelper at det er morsmelk på flaska, og ikke erstatning slik jeg hadde på onsdagen. Nå ligger alt ansvaret i hendene på mamma og svigermoren min. Heldigvis spiser han vanlig mat og drikker nok vann til at det går bra. Det jeg har fått hørt hittil fra de hjemme er at de storkoser seg, men at han fortsatt ikke tar melk fra flaska. Derimot har det fungerte å gi morsmelk fra kopp, slik jeg har forsto det. Det er hvertfall en fin start, selv om jeg håper å fortsette med ammingen når vi kommer hjem igjen. 

Hvordan det går hjemme kan jeg skrive etter helgen. Enn så lenge håper jeg alle dere får ei fin helg. I åre har vi det supert. Knall stemning, fine skiforhold, god mat og ei superlekker hytte. Kan ikke be om mer. 

 

 

God helg til dere alle 

 

 

#baby #mamma #foreldre #familie #mammablogg #morsmelk #amming #reise #helg #vinter #ferie #ski #hyttetur 

 

 

FØR JEG REISER FRA BABYEN MIN...

 • 18.01.2018, 13:27

SONY DSC

... har jeg forberedt en hel del. Det er mye å tenke på før vi kan reise i dag. Siden søndagen har brystpumpen blitt flittig brukt. Ettersom jeg fortsatt ammer Axel har jeg forsøkt å få til et lite lager med melk. Det har resultert i 2-3 runder med pumping i døgnet den siste uka. Jeg pumper, tømmer det i små kopper som tåler både fryser og mikro, noterer mengde og dato før jeg putter det i fryseren. Det er virkelig tidkrevende, når jeg både skal amme og pumpe. Men noen kopper har jeg fylt opp, men om det holder er jeg veldig usikker på. Mulig han vil ha mer fra flaske, om ikke det slår andre veien og han frastøter seg flaska. Veldig nervøs for at det ender med sistnevnte. Stakkar lille har aldri vært vant med flaske, men håper det hjelper at det er morsmelk på. 

SONY DSC

For å være på den sikre siden dro vi på butikken i går for å kjøpe litt morsmelkserstatning. Der har jeg ingen erfaring, men har fått anbefalt Hipp av alle jeg har spurt. Vi kjøpte ferdigblandet siden vi skal ha det for en kort periode. Det vil komme som et andrevalg dersom melka mi går tom, men mulig han vil like denne varianten godt også. 

SAMSUNG CSC

I tillegg til melk, spiser den lille gutten vår mye mat. Jeg har derfor lagd mange porsjoner middagsmat, sviskemos, sviskesaft og smoothie som ligger klar i fryseren. I tillegg har mamma kokt mye saft og lagd flere middagsporsjoner hun også. Lageret i fryseren strekker seg nok derfor til langt ut i neste uke. Bedre å være på den sikre siden, ikke sant. Hehe. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Middagsmåltidene dere ser på bildet består av ulike typer grønnsaker, grønnsakspasta og hjemmelagd tomatsaus. De kan enten spises slik de er eller serveres med fisk, kjøtt eller kylling. Synes det er veldig lettvint å ha slike varianter liggende i fryseboksen. Når det er middagstid kan vi bare legge til litt kjøtt som vi selv tenker å ha til middag. Det er så mye vi lager oss som han ikke kan spise på grunn av mye krydder osv., eller fordi vi enkelte ganger spiser på andre tidspunkt. Derfor er dette gull verdt å ha klart i fryseren. 

 

....................

I går gikk dagen med til babysvømming, vasking av hus, matlaging og andre forberedelser før turen. Ingen av oss rakk å komme igang med pakkingen. Slik er det alltid, vi venter med det kjedeligste til slutt. Derfor har vi løpt rundt i huset for å pakke alt av vinterklær og ski i formiddag. Jeg var en snartur på trening i dag tidlig mens lillegutt sov duppen sin. Det ble fullkropp styrke, så nå tar vi helg med god smavittighet. Om under 1 time setter jeg og Espen oss i bilen mot Sverige. Skal bli rart å bare være oss 2 på kjøretur. På hytta blir vi 18 venner, og det skal bli SÅ gøy. Kommer likevel til å føle at det er noe som mangler, det er jeg sikker på. Men gleder meg likevel noe enormt til å bare gjøre noe annet for en gangs skyld. Minstemann kommer nok til å kose seg med mormor og farmor. 

 

#mamma #baby #barn #foreldre #mammablogg #reise #mat #helse #morsmelk #erstatning #babymat #tur #venner #blogg #foto #hverdag 

 

VI REISER BORT UTEN BARN FOR FØRSTE GANG

 • 16.01.2018, 22:13

SAMSUNG CSC

Jeg vet nesten ikke om jeg gleder eller gruer meg mest til den kommende helgen. Vi skal nemlig reise bort på hyttetur, og det uten Axel. Turen har vært planlagt kjempelenge og vi skal dra med masse venner. 

Jeg er veldig spent på hvordan Axel vil reagere på at vi drar. Som sagt tidligere har jeg aldri vært borte fra han i mer enn et par timer. Jeg vet ikke hvor avhengig han er av å være med oss, men har merket at han er i den alderen hvor han helst vil være i armene mine. Han kan finne på å gråte om noen andre tar han opp i sine ermer. Heldigvis har det oppstått kun et par ganger, så han har ikke kommet helt dit enda, om det er slik at alle kommer dit da. Der har jeg ingen erfaring. Uansett, jeg er skikkelig spent på hvordan han vil takle å være med andre, når jeg ikke er tilstede.

Det vi håper og tror er at det vil gå veldig fint for han å være igjen hjemme. Det er en hyttetur hvor det ikke egner seg at det er med barn, og vi synes det er best for hans del å bli igjen hjemme. Skulle så gjerne hatt med go-gutten min. Mamma kommer til oss allerede på torsdagen for å passe han. Hun flytter inn til oss siden vi har alt av babyutstyret klart. Hun er uten tvil den personen som har vært aller mest med Axel, bortsett fra meg og Espen. Hun kjenner alle hans rutiner, både når det kommer til søvn, lek, mat og behov for omsorg. Hun ser han flere ganger i uka, om ikke daglig. Jeg er ikke bekymret for at det er akkurat hun skal overta ansvaret, det er ikke der det ligger. Dessuten kommer svigermoren min hjem til oss på fredagen og blir værende for å passe hun også. Får håpe våre to mødre blir et drømmeteam og løser eventuelle utfordringer som vil oppstå underveis. De er kanskje enda mer spente enn meg. Begynner å bli noen år siden de hadde baby i hus. 

SAMSUNG CSC

Selv om vi har de to flotteste menneskene til å passe lillegutt, er det likevel litt vemodig å skulle reise fra sin egen unge for aller første gang. Men en gang må vel være den første, er det ikke det de sier? Jeg håper bare vi ikke har valgt å gjøre det for tidlig. Jeg kommer til å kjøre hjem igjen tvert om det oppstår noen problemer og han trenger oss. Derfor har jeg innstilt meg på at hytteturen kan være over før den i det hele tatt rekker å starte. Vi skal heldigvis ikke lenger enn 2,5 time unna, og jeg hiver meg kjapt i bilen og returnerer om det blir nødvendig. Blir alt som vi håper vil vi være borte torsdag-søndag. Det hørtes lenge ut når jeg skrev det nå. Kanskje det blir verre for meg å være borte fra han, enn det blir for han å være borte fra oss. 

SAMSUNG CSC

 

De siste dagene har gått til forberedelse til hytteturen. Du tenker kanskje smøring av ski, pakking av vinterklær og spill. Neida, her har jeg gått grundigere til verks, om jeg kan si det slik. Aldri før har jeg startet forberedelsene til å reise på en helgetur på ei hytte 5 dager i forkant. Mer om hvordan jeg har forberedt meg på å reise fra en 9 måneder gammel gutt kommer litt senere. 

 

Noen som har erfaring med å reise fra små barn for aller første gang? Noe som er viktig å tenke på i forkant? Tips mottas med takk ♥

 

 

#baby #mamma #familie #mammablogg #reise #hyttetur #helg #bilder #hverdag #barn #foto #tanker 

9 måneder gammel

 • 16.01.2018, 10:59

SAMSUNG CSC

Tenk at det i dag er 9 måneder siden jeg og Espen dro nedover til sykehuset spente som bare det. Da vi lukket døra til huset vårt visste vi at vi skulle ha med oss en liten baby inn neste gang vi skulle inn den døra. Jammen kom du til verden etter 8 timer på sykehuset, frisk og så uendelig fin. Alle smertene var verd det med en gang jeg fikk se deg, og siden har jeg bare blitt mer og mer glad i deg. 

SONY DSC

3 dager var vi på barselhotellet før vi fikk dra hjem alle tre. Da var alt så nytt for oss og vi visste nesten ikke hva vi skulle gjøre først. Jeg husker Espen monterte baby-gymmen nesten med det samme vi kom inn. Ikke at den ble brukt de første ukene, men den ble stående på stua helt til du etter hvert ble stor nok til å ligge der. Han hang også opp flagget ved utgangsdøra for å markere at du hadde flyttet inn med oss. Ellers var det fram med ammeputa, ammepumpe og babynest. Det var noen velbrukte gjenstander de første dagene. Det første stedet du fikk sove var i vugga på stua, jeg husker jeg var så stolt og tok masse bilder av deg som jeg sendte til venner og familie. 

Siden da har vi bare blitt mer og mer kjent med deg. Du er så herlig og beriker hverdagen vår med så mye glede. Du har blitt så "stor" og flink gutt som leker og koser deg i hjemmet vårt hver eneste dag. Aldri en kjedelig dag her hjemme, det er sikkert ♥

SAMSUNG CSC

 

Det er egentlig litt rart å tenke på at han har blitt et helt svangerskap gammelt. De som ble gravide da Axel ble født skal bli foreldre allerede nå. Tiden går virkelig fort, og nå er det bare 2 uker igjen av denne mammapermisjonen. Det skal bli spennende å se hvordan det går å være på jobb i så mange timer når vi såvidt har vært borte fra hverandre i maks 2 timer. 

 

....................

I går ettermiddag var jeg og Axel på babyshower til to flotte kollegaer som venter ei lita prinsesse hver. Så hyggelig å se igjen alle kollegaene, og ikke minst se de fine gravidmagene. Nå skal jeg komme i gang med litt planlegging av arbeidsplanen min slik at den kan leveres på jobb snart. Håper dere har en fin tirsdag. 

 

Mer fra denne kanten senere. 

 

 

#baby #mamma #foreldre #barn #mammablogg #bilder #nyfødt #liten #hverdag #vinter #foto #blogg

 

 

Til alle alenemødre

 • 12.01.2018, 20:24

SAMSUNG CSC

Jeg vil dedikere dette innlegget til alle alenemødre og fortelle dere hvor fantastisk god jobb dere gjør. For det gjør dere alle sammen.

(Skrevet da vi sto opp i går.) 

Akkurat nå føler jeg meg lykkelig, sliten, alene og betydningsfull på en og samme tid. Å være mor byr på mange utfordringer hver eneste dag. Den lille babyen er helt avhengig av deg hele tiden. Dette er noe jeg kjenner mye på i dag. Det er kun du som kan stå opp om natten når babyen gråter. Det er kun du som kan skifte på bleien, ta klesskiftet når babyen har gulpet eller tisset gjennom klær og/eller sengetøy. Det er kun du som kan gi mat og trøst når barnet ikke slår seg til ro. Det er kun du som kan rydde opp lekene om kvelden, ta klesvasken eller dra til helsestasjonen. I øyeblikket kan du føle deg helt alene.

 

Men det er også kun du som får kjenne barnets varme, se de små hendene folde seg rundt dine eller få de gode klemmene. Du får høre latteren, se smilet og føle barnets glede. 

 

Når du legger deg om kvelden tenker du kanskje gjennom alt du har gjort i løpet av dagen, og hva som skal skje neste dag. Har du husket å forberede alt, har du husket å legge fram klær, smøre mat og rydde. Det du eventuelt ikke fikk gjort ligger du kanskje å memorerer i hodet til neste dag, fordi det ligger igjen ved siden av deg som kan huske det for deg. Det ligger ingen der som har bidratt med alle gjøremålene som kanskje kjentes tunge akkurat i dag. Det ligger ingen der som kunne si NEI til barnet da det ville ha noe det ikke kunne få. Men det ligger heller ingen der som har fått like mange smil som du har fått. Spørsmålet mitt er bare: Var du FORNØYD med hvordan dagen ble da du gikk for å legge deg i går? Fikk du tatt deg tid til å senke skuldrene, gjøre noe bra for deg selv, og nyte de fine øyeblikkene dagen hadde gitt deg? Det håper jeg. Det er så lett å glemme alt som BLE gjort, om du hele tiden tenker på det du ikke fikk tid til. Det er viktig å rose seg selv, og tenke gjennom hva du fikk til. Husker du alle gangene barnet så deg inn i øynene og smilte, sa takk for maten og lo når du gjemte deg og hoppet fram?. 

SAMSUNG CSC

Du som alenemor kjenner deg kanskje igjen når jeg sier at jeg pleier å kjenne blodet strømme gjennom bena når jeg legger hodet på puta. Jeg har akkurat listet meg stille inn på soverommet for at babyen ikke skal våkne. MEN så hører jeg det rører seg i babysengen ved siden av, og jeg holder nesten pusten for å ikke vekke den lille. Det er nok noe de fleste nybakte foreldre opplever. Følelsen av å gjøre alt for sin baby er den beste som finnes, men noen ganger trenger vi også litt hvile. Vi må tørre å innrømme det for oss selv. Vi vil så gjerne være med den lille så mye som mulig, men vi må også huske oss selv. Litt hvile, og vi har masse krefter til å gi bøttevis av kjærlighet og omsorg igjen. 

 

Før jeg ble mor ante jeg ikke hvor stor kjærlighet og enorm ansvarsfølelse man får for et annet menneske. I dag har jeg vært alenemor i 14 dager, det har vært 14 fantastiske dager. Disse dagene har jeg vært oppe til alle døgnets tider, og jeg har fått tenkt mye om nettene jeg har hatt lille på brystet for å amme. Jeg har følt meg heldig. Heldig som har den fine oppgaven med å gi denne gutten en bra start på livet. Den samme oppgaven har du fått. Har du tenkt på det? Hvor heldig er ikke vi som kan gi et annet menneske akkurat den muligheten! 

 

For min del er jeg "alenemamma" i 2 uker før far også er hjemme i 4 uker med oss. Da føler jeg virkelig at jeg får smake på den hverdagen alenemødre står i. Det jeg har kjent mest på er at man står alene i mange valg som skal tas. Det kan være de bittesmå tingene som hva man velger å kle barnet i når man skal ut i vinterkulda. Eller hva barnet skal få å spise. Det kan være tungt å ikke ha en bedre halvdel å diskutere slike spørsmål med. Men tenk hvor selvstendig du blir, og trygg på egne avgjørseler. Du vil bli supersterk av å stå i disse avgjørelsene alene. Det er bare å ta av seg hatten for alle dere der ute. Dere gjør en fantastisk jobb, dag etter dag, og det håper jeg dere tar dere tid til å tenke over. Gi deg selv en klapp på skulderen og vær fornøyd med deg selv. 

 

 

Du må aldri glemme hvor heldig du er! 

 

 

#mamma #alenemor #alenemamma #familie #baby #barn #ansvar #søvn #glede #hverdag #bilder #mammablogg #blogg #vinter 

Oppdatering på mammalivet

 • 11.01.2018, 11:03

SAMSUNG CSC

Nå er det en liten stund siden jeg har fortalt om hvordan jeg opplever det å være mamma. Kanskje litt morsomt med en oppdatering der ♥

For min egen del har jeg blitt mer vant i rollen som mor, og at hverdagen ER annerledes enn før. I starten stresset jeg litt vel mye. Jeg trodde jeg ville rekke akkurat like mye som jeg gjorde tidligere, i tillegg til alt jeg hadde med babyen. Jeg var oppe grytidlig, var på plass på trening som regel klokken 9 med bittelille på barnepass, kom hjem, dusjet, spiste, dro ut for å trille, møte venninner, shoppe eller på besøk. Det fungerte ikke så bra i lengden, og fikk raskt litt andre rutiner.  Alt tar minst dobbelt så lang tid med en baby, særlig de ukene jeg er "alenemor". Etter hvert innfant jeg meg med at jeg ikke kan rekke like mye som tidligere, og tenker at det er helt greit. 

I denne måneden vil jeg bare nyte de siste små ukene med mammapermisjon sammen med lillegutt. Vi har faste morgenrutiner, med felles frokost, musikk og lekestund før jeg går ut og triller lille i søvn, til sin første dupp. Etterpå kan alle gjøremålene starte, og de er jeg som regel i gang med når lille sovner. Hverdagen kommer fort nok tilbake. Før jeg vet ordet av det står jeg med uniformen på. 

Det tok litt tid å omstille seg, men det er jo kanskje ikke så rart. Det er en ganske stor overgang å gå fra å ha kun seg selv å tenke på, til å ha det fulle ansvaret for et helt nytt liv. Jeg har møtt mange utfordringer på veien, lært masse, prøvd og feilet. Jeg har følt glede og omsorg, jeg har følt at alt går mot meg, men samtidig at jeg har mestret utfordringene. Jeg har vært oppgitt når ting har føltes umulig og jeg har vært sliten. Men til slutt har alt bestandig ordnet seg, og jeg er utrolig takknemlig for at jeg har fått muligheten til å bli mor til dette lille sjarmtrollet. Finnes ingenting bedre enn det!

SAMSUNG CSC

Jeg tenker mye på det store ansvaret jeg har, og hvor stor påvirkingskraft jeg har på den lille gutten. Det er så viktig å huske på. Jeg tror at barn påvirkes mye av måten vi som foreldre snakker på, hvilket kroppsspråk vi har og framtoningen vår. Jeg har lyst til å være noe positivt og trygt i hans hverdag, og det er noe jeg selv kan bidra med. 

SAMSUNG CSC

Når det kommer til det praktiske føler jeg at jeg endelig har mer kontroll. For å dra fram 1 av 1000 ting kan jeg si at på babymatfronten går det virkelig bra om dagen. På nettet kan man lese side opp og side ned om hva som er bra og ikke. Det er til å bli forvirret av, og det har vært mye å sette seg inn i. Jeg har rett og slett valgt å lære meg litt, og går for det. Jeg lager mer og mer mat til lillegutt, det krever verken mye tid eller mange ingrediensene. Han er hvertfall storfornøyd med maten og vokser som bare det. Når han er fornøyd, er jeg også det! ♥

 

Jeg kunne fortsatt å skrive om hverdagen som mamma, men det blir for mye for ett innlegg. Kan bli for mye av det gode også, eller hva?  Jeg sparer litt på det, tenker jeg. 

 

Da skal jeg bare ønske dere en fin dag. Dagen min skal gå til ei lita treningsøkt i første omgang. Det blir ukas første styrketrening, så kjenner meg rimelig klar for å bruke kroppen litt igjen. I kveld kommer Espen hjem også, det skal bli så fint! Vi har mye spennende på planen i helga, så det ser jeg veldig fram til. 

 

 

Gjerne kom med innspill til hva dere vil lese på bloggen.

 

 

#mamma #baby #barn #familie #foreldre #mammablogg #hverdag #bilder #blogg #vinter #trening #helse 

 

 

3 ting jeg har gjort som mor

 • 09.01.2018, 10:13

SAMSUNG CSC

Jeg har vært hoppende glad for hver propp lille har sluppet. 

Det er faktisk sant. Da han var nyfødt slet han i enkelte perioder med luft i magen. Det medførte mye gråt og smerter for lille, og frustrasjon og masse bæring/byssing for vår del. Det var derfor bursdag og julaften på en og samme tid hver gang lille slapp en liten propp. Det var ikke så ille at det kunne regnes som kolikk altså, men det er mange som sliter med det. Uansett, nå vet dere altså at vi kan bli glad for slikt også, haha. Ingenting er verre enn å se (høre) en skrikende baby med store luftsmerter. Heldigvis var dette noe som kom av og til fram til han var rundt 3 måneder, og har vært helt borte siden den gang. 

 

Jeg har trillet barnevogn, handlekurv, hatt baby i bæreselen og plukket matvarer fra butikkhyllene, på en og samme tid. 

Ja, man kan klare det utroligste dersom man bare må. All ære til de med flere enn ett barn. Hvordan de klarer å sjonglere to eller flere barn med andre gjøremål lurer jeg på. Kanskje jeg finner ut av det en dag. Enn så lenge har jeg mer enn nok med å konsentrere meg om én baby. 

SAMSUNG CSC

Rygget bort fra rødt lys i lyskryss, kjørt fram igjen og rygget tilbake

Alle synes nok det er irriterende å få rødt lys i lyskryss. De fleste på grunn av litt ekstra ventetid. Det har hvertfall jeg alltid vært, helt til jeg fikk baby. Da fikk lyskryss en helt ny betydning. Dersom lillegutt har sovnet i bilen blir det alltid like nervepirrende om han våkner når bilen må stoppe. Er han våken, utålmodig og lei betyr det noen ekstra minutt med babygråt fra baksetet. Det har resultert i at jeg enten har gasset på inn mot grønt lys i håp om å rekke det, eller krypkjørt rolig mot rødt lys for å øke sjansen på at det skal bli grønt. Jeg har også kjørt fram til rødt lys, rygget noen meter tilbake, kjørt frem igjen, og tilbake helt til det har blitt grønt. Lurer på hva mennesker rundt har tenkt. Jeg har kanskje sett ut som verdens mest rastløse person. 

 

...............................

Nå blir jeg nødt til å svinge meg litt mer på kjøkkenet. Vi venter noen venninner på besøk, og i dag står pastasalat med pesto og kylling på menyen. Til de 2 små har jeg lagd røre til bananlapper med kokosmelk og en stor porsjon med smoothie. 

I dag er det faktisk bare 2 dager til vi får tilbake far i huset også. Som jeg gleder meg, selv om de siste dagene har rast avgårde. Nok snikksnakk fra denne kanten. Nå må grønnsakene kuttes før lillegutt våkner fra duppen sin : ) 

 

Håper alle får en fin Tirsdag : ) 

 

Flere som har barn som kjenner seg igjen i noen av punktene? 

 

#baby #mamma #barn #foreldre #mammablogg #foto #fakta #bilder #blogg #januar #salat #kosthold #helse #pasta #frokost 

7 TING JEG IKKE HAR GJORT SOM MOR

 • 06.01.2018, 11:05

Å bli mamma setter livet i et nytt perspektiv, og det som var viktig tidligere blir plutselig ikke like viktig lengre. Derimot er det MYE annet jeg setter høyt, og nå planlegger og tenker jeg på ting jeg ikke engang visste eksisterte tidligere.

Jeg tenkte det kunne vært gøy å liste opp en rekke ting som har endret seg i livet mitt etter at jeg ble mor. Dette er altså ting jeg IKKE har gjort siden jeg ble mamma: 

Vært alene mer enn i et par timer. 

Jeg drar ingen steder uten å ta med meg lillegutt. De eneste gangene jeg har vært borte fra han har vært mens jeg har vært på trening i 1-1,5 time. 

Kjedet meg

Det er sjeldent jeg kjeder meg, og etter jeg ble mor har det ikke akkurat vært et problem å finne ting å gjøre. 

Vært fri for ting å gjøre 

Jeg setter meg aldri ned å tenker: "nå er det ingen verdens ting jeg kunne gjort". Det er alltid masse klesvask, laging av babymat, ryddig av leker, pakking av stelleveske eller noe annet å gjøre. Men det er greit å ha noe å henge fingrene i, særlig når det er så koselige og hyggelige gjøremål som det. 

 

Dratt noen steder uten å føle meg som et pakkesel

Skal jeg en plass, ja da følger det med seg en god del utstyr. For å nevne noe av det som alltid er med: bilstol, vogn, stelleveske, mat og leker. Å dra noen steder krever planlegging. Er vi borte i lunsj, middag eller kveldsmat-tiden må jeg ta med mat til disse måltidene. Skal vi være borte en hel dag blir det altså mye mat å lage i forkant. Ellers er det viktig å ha med rikelig med klesskift og leker, og at jeg alltid skifter bleie på lille før vi går ut døren. Et enda lite tillegg jeg må føye på er steder babyen skal sove i mens vi er borte. Det har for vår del enten vært i bilstolen, vognen, i setet på handlevognen eller i bæreselen. Før vi drar er det derfor viktig at vi bestemmer oss hvilke av tingene som egner seg best til det vi skal gjøre. Håper det ikke hørtes for voldsomt ut. 

Drukket alkohol eller vært på fest

Jeg har enten takket nei til festlige anledninger på grunn av ammingen, og fordi jeg vil være sammen med lillegutt. Ellers har jeg vært tilstede uten å drikke. Heldigvis kjenner jeg aldri behovet for å drikke særlig mye alkohol heller. Når jeg regner etter er det faktisk 18 måneder siden forrige gang jeg inntok alkohol, sett bort fra 1 glass vin i sommerferien da vi var i syden. 

♦ Våknet opplagt 

Å våkne av seg selv om morgenen er historie. Jeg er oppe til alle døgnets tider, og i perioder er jeg mer oppe om natten enn vi sover.

♦ Sovet sjeldent ei hel natt

Hva skjedde med å sove ei hel natt? Jeg som trodde vi var så heldige da lillegutt sov natten gjennom (veldig ofte) fra han var 3-5 måneder. Siden den gang har jeg sjeldent fått sovet hele netter, men det regner jeg heller ikke med å få med en baby i hus. Alt til sin tid, sove kan jeg gjøre siden. Høhø. 

 

 

Er det noe som har endret seg i livet ditt etter at du ble mamma/pappa, så kommenter gjerne. 

 

#mamma #baby #familie #hverdag #mammablogg #januar #vinter #bilder #foto #blogg 

 

 

 

NÅR SKAL JEG FÅ SOVE?

 • 05.01.2018, 20:42

SAMSUNG CSC

I NATT HOLDT JEG FAKTISK PÅ Å BLI GAL.

Når jeg løftet opp lille fra sengen sin klokken 7 i dag tidlig for syvende gang denne natten, skrek kroppen min etter søvn. For hver gang jeg ammet i natt tenkte jeg "dette bør holde til at lille vil sove lenge". Ikke mindre enn HVER time skulle han altså våkne, og det eneste som roet han var puppen. Ikke hadde jeg energi til å vugge sengen eller gå rundt å bære heller. Bare tanken på at jeg kan regne antall timer søvn på èn hånd, gjør meg enda trøttere. 

Nå kjenner jeg virkelig på et stort søvnunderskudd, for slike netter har pågått i snart ei uke nå. I går byttet jeg til og med dynen hans til sovepose beregnet for baby, i håp om at det ville hjelpe. Det gjorde saken om mulig verre, men om posen har skyld i alle oppvåkningene eller ikke aner jeg ikke. Derfor har jeg nå lagt han med posen, for å prøve en natt til. 

SAMSUNG CSC

Jeg er alenemor for 14 dager, så da er det bare å stå opp når lille bestemmer. Heldigvis kommer jeg meg kjapt etter at vi står opp, og jeg kan ikke annet enn smile til lillegullet. Han er blid som dagen er lang, alltid fornøyd og en skikkelig go-gutt. SOM vi koser oss sammen om dagene. 

Er det flere mødre der ute som opplever det samme? Tar mer enn gjerne i mot tips for roligere netter. Haha.

 

Lite søvn satte heldigvis ikke stopper for dagens treningsøkt. Jeg hadde booket plass på barnepassen til Axel, og der var han i 1 time mens jeg fikk trent både styrke og cardio. På barnepassen hadde han spist smoothie og lekt seg med de andre barna. Det var en rimelig fornøyd gutt jeg hentet med andre ord. Ellers fikk jeg startet på helgavasken før vi fikk litt venninnebesøk her hjemme. Vi har kokkelert på kjøkkenet, og det resulterte i hver vår pizza. Vi lagde hvit pizza av cream fraiche og hvitløk og toppet den med sopp, løk, paprika, soltørkede tomater, spekeskine og mozzarella. Den ble GOD! 

 

Håper alle får ei fin helg! 

 

 

#familie #baby #mamma #søvn #trening #cardi #styrke #hverdag #bilder #blogg #mammablogg #pizza #fredag #januar #trøtt

 

 

 

MIN NATT MED BABY

 • 02.01.2018, 10:43

SAMSUNG CSC

Hva sier dere til flere oppdateringer om mammalivet? Dersom det ikke er ønskelig, blir det generelt lite om hverdagen min, for akkurat nå er hvardagen min "mammalivet". 

Jeg kan starte med å fortelle litt om hvordan rutinene våre er for tiden. De er veldig ulike fra dag til dag, særlig om natten. Derfor kan jeg ikke dele en "oppskrift" på når alt foregår, men heller fortelle hvordan vi har hatt det i natt. 

 

19.45: Jeg stelte lille for kvelden.

Akkurat i går kveld hadde han bæsjet seg ut rett før leggetid. Jeg legger han på stellebordet, han ruller rundt, jeg legger han tilbake på ryggen, han setter seg opp, jeg legger han ned igjen, han forsøker å rulle tilbake til magen og jeg holder igjen. Når jeg omsider får av buksa ser jeg at bleien er på skeiva. Dere kan tenke dere hvor den bæsjen har havnet. Om noen tippet utenfor bleien og utover hele bodyen kan jeg fortelle at dere får full score. Det tar ikke lange tiden før den er klint enda flere plasser. Jeg får rullet inn det aller meste av bæsjen inn i bodyen slik at jeg får lirket bodyen over hodet til lille uten å søle til ansiktet og håret hans. Jeg slenger meg over vaskeklutene, men jeg er for sein. Lille er over på magen igjen med bæsjerompa rett til vers. Etter noen runder hvor jeg snur han på ryggen og han tilbake på magen er nattdrakten på. Om-at og om-at. 

 

20.00 Ammetid

Jeg ammer lille i sengen før han sovner. Samme prosedyre hver kveld, og slik har det vært i mange måneder. Det gjør at han roer seg for natten og får mat og drikke i samme slengen. Fungerer superbra. Dette tar som regel 15-30 minutt og lillegutt er i drømmeland. 

 

21.15 Våkner

Det slår inn babygråt i baby-callen, så blir det stille. Etter noen minutter er det igang igjen og da gir det seg ikke. Jeg går opp, ammer og lille sovner nesten med det samme. Noen ganger våkner han om kvelden før jeg legger mang, andre ganger ikke. 

 

00.40 Ny våkenrunde

Jeg er langt i drømmeland når jeg våkner av at lillegutt skriker til i sengen sin. Sengen hans har hjul og står helt inntil dobbeltsengen vår. Jeg vugger litt på sengen men forstår raskt at jeg må stålsette meg, og komme seg på bena. Jeg løfter han opp i sengen min, ammer i noen minutter og legger han tilbake i sengen hans. Begge sovner rimelig kjapt. 

 

04.50 Våken IGJEN

Jeg er nok engang langt i drømmeland når jeg på nytt våkner av lillegutt. Denne gangen har han snudd seg over på magen og ligger og kaver rundt i sengen sin. Jeg ammer, og håper det vil holde han mett nok til å sove litt lengre denne morgenen. Heldigvis tar det ikke lange tiden før vi begge sovner. 

 

07.10 Klar for å starte dagen

Når lillegutt våkner denne gangen er han lys våken. Iløpet av natten har han vært så trøtt at han såvidt har holdt øynene åpne. Men nå tøyser og tuller han. Jeg ammer i sengen i et kvarter før vi leker litt i sengen. Vi øver på å klappe og tar noen high five som han nylig har lært seg. 

SAMSUNG CSC

07.45 Morgenstell

Vi står opp, jeg kler på meg treningsklær mens han leker seg på rommet sitt. I mellomtiden har han rukket å bæsje seg ut, men denne gangen I BLEIEN. Han får på seng ullklær og vi går ned på stua for å stelle i stand til frokost. 

 

Som dere ser er det noen runder med mat og soving mellom kvelden og morgenen. Men vi koser oss, og tar det veldig med ro selv om det til tider kan være slitsomt. Dersom noen lurer er Axel 8 måneder. Han spiser frokost en times tid etter vi står opp siden jeg ammer i sengen.

I dag tilbydde søsteren min seg å gi han frokost mens jeg fikk dra på trening. Verdens snilleste søster. Synd hun reiser hjem igjen i kveld, men det er ikke mange dagene til vi sees regner jeg med. Det betyr at jeg og Axel blir hjemme alene ei drøy uke før samboeren kommer tilbake fra sjøen. 

 

Hva synes dere om slike innlegg? Er det noe jeg skal fortsette med? 

 

Håper alle får en fin tirsdag, vi sees om ikke lenge! 

 

#mamma #baby #hverdag #natt #blogg #bilder #barn #familie #rutiner #søvn #trening 

Når babyen gjør noe for første gang

 • 01.01.2018, 21:22

SAMSUNG CSC

Hei og riktig godt nytt år!

Da er 2018 i gang dere. Vi fikk med oss årets første morgen og vell så det i dag også. Axel visste ingenting om at det ble en litt senere kveld på meg i går, hehe. Han våknet for å spise som normalt gjennom natten før vi tilslutt sto opp i 7 tiden. Kunne lett sovet en time eller fem til, det er jeg sikker på. Opplagt eller ikke, i dag var jeg mer enn klar for å kickstarte året og en ny uke med ei treningsøkt. Den har jeg ventet på ei hel uke nå, etter mye sykdom i jula. Deilig at kroppen var klar for det akkurat i dag. 

Axel fikk starte det nye året med sin aller første tur på akebrett. Alltid like stas når han tester ut nye ting. Selv tok han det klinkende med ro og satt som støpt i akebrettet mens vi dro han etter oss. Jeg er skikkelig overrasket over hvor mye man kan gjøre med babyer på bare 8 måneder. Hverdagen handler ikke kun om amming og bleieskift lengre, selv om det lett kan føles slik. 

SAMSUNG CSC

Ellers har vi fått kost oss litt i dag også. Litt sunne lapper ble dagens lunsj på hele gjengen, minstemann likte de til og med. I i ettermiddag har vi vært til mormor og spist oss sprikkmett på julekaker og masse annet digg. I dag ble den siste "juleaktige" dagen for vår del, for i morgen er vel hverdagen i full gang igjen. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Huset har jeg også fått renset for julepynt i dag. Tok ned juletreet og alt annet dilldall. En skikkelig fresh start på det nye året! Det ble så deilig og mye lettere her inne nå. Vet ikke om det er best å få julepynten opp, eller å ta den ned. Akkurat nå heller jeg mest mot sistnevnte, selv om begeistringen sikkert er like stor når jeg åpner pappeskene igjen neste desember. 

 

Regner med det er mange som er tilbake på jobb igjen allerede i morgen. Disse feriedagene er aldri lange nok, men kanskje det blir litt godt å komme i rutine igjen. Satser på det.  Jeg skal gjøre alt jeg kan for at året skal bli minst like bra som fjorårets. Det skal jeg nok klare! ♥

 

Vi sees! 

#januar #baby #utvikling #mamma #hverdag #bilder #blogg #nyttår 

Barnets hender på veggen

 • 31.12.2017, 10:36

SAMSUNG CSC

Nå er det vel på tide å dele resultatet av hånd og fot-støpingen av lillegutt som jeg lovte tidligere. Prosessen som viser hvordan vi lagde disse kan dere se HER. Det var en kjempekoselig aktivitet selve støpingen, men malingen ble kun min jobb. Skulle helst hatt noen flinkere til den jobben, men slik ble det. Alt trenger ikke være perfekt. Det viktigste var å få de ferdige slik at vi kunne pakke de inn før julaften. 2 av bildene ble julegaver, og den siste skal henges opp på soverommet til lille. Skulle ønske vi hadde mange flere å gi bort når de først ble ferdige. Litt kjedelig at vi bare kunne gi til 2 stykk i familien. Ville derfor lagd dobbelt opp om det er andre som tenker å lage slike. 

SAMSUNG CSC

2 ble malt med prikker som viser stjernetegnet hans på himmelen. Tror han hadde det enkleste stjernetegnet, så der var jeg heldig. Hans egen ble med skyer, akkurat slik som på soverommet. Der går det meste i skyer. 

 

....................................................................................................................................................

Da har vi altså kommet til årets siste dag. Det har vært et år med stor betydning, et år som ga oss verdens herligste sønn. Det er mye jeg kan nevne, men skal ikke begynne med det nå. Er uansett kjempespent på hva 2018 har å by på. Enn så lenge skal vi gjøre det beste for å avslutte året på en verdig måte. Jeg skal være med flere av mine favoritter hele dagen, vi skal spise kalkun- åh det er det beste som finnes, og bare kose oss. Noen senkveld blir det likevel ikke, jeg skal komme meg hjem med lillegutt i rett tid slik at han får sovet i sin egen seng, tenker jeg. Håper ikke rakettene skremmer han når natten kommer. Har aldri vært med babyer når det har vært mye bråk fra rakettene. Det finnes virkelig en første gang for alt. 

 

 

Godt nyttår til dere! 

 

#desember #jul #nyttår #interiør #baby #hender #hobby #bilder #blogg #mamma #godtnyttår 

HVORDAN DU STØPER BARNETS HÅNDAVTRYKK

 • 21.12.2017, 10:38

SAMSUNG CSC

Jeg vil bevare så mange minner som mulig, og helst på en måte hvor vi kan se de ofte. Valget mitt falt på å forevige de søte små fot og babyhendene til lillegutt med støping av gips. Endelig har jeg gjort det, og det var slettes ikke vanskelig. Når utstyret først var handlet inn var halve jobben gjort. På Panduro fikk jeg tak i akkurat det jeg trengte. Der selger de en helt genial boks med alt du trenger for å lage hånd og/eller fotavstøpninger. Den inneholder 3 rammer, maling og pensler, gips, opphengskroker, sandpapir, lim og oppskrift på trolldeig. Trolldeigen må lages selv, men det var superenkelt. 4 ingredienser er alt som skal til. 

 

SAMSUNG CSC

Slik ser boksen ut og den kostet 369 kr. Jeg startet å male rammene i går kveld og satser på å bli ferdig i løpet av dagen. Her har jeg laget en liten oversikt over hvordan det gjøres, bruksanvisning ligger også i pakken ♥ : 

1 Lag trolldeig

Trolldeig lages av hvetemel, salt, olje og vann. Dette følger ikke med i pakken, men oppskrift og blandingsforhold står i pakken. Den gir en deig som passer til ei plastikkform som følger med. Vi brukte den samme deigen til alle støpingene og la deigen i en plastpose i kjøleskapet mellom vi brukte den. 

2 Trykk ut deigen

Bruk hele deigen og trykk den jevnt ut i plastikkformen. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

3. Bland gipstrøra

I pakken følger det med poser med gips som enkelt røres ut i angitt mengde vann. 

SAMSUNG CSC

4. Lag avtrykk

Press barnets hånd eller fot i trolldeigen. Vi legde den første med kun håndavtrykk og de 2 siste med både en fot og et håndavtrykk. Deigen er svært salt så husk å vask barnet med en gang etterpå.

SAMSUNG CSC

5. Hell i gipsen 

Hell gipsrøren i formen med trolldeig og kakk litt for å få ut eventuelle luftbobler. Greit å være 2 til denne jobben. La forma stå å stivne i minimun 2 timer før du fjerner trolldeigen forsiktig. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

MY FIRST HAND AND FOOT PRINTS

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Nå skal du sitte igjen med et stykke sement som ser ut som på bildet under. Du vil få 3 stykk om du kjøper den samme pakken som jeg gjorde. Rammene males etter eget ønske. Opphengskrokene som følger med festes på baksiden av rammene. Avtrykket festes til rammen med limet som følger med. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Resultatet kommer når rammene er ferdigmalt.  Maling er ikke min sterkeste side, men det får bli en slags kunst regner jeg med. Haha, på veggen skal de henge uansett! Fin julegave er det også om noen er veldig sent ute : )

 

Flere som har lagd lignende med barna sine? 

#baby #mamma #diy #hobby #minner #aktivitet #personlig #bilde #interiør #jul #bilder #advent #desember

Den beste følelsen..

 • 20.12.2017, 09:43

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Den beste følelsen er å se lille om morgenen når jeg våkner. Han pleier å ligge å "prate" for seg selv, og når jeg ser ned i sengen gir han meg alltid verdens største glis. Når jeg løfter han opp klemmer han seg godt inntil meg og leter etter mat. Da er det tid for dagens første kosestund sammen med amming i sengen, samboeren lager seg kaffe, så sitter vi der sammen alle tre. 

Slik startet dagen vår i dag også. Det er så fint å ha sin egen lille familie å skape hverdagsrutiner med. Tenk at han har blitt 8 måneder allerede, tiden går så fort. Men han utvikler seg masse og lærer noe nytt hver dag. En veldig morsom tid. ♥

SAMSUNG CSC

Lille nissegutten vår. Han har fått seg enda en nissedrakt og den sjarmerte han oss med i hele går. 

I dag har Axel sin aller siste time med babysvømming. Jeg er så takknemlig for at vi ble med på kurset og at han har fått masse tilvenning i vann allerede. Merker stor forskjell fra da vi startet og nå. Imponert over hvor tøffe de små er. De siste gangene har han faktisk svømt litt under vann etter stup. Det finnes videregående kurs som jeg har så lyst til å fortsette med. Men vi vet ikke enda om vi får det til. Jeg skal begynne å jobbe igjen på nyåret, men jeg skal være hjemme de ukene Espen er ute på sjøen og jobber. Vi kommer derfor til å jobbe på skift, og den som har fri er hjemme med Axel, før han får barnehageplass. Dersom vi melder oss på igjen kommer en av oss til å bli med, så det er kanskje ikke helt umulig når jeg tenker meg om. Vi får se. 

 

Tenk nå er det bare 4 dager igjen til julaften, håper alle koser seg med forberedelsene og at det ikke bare er stress ♥

 

Ønsker alle en fin dag, mer fra meg senere! 

 

#jul #baby #desember #advent #julebilder #bilder #mamma #glede #tanker

Hvor er det greit å skifte bleie?

 • 16.12.2017, 20:17

SAMSUNG CSC

I går da vi var på shopping i byen skulle venninnen min prøve litt klær på h&m. I samme slengen benyttet jeg anledningen til å skifte bleie på lillegutt inne på prøverommet. Da jeg hadde rigget meg til med stellematte, bleie og kluter slo det meg plutselig at  "er dette innafor?". Altså, jeg har skiftet bleier på alle verdens steder, og aldri tenkt noe særlig over om det er greit eller ikke, før nå. 

SAMSUNG CSC

Vi hadde akkurat vært på restaurant og jeg tenkte at jeg ikke skulle skifte der. Men dersom jeg hadde gjort det, hadde det vært feil? Jeg skal være ærlig å innrømme at jeg har skiftet bleie midt i en restaurant da lillegutt bare var et par måneder. Det hadde sin grunn da toalettet ikke var i renholdsmessig stand til å skifte der. Trenger sikkert ikke å utdype det mer, alle har nok kommet inn på et offentlig toalett og snudd i døra? 

Jeg har også skiftet bleie på flyplassen på stolene før sikkerhetskontrollen. Det ble faktisk dårlig mottatt av damen som satt på stolen like ved. Det var ikke bare èn gang hun sendte meg et mindre hyggelig blikk. Utrolig nok opplevde jeg ikke det som ubehagelig i det hele tatt. Jeg tenkte bare at hun ikke visste hvilke utfordringer små barn fører med seg, skiftet ferdig og hastet videre. Ikke alltid tiden strekker til at vi kan stå i kø for å få et toalett med stellebord. I tillegg var lillegutt trøtt og holdt på å sovne i bæreselen, og da måtte ting skje kjapt. 

SAMSUNG CSC

En gang byttet jeg en tissebleie på fanget mitt på flyet. Da fikk jeg beskjed fra flyvertinnen om å bruke det knøttlille flytoalettet neste gang. Begrunnelsen var at det kunne være andre på flyet som skulle spise. Forståelig nok, men likevel ikke. I ettertid har vi derfor presset oss inn på flytoalettet alle 3 med stelleveska i den ene kanten, bleier, klær, liggeunderlag og en liten gutt i den andre. For et kaos, haha. 

 

Da lillegutt var mindre og brukte bagdelen på vogna var saken mye enklere. Da foregikk skiftingen ofte i baggen om vi ikke hadde lett tilgang på stellerom. I sittedelen er det litt verre og jeg bruker heller fanget mitt som stellebord. Jeg tenker at det ikke kan ha så forbaska mye å si om jeg slenger på en ny bleie i offentigheten mens lillegutt sitter på fanget mitt. 

Jeg er derfor litt nysgjerrig, og vil høre hva dere tenker. 

 

Hvor synes du det er greit å skifte bleie på babyen? 

 

#barn #baby #bleieskift #familie #tanker #bilder #blogg #desember #mamma #utfordringer #meninger

Mammalivet gjennom snapchat

 • 10.12.2017, 10:29

Jeg synes snapchat er en utrolig gøy og uhøytydelig greie. Det gjør det så enkelt å dele små glimt av hverdagen på. Når jeg titter gjennom min snapchat-historikk ser jeg at det går mye i babybilder, men det er kanskje ikke så rart. Jeg tilbringer svært få timer i døgnet uten lillegutt, så da blir det naturlig at han er med på bildene. På bildet over ser dere at jeg er oppe og ammer før klokken 6 om morgenen. Her i huset har vi ingen fast rytme på soving og amming lengre. Da lillegutt var mellom 3-5 måneder sov han som regel natten gjennom uten mat, men det er historie. Nå er jeg oppe alt fra 1 til 5 ganger om nettene, til forskjellige tider. 

Om det er slitsomt? Ja. Om det er verdt det? Helt klart. Kunne ikke byttet til meg en annen situasjon mot noe i verden. Jeg synes det er gøy å høre hvilke rutiner eller ikkerutiner andre med små barn har, selv om det er dumt å sammenligne seg med andre. Selvfølgelig har jeg hatt mine moments hvor jeg har ønsket at jeg hadde fått det til på samme måte som andre jeg kjenner. Men barna er så ulike, det som fungerer for andre fungerer sikkert ikke for oss likevel. Jeg vet om barn på samme alder som legger seg mange timer før vi får lillegutt til å sovne om kvelden. Men jeg vet også om de som ikke får babyen til å sove før de selv legger seg på kvelden. Sistnevne var vi "medlem" av i mange måneder, og jeg hadde ikke en eneste time for meg selv på kvelden. Da var jeg i tillegg oppe om natten i opp til flere timer for å amme, stelle, trøste og bære lillegutt som gråt og ikke falt til ro. 

Med tiden har jeg funnet ut at det beste er å finne sin egen metode for hvordan man vil ha det. Nå er vi inn i en rytme hvor lille legger seg mellom klokken 20.30 og 21. Hva andre mener om det bryr jeg meg ingenting om, for det er akkurat hva som fungerer for oss akkurat nå. Neste måned kan det være annerledes, men det får jeg ta stilling til da. På bildet over er vi på overnatting til min mamma som måtte stille opp og hjelpe meg når tilværelsen som "alenemor" ble i tøffeste laget. Jeg har vært alene med lillegutt i mange uker tidligere og klart det fint, og hadde nok gjort det denne gangen også. Men når muligheten for litt hjelp og hygge sto åpen er jeg glad jeg pakket bilen og "flyttet inn" på ubestemt tid. 

Her ser dere frokosten til Axel for noen dager siden. Når han våkner på morgenen ammer jeg alltid i sengen før vi steller oss. Ca 1,5 time senere spiser vi frokost sammen alle 3. Som regel er det brødskive med leverpostei som står på menyen til minstemann. Har også gitt makrell i tomat eller prim på skiva. Her hadde vi akkurat kommet hjem fra Gdansk og hadde ikke brød i hus og da ble det sviskemos, smoothiegrøt og banan med gulerotjuice til. 

Hvor geniale er ikke disse barnesetene på handlevognen? Her er det en liten kar som meldte seg helt ut fra shoppingen på black friday og tok seg en god lur i stedet. Etter jeg bestemte meg for å teste det disse handlevogn-setene forstår jeg ikke hvorfor jeg har dratt med meg både vogn og bæresele på shopping tidligere. Jeg har i enkelte tilfeller hatt han i bæresele og trillet både barnevognen og handlekurven etter meg når jeg har handlet alene. Det anbefaler jeg ingen. I setet har lillegutt full oversikt og følger med på alt som skjer, midt i blinken for lille nysgjerrigper. 

Jeg forsøker også å få til litt trening mellom slagene. Det er en viktig del av hverdagen min, og på bildet er det markløft som står på planen. Senteret jeg trener mest på har en egen crossfit-avdeling med stort friområde og masse gøy. Jeg trener sjeldent mer enn 1 time i slengen. Da er det musikk på ørene og totalt avkobling fra omverdenen. Jeg setter så stor pris på denne ene timen ♥

På flyplassen forrige uke. Axel har nå gjennomført 8 flyvninger og alle gangene har jeg brukt bæresele på flyplassen. Det fungerer helt supert, om det er flere som tenker seg ute på tur. Jeg ville aldri vært foruten bæreselen og har brukt den kjempemye. Gjennom sikkerhetskontrollen i Norge har jeg fått lov til å passere uten å ta den av meg og det er helt supert om han sover. I utlandet har jeg derimot måttet tatt den av gjennom kontrollen. Inne på flyet er det mange som bruker bæreselen for å få babyen til å sove mens de er oppe å går i midtgangen. Jeg har hatt lillegutt i bæreselen under letting 1 gang da han hadde sovnet under ombordstigning, og det fungerte helt fint. Ellers har jeg brukt spesialselen til baby som jeg kobler til min egen og ammet under letting og landing. Har til nå ikke opplevd at han har fått problemer med trykk i ørene. 

På bildene over er vi i Gdansk. Lillegutt har lært seg å sitte, men er fremdeles litt ustødig og kan bekke bakover om vi ikke støtter han. Ettersom han ELSKER å se på seg selv i speilet løste jeg det ved å sminke meg mens vi begge satt på gulvet foran speilet. Jeg fikk sminket meg helt ferdig mens vi satt slik. Speil fra gulv til tak har vi med andre ord skulle hatt hjemme også, haha. GENIALT. 

Helt til slutt enda et julete bilde fra gatene i Gdansk. Er ikke dette treet bare helt utrolig vakkert? 

Vi skal komme oss ut dørene innen en time eller to. Mamma har handlet inn og invitert oss til bakedag og julemiddag. Finfin søndag.

 

Jeg heter heidigustad på snapchat om noen vil følge oss. Flere som bruker snapchat mye, hva heter dere? 

 

 

Min lille julebaby

 • 08.12.2017, 11:41

SAMSUNG CSC

Hei fredag og god helg til dere alle. 

Se hvem som har fått på seg nissedrakten sin. Han ble bare helt nydelig i denne, eller hva? Den er kjøpt på Cubus ganske nylig så de finnes sikkert i butikkene enda. Sokkene kjøpte vi på julemarkedet i Gdansk og nisselua har farmoren til Axel strikket. 

SAMSUNG CSC

Spørs om vi skal komme oss til en fotobutikk og skrive ut litt julebilder. Jeg hadde egentlig tenkt å bestille time til julefotografering, men de pengene får heller gå til julegaver. Jeg får være flink til å dra fram kameraet i julen og skrive ut bilder på Japanphoto i stedet. Der er det veldig snille priser, også er det jo så lettvint. 

SAMSUNG CSC

Det var en ivrig krabat som skulle fotograferes skal jeg si dere. Det ble travelt for både meg og Espen når lillegutt krabbet rundt og skulle fange kameraet, haha. Rart at alt han ikke kan få er det som er mest interessant. Det samme gjelder ting som fjernkontrollen og mobilen. Espen måtte flytte han tilbake til teppet sikkert 100 ganger mens jeg forsøkte å få til noen blinkskudd. 

I dag har jeg sååå lyst til å få opp juletreet i stua, men er likevel i tvil. Er det noe jeg alltid har vært fast bestemt på så er det at juletreet ikke skal pyntes før lille julaften. Men nå er det bare så vidt jeg klarer å vente med å bære opp julekulene fra kjelleren og henge de på treet likevel. Det er jo tross alt 8 desember, så litt innafor er det kanskje?

SAMSUNG CSC

Jeg får se hva dagen bringer. Kanskje har vi et lysende juletre i stua når kvelden kommer. Vi får se, vi får se. Senere får vi besøk av ei god venninne. Før det tenker vi oss en liten tur på Skeidar. Jeg håper på å finne et speil som vi kan henge på tv-stua vår, og kanskje noen julegaver. 

 

Synes dere det er for tidlig å pynte juletreet allerede nå? 

Når barnet sover hele natten

 • 06.12.2017, 10:16

SAMSUNG CSC

... Kan jeg drikke te uten koffein. Neida, så ille er det ikke, bare nesten. 

Hei fra en stykk uthvilt mamma. Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg fikk sove ei hel natt. Da jeg hørte lille ligge å "snakke" i sengen sin var jeg bombesikker på at jeg nettopp hadde sovnet for kvelden. Når jeg fikk karret til med mobilen og så at klokken var 07.15 var jeg plutselig ikke trøtt lengre. For en glede. Dette var virkelig etterlengtet. Rart at søvn skal ha så stor betydning, men når jeg knapt har sovet 4-5 timer hver natt i mange uker er det ikke rart jeg jubler. 

SAMSUNG CSC

Vi er tilbake til normalen og hverdagen er i gang. Etter en behagelig flytur hjem i går var det herlig å komme inn døra hjemme. Særlig når vi kommer hjem til at mamma har bakt hjemmelaget pizza til oss og tilbyr seg å passe Axel mens vi får pakket ut. Snakk om verdens snilleste. Vi snurret farmen på reprise med pizza på fatet da baggen var utpakket og lillegutt lagt. Espen reiste på kurs i natt og dro tilbake til flyplassen bare timene etter v forlot den. Derfor utgår babysvømmingen for hannes del denne gangen også. Men mamma stiller selvfølgelig opp er med oss i dag også. 

I dagens gavekalender lå det en pakke Kusmi te fra samboeren. Er det en te jeg virkelig har fått sansen for den siste tiden er det de fra Kusmi. Men nok snakk fra denne kanten, nå må vi snart komme oss avgårde på svømming. 

 

VI SEES! 

 

 

Min natt og morgen

 • 27.11.2017, 10:45

God mandags formiddag. 

Tenkte det kunne være gøy med et litt annerledes innlegg på bloggen i dag. Et skikkelig hverdagsinnlegg som beskriver litt hvordan en natt og morgen KAN være for oss. Ingen natt og dag er lik, og akkurat i gårkveld/natt og i dag har vi hatt det slik: 

20.45: Lillegutt er ferdig stelt og klar for natta. Vi ligger over til mamma i natt også. Her har Axel reiseseng som står ved siden av sengen min. Jeg ammer i sengen som alltid, helt til han nesten sovner. Jeg legger han i sin egen seng og venter på at han skal sovne. 21.15 setter jeg på babysitteren og lister meg stille ut av rommet. 

SAMSUNG CSC

21.15- 23.15: Vi ser farmen, spiser kveldsmat og jeg starter prosjektet med å sette sammen en liten film på imovie. Tenker det begynner å bli på tide å legge seg. Jeg vet det ikke er mange timene til vi skal stå opp igjen, så her er det bare å komme seg i køya. Jeg er helt utslitt etter dagen og sovner nesten med det samme hodet treffer puta. 

03.40: Axel er våken. Jeg leter opp telefonen for å se hva klokka er. Ikke mer, tenker jeg. Hadde håpet det var langt på morgenen. Han har snudd seg over på magen og kaver rundt i senga. Dyna ligger som en ball nederst i sengen. Jeg løfter han opp i min seng og ammer til kl 04.10, da sovner vi begge.

06.35: Axel våkner igjen, jeg rugger litt på sengen hans men han faller ikke til ro. Jeg lar han ligge litt i sengen før jeg løfter han opp. Gud, så trøtt jeg er. Setter meg til i sengen og ammer. Denne lille halvtimen er en fin måte å starte dagen på. Det er helt stille og rolig og jeg er stuptrøtt. Da passer det bra å sitte i sengen og titte ned på verdens fineste gutt og oppdatere meg litt på sosiale medier.

07.15: Tid for morgenstell. Det er stille i huset, men jeg ser at mamma har vært oppe. Hun har lagt klar stellematta og bleie på badet, og banan og smekke på kjøkkenbordet. Jeg titter bort på gradestokken som viser -5 grader. Axel får på ullklær og ren bleie, og jeg hopper i treningsklærne i håp om å få til en cardioøkt senere på dagen. 

07.45: Axel er i full sving. Han åler seg mellom gangen, kjøkkenet og stua på null komma niks. Gulper 4 ganger utover klærne sine, på tightsen min, på gulvteppet, kjøkkengulvet og leker. Jeg veksler mellom å sminke meg og vaske opp. Tilbake på badet for å ordne meg blir det mistenksomt stille fra stua. Det er ikke et godt tegn. Som fryktet har lillegutt funnet blomsterpotta og dratt jord utover halve stuegulvet. Jeg vasker hendene på lillegutt og flytter han til lekene på kjøkkenet. Jeg tar opp brød fra fryseren og dekker klart frokostbordet. 

08.30: Frokosten er klar. Axel spiser brødskive med smør og leverpostei og jeg drikker te. Etterpå får han banan som jeg skraper ut med skje. Radioen står på og det begynner å bli lysere ute. 

SAMSUNG CSC

09.00: Nå gnur lillegutt seg i øynene og begynner å bli sutrete. Jeg finner fram Lillelam-drakten hans, lue og bobledress og legger han i vognen. Jeg hiver på meg en jakke mens det er full gråt nede i vognen. Nå gjelder det å komme seg kjapt ut verandadøren med vognen. Så fort det er bevegelse i vognen blir det stille. Det er frost på bakken, men likevel var det deilig å få litt frisk luft. Jeg triller rundt på gårdsplassen i noen minutter, men trenger ikke gå lenger siden han sover. 

 

SAMSUNG CSC

 

09.15: Jeg setter fra meg vognen på verandaen, går inn og lager meg min faste smoothie. Setter meg ned på kjøkkenet med teen fra tidligere, spiser og legger inn bilder på maccen. 

Vi er klare for ei ny uke, er dere? 

 

 

Dager som dette

 • 23.11.2017, 17:59

SAMSUNG CSC

God torsdag! 

Her startet vi dagen klokken 6 med amming i sengen. Selv om vi er tidlig oppe har lillegutt sovet natten gjennom i 2 dager nå. Det er så deilig. Det har ikke vært hverdagskost i det siste. Kjenner mye på søvnunderskudd, særlig om ettermiddagen. Det eneste jeg kan gjøre med det er å komme meg tidligere i seng. Føler meg uansett tusen ganger bedre når jeg får sove sammenhengende, enn om vi er mye våken på natten og sover litt lengre om morgenen. Men hadde håpet klokken var liiitt mer når vi sto opp, haha.  

SAMSUNG CSC

Vi er fortsatt hjemme til mamma, og her blir vi begge to tatt godt vare på. I går var vi alle 3 på babysvømming. Så herlig at vi kan ta med oss hvem vi vil på vår faste onsdagsaktivitet. Jeg fikk også dratt på trening mens mamma ga Axel mat, stelte og trillet. Vi er heldige som kan være her så lenge vi vil. 

Det blir endel trilleturer om dagene. Jeg har funnet ut at lillegutt sover så mye bedre ute i vognen enn inne i vuggen eller sengen. Med 3 dupper daglig blir det derfor mange små trilleturer i god, frisk vinterkulde. 

SAMSUNG CSC

I dag har jeg vært en tur hjemme for å ta inn post, vanne blomster og hente matvarene som ble stående igjen da vi dro. Jeg knipset også litt bilder av kjøkkenet, men jeg sliter virkelig med å få til klare og lyse bilder. Vet ikke helt hva jeg gjør galt, men noen bilder ble det. De kommer nok om ikke lenge tenker jeg. 

I kveld kommer Tonje hit også, og i kveld skal vi lage pizza og kose oss masse. Men før det blir det en ny runde med visning. Tredje dagen på rad, og jeg elsker det! Så spennende å titte inn i mange ulike hjem. 

VI SEES! 

Matsmokk: Tips til baby over 4 mnd

 • 21.11.2017, 09:14

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

De fleste som har baby har kanskje sett disse. Hvis ikke håper jeg dere også tester det ut. De er beregnet for babyer fra 4 måneder og oppover. Her i huset er det hvertfall julaften og bursdag på samme tid for lillegutt når jeg fyller smokken med noe godt. Det går mest i banan, men her kan du bruke både eplebiter, svisker, pære eller bær. Sikkert mye annet også. Ved å legge i frosset bær eller frukt kan det bidra til å lindre ømt tannkjøtt ved tannfrembrudd også. Her har det ikke kommet tenner enda, men de er nok like rundt hjørnet. 

SAMSUNG CSC

Den er enkel å holde i for babyen slik at de kan utforske litt på egen hånd. En veldig fin måte å introdusere mat på synes jeg. 

SAMSUNG CSC

For oss har denne lille saken vært redning på lange bilturer når lillegutt begynner å bli lei. Det blir masse gris vel og merke, men bilturen blir hvertfall fin og det er det viktigste ♥

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Har du noen tips til hva man kan putte inn i disse? 

.....................................................................................................................................................................................

Hei fra stuen hjemme hos mamma. Vi kom hit i går formiddag etter trening og vaksinering. Veldig godt å tenke på at første dose av HPV- vaksinen er tatt. Det gikk så fint å få den, så ingen bekymringer for de neste 2. Armen føles litt stiv nå i etterkant men det er ikke verre enn litt ubehagelig. Vi hadde en så deilig kveld i går med trilletur, biffmiddag og farmen på tv-skjermen. Nå er frokosten spist for både store og små og vi er snart på vei ut dørene. I dag er det tid for ny kontroll på helsestasjonen. Senere i dag skal vi borte på middag og på visning. Dette blir en fin dag. 

 

 

Vi sees♥

 

 

Ja, nå er jeg alenemor

 • 18.11.2017, 10:01

SAMSUNG CSC

Det merkes på mange vis. Innlegget her for eksempel, skulle jeg skrive i går. Jeg startet med overskriften, og kom ikke lengre før jeg hørte babyskrik i babysitteren. Da bars det rett opp på soverommet for å trøste og amme lillegutt. Da var det bare 1 time siden jeg hadde lagt han i 20.30 tiden. Når han sovnet på nytt igjen rakk jeg akkurat å sette stumpen i sofaen før jeg hørte lyd i babysitteren igjen. Det tok lang tid før han roet seg, såpass lang tid at jeg måtte legge meg jeg også. Haha. 

SAMSUNG CSC

Så nå prøver jeg igjen. Når lillegutt er lagt om kveldene sitter jeg helt alene på stua. Da er det jeg som har lekt, stelt, trøstet, gitt mat, ryddet og det som kreves gjennom dagen for at en liten en skal ha det bra. Det er slitsomt, men jeg elsker å være mor. Jeg prøver så godt jeg kan for at han skal ha det bra, men når man er alene kan det av og til bli litt mye. For eksempel når jeg skal dusje, vaske klær i kjelleren, handle, bære inn og ut av bilen, eller dra på trening. Det er mange utfordringer, men jeg har funnet løsninger på det aller meste. Det tar bare enormt mye lengre tid. 

SAMSUNG CSC

Slik har jeg det i 14 dager før vi igjen blir 2 voksne i 4 uker, og slik fortsetter det. Jeg er ikke alenemor på heltid altså, men de 14 dagene jeg er det føles ut som en evighet. Men slik er det når samboeren jobber offshore. Det er så utrolig godt når han kommer hjem. Det er mer enn dobbelt så krevende å være 1 enn 2, etter min mening. Når han først er hjemme er vi to voksne hele dagen og da opplever jeg overgangen som veldig stor når han reiser på jobb. 

Jeg har fått testet å være alene i 14 dager en god del ganger, og alle har bydd på ulike utfordringer og gleder. Den første gangen var ikke lillegutt mange ukene gamme. Da gikk det mye i bæring, byssing og amming. Det som er nytt denne perioden er at lillegutt har blitt mye mer aktiv. Han åler seg rundt over alt, bekker saker og ting, drar i ledninger og spiser på alt. I tillegg tror jeg det er tenner på gang. Han sover urolig og våkner mye på natten. Det har vært full fart fra morgen til kveld. 

SAMSUNG CSC

Det er selvfølgelig ikke bare utfordringer og jobb, men også veldig mange gleder. Vi har en skikkelig godgutt som gir meg så mye kjærlighet. Føler det er en gave å ha muligheten til å få barn, og oppdra de. En dag består av minst like mye tull og latter, som av gråt og sutring. Det er viktig å huske på. 

SAMSUNG CSC

Det var noen ord om hvordan vi har det her hjemme. Jeg har enda 12 dager igjen som alenemor, for denne gang. De skal vi bruke til mye lek og kos. I dag er planen å dra på besøk til en god venninne av meg. 

 

Vi sees ♥

 

Vår morgen..

 • 17.11.2017, 10:20

... startet allerede kl. 6. Da var lillegutt kjempesulten og klar for å ta fatt på dagen. Litt i tidligste laget for min del, men når vi først hadde stått opp ble det tusen ganger bedre. Den første halvtimen består bare av amming og kos i sengen uansett. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Nå har vi fått spist frokost sammen, smoothiebowl med bringebær og vanilje på meg og brødskive med leverpostei til mini.

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 Jeg har gjort meg klar for å dra på trening litt senere. Først skal lillegutt sove duppen og få mat, så drar vi avgårde. Han skal være i barnepassen på treningssenteret mens jeg trener. Ha en fin dag, og helg når den tid kommer! 

 

vi sees ♥

Startet dagen med å falle ned trappa

 • 15.11.2017, 10:01

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Da var onsdagen her igjen. For meg som går hjemme med mammapermisjon merker jeg ikke store forskjellen på mandag eller fredag. Men for dere andre betyr det halvveis i arbeids- eller skoleuka og snart helg. Jeg kommer vel tidsnok tilbake til den hverdagen jeg også, men nå nyter jeg bare det å være hjemme med mini. 

SAMSUNG CSC

Vi har alltid noe fast å gå til på onsdager. Det er tid for babysvømming om drøye timen. I dag skal jeg ta med kamera for å prøve å ta noen blinkskudd av badeløva. Han har blitt mye tryggere i vannet nå. Var veldig spent i forkant av kurset, men hittil har det gått over all forventning. 

SAMSUNG CSC

I dag tenker vi å ha et lite ryddesjau her hjemme. Det hoper seg raskt opp med unødvendig rot, og dessuten er vaskekjelleren rimelig full. I mårest bar jeg ned et stort lass med skittentøy til kjelleren. Rettere sagt seglet jeg på ryggen ned den siste halvdelen av trappa med vaskebaljen først. Så nå sitter jeg her med en litt forslått albue og øm rygg. Men det går seg vel til. 

 

Vi sees ♥

Våkennatt og nye smaksopplevelser

 • 11.11.2017, 10:41

God lørdags morgen. 

I natt har vi vært mye våken. Det startet i går kveld med at det tok litt lengre tid enn vanlig før lillegutt sovnet skikkelig. Litt over kl. 21 kunne jeg gå ned igjen for litt tv og middag. Når vi la oss et par timer senere lagde han masse lyder og skrek i søvne. Dette pågikk ganske lenge. Tyder på at han begynner å få livligere drømmer ettersom det visuelle minnet skal bli bedre i 6-7 måneders alderen. Til slutt våknet han og skrek enda høyere. Fikk roet han med amming og trøst, før vi la oss igjen alle tre. Det var blitt langt over midnatt før vi endelig kunne falle i søvn. Neste våkenrunde med amming var rett over kl. 5 i natt. Han var tett i nesen så da var det bare å lete fram nesesugeren og fikse opp i problemet. En time senere sovnet han igjen. Da hadde jeg vært så mye våken at jeg lå å vred meg leeenge før jeg sovnet. Ble en liten halvtime søvn før lille ønsket mer mat igjen og vi sto opp. Men slik er det med baby i hus, og det gjør meg ingenting at det blir slik en gang i blant. Jeg har avvent amming på natt for lenge siden, men når vi har slike netter får han selvfølgelig mat. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Nå er dagen godt i gang her hjemme, og i dag har vi bygd om tripp-trapp stolen fra nivå 1 med newborn-setet til bøyle med pute, seler og spisebrett. Det var stor stas for lille å sitte oppreist. Vaiet godt og satt litt ustødig enda, så mulig vi må veksle litt mellom nivå 1 og 2 før han blir helt stødig. Vi fikk testet et brødmåltid for første gang, og da bør han sitte mest mulig oppreist. De fleste smaksprøvene ble smurt utover klær, stolen og det som var, men utenom det spiste han noen biter brød med leverpostei. Greit å ta tilvenning av mat i små steg uansett. Virket som det var helt greit for han å styre på, utforske maten og spise selv. ♥

Nå våknet lillegutt fra første duppen sin, så vi skrives senere. I dag skal vi kose oss i byen med ei venninne, planen er å titte i litt butikker og spise en god lunsj. 

 

 

Hils på vår lille hjerteknuser

 • 09.11.2017, 10:00

Her ser dere lille Axel. På de 3 første bildene er han 12 dager gammel. 

Tenkte det var på tide å introdusere dere for Axel. Han ble født i april, og er det kjæreste vi har. Hver dag vi tilbringer med han er en stor glede, og han tilfører så mye til hverdagen vår. Han utvikler seg mye fra uke til uke, og vi har fått opplevd alt fra hans første smil og latter til rulling på gulvet. I forrige uke lærte han seg å dra seg framover med hendene. Det gjør oss så stolte å se han utvikle seg og vokse. 

Vi har blitt en liten familie, og jeg er så takknemlig for hvordan vi har det nå. Livet ble totalt forandret med en liten en å ta hånd om. Det som følger med av bleieskift, våkennetter eller det å være hjemme om kveldene, for å nevne noe, er totalt verd det. Gleden vi får igjen fra den lille krabaten kan ikke måles mot noe. Livet fikk en helt ny mening når vi plutselig fikk ansvar for et bittelite menneske. Jeg elsker det. Vi er så heldige som har en liten gledesspreder. ♥

Nå har han blitt over 6 måneder. På disse 2 bildene er han 5 og 6 måneder gammel, og han vokser så fort. 

..............................................................................................................................................................................

I natt har lille A vært mye våken, så dagen startet tidlig med amming på sengen. Nå ligger han og sover sin første dupp, og så snart han våkner skal han få litt mer mat før jeg tar turen bort til treningssenteret for ukas 2 økt. Blir deilig å få rørt litt på seg igjen. Ha en fin torsdag alle. ♥

 

Hvordan jeg fant ut at jeg var gravid

 • 08.11.2017, 10:00

 

Hei onsdag. Da var vi halvveis i uka, og for vår del betyr det babysvømming om en times tid. Gleder meg til å se alle de søte små i vannet. Vi skal også på barseltreff. En dag fylt av masse babykos med andre ord. Før den tid tenkte jeg å dele litt fra den dagen jeg fant ut at i ventet en liten krabat.  

Nå er det faktisk litt over 1 år siden jeg fant ut at jeg var gravid. Da var jeg 22 år og nyutdannet sykepleier. Jeg hadde hatt mine anelser i noen dager (uker) før jeg en dag etter jobb og trening dro avgårde for å handle en test. Jeg var først på butikken, men der freaket jeg helt ut og kjøpte heller ei pastilleske. Det var det som lå i hyllen ved siden av testen, så da ble det slik. Følte alle i butikken hang over meg med blikkene sine. Litt irritert på meg selv satte jeg meg i bilen igjen. Det kan da ikke være så vanskelig å få tak i den testen tenkte jeg. I det jeg kjørte ut på veien bestemte jeg meg for at dette skulle jeg klare. Apoteket måtte være en bedre løsning. Så da dro jeg til nærmeste apotek. Jeg gikk målrettet inn gjennom hele senteret uten å se meg til siden. Inne på apoteket tok jeg den samme testen de hadde på butikken. Vel og merke til dobbel pris. Men akkurat der og da kunne jeg betalt hva som helst for å fått den. Takket ja til pose (selvfølgelig) og kom meg kjapt tilbake i bilen. Helt ut av meg selv, svimmel og med et "blurry" blikk kjørte jeg nesten ned ei dame som kom uventet ut mellom 2 biler. At det går an å bli så oppskjørtet av en graviditetstest.. Fikk stoppet, så det gikk bra altså. 

I dag forstår jeg ikke helt hvorfor det var så "skummelt" å kjøpe selve testen. Det var vel ikke bare det at andre skulle "få det med seg". Alt ble plutselig så virkelig med testen i hånda. Jeg følte på meg at jeg var gravid, men trodde ikke på det og nå skulle jeg få svaret. 

Vel hjemme sto jeg der med testen i hånden. Ettersom morgenurinen inneholder den høyeste konsentrasjonen av hCG visste jeg at testresultatet ble best dersom jeg ventet til neste morgen med å ta den. På trening hadde jeg drukket 1 flaske vann og vært på toalettet. Men nysgjerrigheten tok overhånd og med verdens verste utgangspunkt var pakken revet opp og jeg klar. Jeg hadde så vidt tisset på pinnen før den indikerte tegnet for GRAVID. Det var liksom ingen tvil. Så da satt jeg der alene i leiligheten etter en helt vanlig dag på jobb, med den største nyheten. 

- IT´S A BOY -

Jeg reagerte med å bli skikkelig giret og glad. Det var blitt høst og mørkt ute denne ettermiddagen, og samboeren hadde reist på sjøen for å jobbe. Jeg ringte og fortalte nyheten. Den ble heldigvis veldig godt mottatt. Nå er vi begge to veldig stolte av å være foreldre til verdens fineste gutt som vi har blitt så glade i. Å være mor er virkelig den største gleden jeg har opplevd i livet, og jeg koser meg hver dag sammen med den lille familien min. 

 

Mer oppdatering om småbarnslivet og det som følger med, kommer senere. ♥

 

Heidi Gustad

Heidi Gustad, 23 år fra Trondheim. Mamma til en liten gutt som ble født våren 2017. På bloggen deler jeg mye fra dagene våre hjemme, matinspirasjon og interiør.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no