hits

Heidi Gustad

 • Mat
 • KREMET ROSA SMOOTHIEBOWL

  • 06.02.2018, 21:40

  SONY DSC

  Lyst på noe sunt, søtt og friskt til frokost? Jeg har et forlag til deg! Det tar verken lang tid å smelle sammen eller er vanskelig, og ingrediensene kan varieres ut fra hva du har liggende i kjøleskapet og fryseren eller på kjøkkenbenken. Da jeg sto opp lagde jeg smoothiebowlen dere ser på bildene. En verdifull start på dagen når jeg endelig hadde en fridag, og fikk tid til å sette meg ned lenge med frokosten.  

  SONY DSC

  Alt jeg trengte for å lage denne herligheten var :

  2 ss mager kesam

  10 frossne jordbær, 1/4 avocado, noen biter frosset banan

  en skvett melk/vann 

  3 isbiter

  3 SS vanilje shakepulver

  1 SS proteinpulver vanilje

  SONY DSC

  SMOOTHIE BOWL │VANILLA & STRAWBERRY

  SONY DSC

  TOPPING: Pro Pud sjokolade, banan, chia frø og bare bra mùsli med kokos og hasselnøtter

   

  En slik bolle tar deg max 5 minutter å lage når du står opp. SÅ verd det når du setter deg ned med en næringsbombe som smaker is til frokost. Jeg slenger alle ingrediensene i nutribulleten og smoothien er klar på 30 sekunder. Toppingen varierer jeg ut fra hva jeg har liggende. I dag ble det blant annet litt pro pud med sjokoladesmak, det anbefales. Kjøleskapet fylles med nye hele tiden nå som kiwi selger de til 15 kroner. Rekker du ikke spise den med en gang legger du bare smoothien i fryseren en liten stund. Da blir den ekstra frossen og god, men ikke la den ligger mer enn en times tid. Da vil den fryse til hard is. 

  SONY DSC

   


   

  Endelig ble det en fridag på meg, og den har jeg benyttet store deler av på kjøkkenet. Det har resultert i 14 middagsporsjoner til Axel. De er fordelt i små glass, merket med innhold og dato og lagt i fryseren. Alt klart for litt travle dager etter arbeidstid. Nå slipper jeg å bruke hele ettermiddagen på middagslaging etter jobb. Hurra! 

  Når kvelden kom smelte jeg sammen en bolledeig, så nå sitter jeg og Espen og koser oss med nystekte boller. Hverdagslykke ♥ Har følt meg som den husmora i dag, haha. 

  Hva spiser dere til frokost? 


   

   

  #mat #frokost #smoothie #helse #kosthold #baby #barn #familie #baking #kjøkken #husmor #mamma #mammablogg #matglede #foto #bilder #blogg 

 • Mat
 • Den mest verdifulle tiden for meg

  • 24.01.2018, 10:15

  SONY DSC

  SONY DSC

  ​... er på morgenen når vi setter oss ned for å spise frokost. Vi pleier å stå opp samtidig alle 3 etter at jeg har ammet i sengen. Espen lager seg en kopp kaffe på soverommet som han drikker før vi står opp. Etterpå steller jeg i stand frokost mens Espen kler på lillegutt. Axel spiser som regel brødskive og drikker hjemmelaget babysaft, jeg lager meg smoothiebowl og te, og Espen brødskive og kaffe. 

   

  SONY DSC

  Det er så koselig å sitte i spisestuen etter at vi bygde sittebenk. Kanskje jeg skal vise den i et eget innlegg senere? 

  Vanligvis er vi oppe før det blir lyst ute, og det er så avslappende å bare sitte inne mens alle bilene haster til jobb rett utenfor. Da tar vi det helt med ro, Axel leker seg før vi setter oss rundt spisebordet og Espen tenner opp i peisen. Jeg setter fram maten og radioen står på. Det er nok det jeg kommer til å savne mest når jeg starter å jobbe igjen. Den tiden på morgenen med mine 2 gutter har blitt så verdifull for meg. 

  SONY DSC

  Denne herlige skålen står fast på frokostbordet vårt for tiden. Jeg har blitt hektet på slike boller og lager de i alle verdens varianter. Denne er lagd av jordbær, banan, vaniljeyoghurt (kvarg, eller vaniljekesam), noen skjeer pulver med vanilje måltidserstatter, isbiter og vann. I tillegg har jeg startet med 1 ts kollagen pulver i smoothiene mine. Det skal visstnok styrke både hud, hår og negler og er det viktigste proteinet i bindevevet til mennesker. Jeg kjenner ingen smak av det så her er det bare å kjøre på. 


   

  I går kom vi oss forresten ut på årets første skitur. Axel fikk testet bæremeisen for første gang, og satt i den stolt som bare det. Han hadde full oversikt der oppe på ryggen til pappaen sin, og kiket seg fra side til side under hele turen. Det snødde endel så vi fikk alle mye snø for øynene i nedoverbakkene. Det ble derfor bare en liten test-tur på 45 minutter. Med perfekt smurte ski og supert føre ga det virkelig mersmak. Men det får la seg vente noen dager, for nå har plussgradene tatt knekken på snøen og føret er neppe like bra. Uansett, onsdagen er her igjen og det betyr babysvømming. Vi drar ut dørene om en times tid. Ellers skal vi bruke dagen på å få unna endel ærend. 

   

  Håper deres dag blir fin! 

   

  #familie #mamma #barn #baby #froost #mat #smoothie #morgen #bilder #kosthold 

   

 • Mat
 • Den beste måten å starte dagen på

  • 10.01.2018, 09:35

  SAMSUNG CSC

  Når det kommer til frokost er smoothie min absolutt store favoritt. Det ble min frokost i dag, som de fleste andre dagene. Den grønne tykke smoothiebowlen på bildet lagde jeg på mandagen. I dag ble det en variant med sjokoladepulver, blåbær, banan og kesam. Bare ved å redusere litt på væskemengden kan den enkelt tømmes i ei skål og spises med skje. Jeg lager alltid smoothiene mine med måltids-erstattende pulver for at jeg skal bli skikkelig mett. I tillegg har jeg enten melk/yoghurt/kesam/cottage cheese i, samt frukt og/eller bær. Nøtter fungerer også fint, havregryn har jeg også testet med suksess.  

  SAMSUNG CSC

  Denne varianten består av frosset spinat og banan, kesam, 1 ts sukrin gold, vann og isbiter. I tillegg har jeg 3 SS vanilje måltidserstatter-puver i. Veksler mellom vanilje og sjokoladesmak, de er mine favoritter. Jeg følger sjelden noen oppskrift når jeg lager smoothie. Det blir som regel til at jeg putter oppi noe jeg har liggende. Herlig å slippe å holde seg til en oppskrift, det blir alltid godt uansett hvilke kombinasjoner av smaker jeg ender opp med. Men jeg ser ofte på oppskrifter for å få inspirasjon til gode sammensetninger. Akkurat nå ser jeg litt etter en variant med kokos og mandler. Det kan ikke bli annet enn supergodt! 

  SAMSUNG CSC

  Som topping har jeg Bare Bra musli, banan, chiafrø og blåbær. Når det kommer til Bare Bra muslien, synes jeg den med kokos er hakket bedre enn denne jeg hadde her med eple og kanelsmak. NAM, den skal jeg gå til innkjøp av igjen. 

   

  ......

  I dag er det oppstart med babysvømming. Jeg har pakket svømmebaggen og har alt klart til vi skal dra om en times tid. Axel sover første duppen sin ute i vogna nå. Vi var oppe rett over klokken 6 i dag, så det var en trøtt gutt som sovnet. Tror det tok 2 minutter med trilling, haha. 

   

  Flere som spiser mye smoothie? Hvilke kombinasjoner synes du er de beste? 

   

  #mat #smoothie #kosthold #smoothiebowl #helse #frokost #mamma #baby #mammablogg #familien #januar #foto #bilder #blogg #hverdag #trening #svømming #babysvømming #vinter

 • Mat
 • DETTE SPISER JEG I JULA

  • 27.12.2017, 10:51

  SAMSUNG CSC

  De aller fleste forbinder jula med mye god mat. Mange er invitert på opp til flere juleselskap mens andre er hjemme og steller i stand god mat. Her i huset har det ikke vært noen unntak. Kjøleskapet har vært fylt med alt du kan tenke deg av julemat. Vi fikk servert julegrøt og spekemat to dager før julaften og koldtbord på lillejulaften. På julaften ble det ribbe og pinnekjøtt, og første juledag lagde vi stort frokostbord. Noen fine samlingspunkt med familien med andre ord. På dessertbordet har vi hatt riskrem, kransekake, julekaker, kjeks, smågodt og frukt.  

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Etter det har det ikke blitt mer julemat for min del. Selv om det er godt, blir jeg fort lei. Første juledag lagde jeg derfor en kjempegod smoothie når vi skulle varme opp ribberestene fra kvelden før. Deilig med litt "vanlig" mat, selv om det er jul. Ingenting fristet mer enn en stor smoothie, så hvorfor ikke. Til dessert ble det et stort glass med frukt som vi danderte lagvis med krem, sjokolade og kesam. Veldig friskt og kjempelett å lage. Du ser det på bildene under. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Etter første juledag kan jeg ikke skryte på meg at vi har lagd noen form for julemat. Jeg har ligget rett ut med omgangssyke siden da. Det er utrolig kjedelig. Jeg hadde sett fram til en skitur med Axel i bæremeis, og må i stedet holde meg innendørs. Jeg skulle også gjerne vært på julebesøk til besteforeldrene våre.

  Heldigvis fikk jeg i meg 2 ostesmørbrød og noen sjokoladebiter i går. I dag skal jeg prøve meg på en måltidsbar i første omgang, selv om ingenting frister akkurat nå. Håper virkelig ikke at jeg har klart å smitte lillegutt. I morgen reiser Espen på jobb i 14 dager, og det skal bli tøft om vi begge er syke når vi blir hjemme alene. Krysser fingrene for at han berger denne gangen. 

   

  Vi sees! Fortsatt god romjul ♥

   

  #jul #julemat #mat #familie #mamma #romjul #bilder #blogg #sykdom #omgangssyke 

   

   

 • Mat
 • Oppskrift: Sukkerfrie havreflarn

  • 15.12.2017, 11:24

  SAMSUNG CSC

  Søte julekjeks som både smaker godt og som ikke inneholder sukker, ja takk sier hvertfall jeg.

  Først må jeg bare si at denne oppskriften er fra flinkeste Linda Stuhaug sin blogg. Er det en dame som kan god mat er det henne. Jeg har enda ikke feilet med hennes oppskrifter, og disse kjeksene var intet unntak. Det er ikke mange dagene siden vi bakte kjeksene, men de er allerede ute av hus. Ups. Klarer ikke å ha søtsaker stående på benken. Spørs om jeg skal lage en porsjon til og sette de i kjelleren til det nærmer seg julaften. Høhø. 

   

  Du trenger (20 stk): 

  ♦ 100 gram lettkokte havregryn. 

  ♦ 100 gram smør (smeltes)

  ♦ 1 egg

  ♦ 80 gram sukrin gold

  ♦ 20 gram sukrin+ (jeg brukte steviasukker, du kan fint bruke sukrin gold her også) 

  ♦ 1 ts bakepulver

  ♦1 ss mel

   

  Slik gjør du: 

  ♦   Sett ovnen på 200 grader, bruk over-undervarme. Tilsett havregryn i ei skål sammen med smeltet smør. La dette stå og svelle i 5-10 minutter. I mellomtiden bruker du miksmaster til å piske "eggedosis" av egg, sukrin gold og sukrin+. Med sukrinvarianter vil eggedosisen bli litt tynnere enn vanlig eggedosis. Det er derfor viktig å bruke miksmaster og piske litt lengre enn du normalt ville gjort. 

  ♦ Bland havregrynsblaningen inn i eggedosisen. Vend til slutt inn mel og bakepulver. 

  ♦ Legg små klatter med deig utover et bakepapirkledd stekebrett. Massen flyter utover ved steking så husk mellomrom mellom klattene. 

  ♦ Stekes midt i ovnen i 6-8 minutter. Dette går fort og vil variere fra ovn til ovn. De er ferdige når kantene begynner å bli gyldne. 

  - Oppbevares i kakeboks.

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC★  ★  ★ 

  SAMSUNG CSCHÅPER DET SMAKER!

   

  Nå er jeg og lillegutt snart på tur ut dørene. Vi skal møte ei venninne i byen for litt shopping og kafehygge. Vi begge har vært ute og reist, og har ikke sett hverandre på mange uker. Har med andre ord masse å ta igjen. Regner med stemningen i bygatene er helt nydelig nå også. Etter fellesfrokost med gutta mine dro jeg på trening for en 30 minutters step-økt. Noen ganger er 30 minutter alt som skal til, og i dag sier jeg meg veldig fornøyd med det. 

  Dette blir en BRA dag, det håper jeg dere også får. 

   

  Vi sees! 

   

  #sukkerfri #jul #kjeks #julebakst #helse #kaker #desember #julestemning #bilder #blogg #mamma #baby

 • Mat
 • Årets bakedag

  • 11.12.2017, 10:52

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  At vi koste oss på kjøkkenet i går er det ingen tvil om. Vi var på plass hjemme til mamma klokken 12 i går formiddag for å bake. Hun hadde handlet inn alt man kan tenke seg av ingredienser så vi kunne faktisk bake hva som helst. Mens vi bakte var Axel med oldemoren sin på stua. Tror de koste seg minst like mye som oss med ski på tv´n. Etter 5 timer hadde vi produsert 5 ulike typer bakst og en herlig ribbemiddag sto klar på bordet. Herlighet, så god og saftig ribba var. Det var søndagen sin det. Jeg er sikker på at vi trasket ut dørene 3 kilo tyngre enn da vi kom. Høhø. Likevel klarte vi å trykke innpå med litt lussekatter da vi satte på finalen av farmen senere på kvelden. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Masse fin julepynt hadde kommet opp hjemme til mamma. Er ikke denne blomsterkassen utrolig lekker? Synes det gjorde seg så godt med et lite juletre oppi. Spørs om jeg må gå til innkjøp av en slik selv om de fortsatt er å finne i butikkhyllene. 

   

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Nå er altså fryseren full av lussekatter og kakeboksene av kjeks. I kjøleskapet har vi to glasskrukker med sjokoladekuler. 

  Vi bakte 3 brett lussekatter// sukkerfrie havreflarn// negerboller// sukkerfrie sjokoladekuler // Vepsebol.

  Sistnevnte ble min favoritt. Blandingen av knuste mandler og sjokolade i en marengslignende krem, det kan ikke slå feil. De to sukkerfrie variantene var det jeg som sto for og de ble minst like gode. Sukkerfrie havreflarn var superenelt å smekke sammen. Bilde ser dere helt øverst i innlegget. Kanskje jeg skal dele oppskriften? 

   

  Nå er mandagen for lengst i gang. Denne uken vil jeg kommer meg mer ut på tur, spise litt grønnere, få orden i huset til jul, møte venninner og trene. Jeg venter på å få kicket igang dagen med ei lita treningsøkt. Men det må vente til Espen kommer hjem fra en kompis og passer lillegutt. Starter der, så håper jeg været holder seg fint til en lang trilletur en av de kommende dagene. 

   

  Vi sees! 

   

 • Mat
 • Sunne sjokolade pannekaker

  • 18.11.2017, 14:37

  SAMSUNG CSC

  Om det er flere sjokoladeelskere der ute, må dere prøve disse. Jeg kan spise denne type pannekake (lapper) hver dag. De er saftige, søte og kjempegode. Dessuten er de et sunnere alternativ til vanlige pannekaker, så disse kan nytes med god samvittighet. En stor bonus ♥

   

  Du trenger (3 stk): 

  ♦ 1 egg

  ♦ 120 gram mager kesam

  ♦ 45 gram havregryn

  ♦ 1 ss sukrin gold

  ♦ 2 ss kakao

  ♦ 1/2 ts bakepulver

  - Det er så enkelt som å blande alle ingrediensene i en blender eller stavmikser. Jeg bruker enten stavmikser eller min store favoritt, nutriblenderen. Røra skal være fyldig og ikke rennende. Jeg steker de på middels varme på begge sider. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  FOR CHOCOLATE LOVERS

  SAMSUNG CSC

  Jeg forsøkte meg også på en sunn variant av sjokoladekrem.  Den lagde jeg av:

  ♦ 2 ss mager kesam eller cottage cheese

  ♦ 2 ts sjokolade proteinpulver 

  ♦ 1 ts kakao

  ♦ 1 ts sukrin gold

  Det var litt på slump, så her er det bare å smake seg frem. Proteinpulveret jeg bruker heter rebuild strenght og er det jeg liker best på smak av de jeg har testet. Sukrin gold kan byttes ut med andre former for søtning. Sukrinmelis skal fungere bra. Vil du ha en variant uten kesam kan du ta bittelitt vann i stedet.  Ønsker du å bruke cottage cheese må du blande med stavmikser for en klumpfri og luftig konsistens. 

   

   

   

  Vi sees ♥

   

 • Mat
 • Oppskrift: proteinrundstykker

  • 16.11.2017, 15:43

  SAMSUNG CSC

  En enklere oppskrift på rundstykker tror jeg nesten ikke finnes. Disse består av bare 4 ingredienser og er svært proteinrike. Jeg har spist disse masse, særlig da jeg fulgte trenings- og kostholdsprogram fra treningsforum. De er enkle å lage, så her er det umulig å feile. Jeg pleier å dele de i 2, putte de i fryseren og ta de opp på morgenen. På den måten kan de  fylles med kjøttpålegg og tines før lunsjen. 

  Du trenger (10 stk): 

  ♦ 4 egg (eller 5 små) 

  ♦ En stor boks cottage cheese 

  ♦ 2 ts bakepulver

  ♦ 400 gram havregryn

  SAMSUNG CSC

  Slik gjør du: 

  Sett stekeovnen på 200 grader, jeg bruker varmluft. 

  Ha egg, cottage cheese og bakepulver i en bolle. Kjør til en klumpfri røre med stavmikser før du tilsetter ønsket krydder. Jeg synes det blir godt med salt og oregano, du kan også bruke litt cayennepepper. Ha i havregryn til slutt, og kjør litt til med stavmikseren. 

  Form rundstykkene med hendene og fordel de utover et bakepapirkledd brett. Stek de på midterste rille i ca. 20 minutter (til de begynner å bli gyldne). Denne oppskriften gir 10 rundstykker. 

  SAMSUNG CSC

  Jeg synes det er godt med kyllingskinke, egg og paprika på disse. Jeg har også brukt philadelphia og avocado eller søte varianter med banan og syltetøy. 

  SAMSUNG CSC

   EnjoySAMSUNG CSC

  Så enkelt og så godt. 

   

  ........................................................................................................................................................

  Nå er det tid for å varme middag til lillegutt. I dag blir det hjemmelaget søtpotet og gullerot-puré på han.

  Vi sees ♥

 • Mat
 • Min smoothiefavoritt

  • 10.11.2017, 15:43

  SAMSUNG CSC

  God fredag! Har dere hatt en fin start på dagen? 

  Jeg startet dagen med min favorittsmoothie. Det eller shake er min faste frokost, og har vært det i over 2 år nå. For meg finnes det ikke noe bedre enn en tykk og luftig smoothie med en fresh topping, som kan spises med skje. Nå for tiden er det denne varianten som er min favoritt. Den er rik på proteiner, sunt fett og gode karbohydratkilder som gir en jevn blodsukkerstigning og holder meg mett lenge. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Enkelte dager lager jeg den mer tyntflytende slik at jeg kan ta den med meg i bilen om vi er på farten. Skal jeg på trening og må amme før vi drar lager jeg den tynn slik at den kan drikkes med sugerør mens Axel spiser. Denne smaker mest av sjokolade, og når jeg ønsker en enda sterkere sjokoladesmak tilsetter jeg også 1 ts kakao. Som topping er det bare fantasien som setter grenser, her har jeg brukt fibersirup, bringebær og banan. Andre ting som nøtter, kokosflak, kakaonibs, solsikkekjerner, chiafrø eller havregryn fungerer også kjempebra. 

   

  Du trenger:

  ♦ 2 scoops sjokolade shakepulver/måltidserstatter

  ♦ 1 scoops vaniljeprotein/ protein drinkmix

  ♦ 1/2 liten avocado eller 1/4 stor avocado

  ♦ 1/4 frossen banan 

  ♦ 3 ss mager kesam eller skummet kulturmelk

  ♦  3 isbiter

  ♦ Vann til ønsket konsistens

  Det er så enkelt som å blande alt i en blender eller stavmikser. Jeg har nutribullett og blander i ønsket mengde vann ut fra om den skal drikkes eller spises med skje. Pulveret er herbalife sin måltidserstatter som er min personlige favoritt. SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

   

  I dag dro vi ut tidlig for en real handlerunde. Først ut var Cubus som hadde 40% på klær fram til kl. 10. Vi var ikke alene om å utnytte oss av salget, og sto i hele 40 (!!!) minutter i kø. Der fikk vi handlet MASSE babyklær, fikk med oss alt fra gode ullklær, pene antrekk til julen og yttertøy. Gleder meg til å kle opp lillegutt i røde juleantrekk når desember kommer. Han vokser så fort, så her handles det større klesstørrelser hyppig for å være beredt. 

   

  Håper alle får ei fin helg. Vi har besøk av Tonje denne helgen og her står oppussing av gangen på planen. Espen er allerede godt i gang. Litt trening skal jeg også forsøke å smette inn mellom slagene. 

   

 • Mat
 • Rask, enkel og sunnere is

  • 28.03.2014, 13:33  Hei og god fredag alle!

  Jeg har fri i dag og har benyttet noen av morgentimene på eksamenslesing. Litt senere bærer det avgårde på trening og jobb, men først tenkte jeg å dele oppskriften på isen jeg lagde i går. Den ble bare helt nydelig og det passer meg perfekt når søtsuget kommer. Det er bare noen få ingidienser som skiller sjokoladeisen og vaniljeisen, og oppskriften er veldig enkel så det går kjapt å lage.


  Slik gjør du

  ♥ Pisk eggeplommer, sukrin + og sukrin gold til eggedosis. Du kan også bruke annen søtning enn sukrin gold og sukrin +.

  ♥ Pisk vikingmelken i en bolle for seg selv til det blir en luftig krem. NB: den blir litt mer rennende enn vanlig krem.

  ♥ Pisk inn proteinpulver, kakao og salt i kremblandingen mens mikseren går.

  ♥ Vend inn eggedosisen i kremblandingen med en slikkepott. Blandingen helles over i en boks og settes i fryseren i minst 4 timer  Slik gjør du

  ♥ Pisk eggeplommer, sukrin + og sukrin gold til eggedosis. Du kan også bruke annen søtning enn sukrin gold og sukrin +.

  ♥ Pisk vikingmelken i en bolle for seg selv til det blir en luftig krem. NB: den blir litt mer rennende enn vanlig krem.

  ♥ Pisk inn proteinpulver, vaniljepulver, vaniljeekstrakt og salt i kremblandingen mens mikseren går.

  ♥ Vend inn eggedosisen i kremblandingen med en slikkepott. Blandingen helles over i en boks og settes i fryseren i minst 4 timer

   
   

 • Mat
 • Frokost: Overnight Oats

  • 23.02.2014, 10:50

  God morgen!

  Før vi la oss i går fikk jeg lyst til å forberede frokosten til i dag, sa da lagde jeg 1 porsjon med overnights oats på hver. Har aldri lagd det før men jeg startet med å røre sammen en grunnoppskrift med skummet melk, gresk yoghurt( naturell), havregryn og sukrinmelis i tillegg til linfrø. Skålene dekte jeg med plastfolie og satte de i kjøleskapet. Topppet de med hakkede mandler og hasselnøtter samt litt bringebær før servering i dag.

  Nå sitter jeg bare å planlegger et nytt treningsprogram og må snart starte opp å lese noen av prosedyrene til eksamen.

  Du kan tilsette utallige forskjellige ingredienser og lage den akkurat slik du liker den best. Å røre i en banan, tilsette kanel, proteinpulver, kakaopulver eller blåbær synes jeg høres veldig godt ut. Neste gang vil jeg lage en litt søtere versjon med banan og kanskje bytte ut den naturelle yoghurten med vaniljeyoghurt.  På Ikea i går kjøpte vi to søte hvite krus og en melkeskummer. Så da ble det kakao med matfløte som jeg skummet i et glass før jeg tilsatte det i kakaoen.  
  Vi var oppe kl 8 for å få med oss 5 mila. Jeg så bare de siste 20 minuttene, så da fikk jeg hvertfall med meg resultatet. Men nå må jeg komme igang med skolearbeidet så vi får skrives senere ♥

   

   

   

 • Mat
 • Creamy carrotcake with white chocolate frosting

  • 18.02.2014, 15:45

  Hei!

  Treningen i dag gikk som planlagt, så da var jeg hjemme igjen klokken 8 for å bake. Det ble ei gulerotkake med to etasjer, med krem mellom og på toppen. Var å handlet nytt kakefat, sukkerpasta, utstikkerbokstaver og litt annet forskjellig pynteutstyr i går. Fikk det litt travelt på slutten av bakingen, for plutselig var det tid for å ta bussen til skolen. Men den ble helt annerledes enn noe jeg har bakt tidligere, og er veldig spent på smaken. Espen kommer snart, så da skal jeg overraske han med kaken.
  Oppskriften er fra manuelas kokebok, men med små endringer. Men nå kommer Espen, så vi får skrives ♥
 • Mat
 • God lørdagsmorgen

  • 08.02.2014, 10:13

  Hei!

  I dag våknet jeg uthvilt før klokken ringte, så da var det bare å stå opp å hoppe inn i treningstøyet og lage frokost. Det ble en enkel frokost bestående av naturell yoghurt toppet med hjemmelaget musli, blåbær, bringebær, banan, honning, gojibær og mandler. I tillegg tok jeg det daglige kosttilskuddet,  Bee pollen og Fields of green fra Forever Living. Disse blir regnet som supermat og er proppfulle av viktige næringsstoffer. Fields of green inneholder blant annet byggress, hvetegress, cayenne pepper og honning. Sammen med favorittbladet ble det en veldig avslappende morgen, så nå må jeg bare pakke treningbaggen så kan jeg komme meg avgårde. I dag blir det Pump 60 minutter etterfulgt av hardcore 30 minutter. Har virkelig favoritisert hardcore- timen, den går over 30 minutter og er supereffektiv. Blir min tredje denne uka. Vi kjører gjennom 23 ulike øvelser med fokus på coremuskulatur, hvor hver øvelse varer i 45 sekunder og utføres kun èn gang.


  Bildene har jeg tatt med mitt  splitter nye kamera fra Samsung. Jeg fikk ladet det opp og prøvd det ut først i gårkveld, så har mye å sette meg inn i enda. Er utrolig fornøyd så lang!  Det har blant annet en stor touch skjerm og masse funksjoner. Jeg lastet ned en app på iphonen i går som gjør at bildene jeg tar med kameraet automatisk sendes over. Smart, ikke sant?

   

   

 • Mat
 • Hjemmelaget müsli

  • 06.02.2014, 17:02

  Heisann!

  I går etter trening svippet jeg innom butikken og handlet inn til hjemmelaget müsli. I forrige uke lagde jeg en enkel versjon og blandet alt sammen til en stor kornblanding, mens i går ristet jeg det i ovnen i tillegg til at jeg brukte noen ekstra ingredienser .Oppskiften er veldig enkelt, og du kan egentlig bare putte oppi det du selv ønsker av korn og frø. Det tok rundt 1 time fra jeg startet til alt var feridig.

   


  Sett stekovnen på 150 grader. (jeg brukte varmluft)

  Jeg startet med å blande hakkede manler, kanel, solsikkefrø, linfrø, kokosmasse og havregryn i en bakebolle. Deretter varmet jeg 1,5 dl eplejuice, 2 ss honning og 2 ss steviasukker i en kjele til honningen løste seg opp (skal ikke kokes opp) . Dette helte jeg over kornblandingen  i bakebollen og rørte alt godt sammen før jeg smurte det utover ei langpanne dekt med bakepapir. Tilslutt satte jeg stekebrettet i midterste rille i ovnen i 45 minutter. (husk å vende litt på müslien under stekingen slik at alt stekes jevnt).

  Neste gang skal jeg prøve å blande inn litt andre nøtter, gresskarkjerner og chiafrø for litt variasjon. Jeg synes müslien smaker godt med naturell eller gresk yoghurt toppet med litt honning og friske bær. Det hadde jeg til lunch på jobb i dag, og det var supergodt med noe "nytt" å spise. Til frokost blandet jeg havregryn, gojibær, kanel, müsli og  helte over melk og det er absolutt en stor favoritt hos meg, som i tilegg går superraskt å lage.

  _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

  Nå er jeg hjemme fra jobb, så om noen timer bærer det avgårde på trening. Denne uken har jeg satt av til gruppetimer før jeg starter på nytt program neste uke. I dag er det hardcore 30 etterfulgt av geriljaintervaller som står på planen.

   

   

 • Mat
 • Colored eggs for breakfast

  • 26.03.2013, 21:41
  Hei!

  Jeg våknet i 8 tiden i dag og hadde god tid før vi skulle trene, så da bestemte jeg meg for å lage en skikkelig påskefrokost. Derfor kokte jeg egg i 3 forskjellige kasseroller med kondittorfarge i 2 av de og løkskall i den tredje for å få fine farger på eggene. Løkskallet ga en skikkelig påskegul farge på eggene .Eggene kokes altså i vann med løkskall- ikke selve løken. Jeg brukte rød og rosa kondittorfarge for å få litt andre farger også, og det eneste du trenger å gjøre er å helle noen dråper kondittorfarge i kjelen før vannet koker. Fikk ideen fra kk.no, og det var jo egentlig supersmart og veldig lettvint!

  Her er utstyret jeg brukte.   Kokte kakao og hadde en avslappende morgen før vi kjørte avgårde på trening. Ble 45 minutter med squash etterfulgt av litt mage. Får heller kjøre på med hard styrke i morgen. 

   

  Nå skal jeg se paradise.

   

 • Mat
 • The healthy way: Pancakes

  • 26.01.2013, 14:51

  Hei!

  Så deilig det er å stå opp til lørdag og fri. Jeg sov helt til 9, noe jeg synes er ganske lenge og sto opp for å lage meg frokost + se gårsdagens sending av Idol. Lyden på PC- en fungerte plutselig ikke så da ble det ikke idol men jeg brukte tiden på å starte med særemnet. Pannekakene ble faktisk veldig gode, og det er nok noe alle kan klare å lage.

  Du trenger (1porsjon/ 2 pannekaker):

  ♥ 1 egg

  ♥ 1 eggehvite

  ♥ 50 gram havregryn

  ♥ 2-3 ss cottage cheese

  ♥ 2-3 ss sukrin +

  ♥ Kanel

  ♥ Litt salt

   

  Jeg sitter fremdeles i nattklærne, men nå skal jeg snart hoppe inn i treningsklærne og komme meg på 3t.  Pleier du å lage deg pannekaker?

   

   

 • Mat
 • 20 tips til en litt sunnere hverdag

  • 23.01.2013, 17:11

  Gå for grovt

  - Bytt ut den vanlige pastaen med fullkornspasta, hvit ris med fullkornsris eller villris, og halvgrove/fine kornprodukter til grove.

  Drikk vann

  - Hold deg til vann som tørstedrikk og ikke hiv innpå med sukkerholdige drikker. Husk: enegidrikker inneholder like mye sukker og kalorier som brus, i noen tilfeller mer.

  Olje framfor smør

  - Velg flytende margarin, vegetabilskmargarin eller olje framfor hardt smør.

  Start dagen med en god frokost...

  - og legg gjerne inn litt frukt og grønt i frokosten, og du vil yte maksimalt utover dagen. Havregryn med mandler og banan er bare èn av mange sunne og gode frokoster som vil gi deg en kickstart på dagen. Varier med smoothie, brød, knekkebrød, grøt eller kanskje kesam blandet med frukt og bær.

  Unn deg litt av det gode

  - Det er viktig å kunne kose seg med akkurat det man liker aller best, og la det inngå i ditt kosthold i moderate mengder. Husk litt er lov :)  Ha frukt og grønt tilgjengelig

  - Da vil det bli lettere å velge sunt.

  Spis riktige mellommåltider

  -Når man kjenner søtsuget komme er det vanlig at det skyldes at du egentlig er sulten. Legg inn et ekstra måltid før middagen eller lunch for. eks. Her er mellommåltidene du bør gå for:

  ♥ Yoghurt med korn

  ♥ Smoothie

  ♥ Litt grønnsaker, nøtter og rosiner

  ♥ Knekkebrød med pålegg + en frukt  Lag maten din selv

  - Ferdigmat består som regel av unødvendig store mengder salt, sukker og fett.

  Fyll opp kjøkkenskuffene og kjøleskap med sunne matvarer

  - Da slipper du å skylde på at du ikke hadde noe annet å velge i.

  Ikke tren på tom mage

  - Da vil kroppen tære på muskelmassen som brennstoff, og det vil resultere i at du blir svakere.

  Spis avocado

  - Den inneholder massevis av A, B, C og E- vitaminer, omega -3- fettsyrer og kalium. Den er rik på kalorier = ypperlig i moderate mengder, eller et bra tilskudd dersom du ønsker opp i vekt.

  Hold blodsukkeret på et jevnt nivå

  -Ikke hopp over måltidene, hjernen og kroppen har stort behov for enegi. Legg inn mellommåltider og få energien tilbake.

  5 om dagen...

  - betyr ikke 5 frukter om dagen, men 5 porsjoner frukt og grønt.

  kok og bak

  - Tilbered maten oftere ved koking eller baking i ovn, til fordel for steking.

  Slå av TV og PC

  - ta deg heller en tur ut og få litt frisk luft + fysisk aktivitet.

  Spis mer fisk

  - Fisk inneholder blant annet masse D- vitamin og protein i tillegg inneholder fiskefett mye flerumettede omega- 3 fettsyrer.

  Rene matvarer

  - Det kan for eks. være å velge fileter framfor pølser, karbonadedeig framfor kjøttdeig eller farseprodukter til rent kjøtt.

  Planlegg

  - Planlegg hva du kan ha til middag den kommende uken og kjøp inn alt på èn gang.

  Finn deg en treningspartner

  - Hvor mye lettere er det ikke å komme i gang med treningen dersom man har noen å gjøre det med. Sett dere mål og planlegg faste treningsdager. Dette vil nok øke mtivasjonen.

  Ikke sett deg for store mål

  - Det er viktig å sette seg mål, men pass på at de ikke blir uoppnåelige. Jobb målrettet mot målet ditt, slik at du oppnår mestringsfølelsen enten om du ønsker å leve sunnere, trene mer eller ønsker å gå opp/ned i vekt osv.

  

  

  

   

  

   

   

 • Mat
 • Inspiration

  • 20.01.2013, 08:50

  Haha, i januar har jeg virkelig tatt masse bilder av mat, og mange av bildene har jeg lagt ut oppskrift på også. Alt blir jo fotografert så her er en samling:

   

   

  Jeg blir så inspirert av bilder på andre blogger og blader osv, og har funnet så masse nytt som jeg kan lage. Håper bare ikke jeg blir lei, for det er veldig greit med litt variasjon!

  Blir du inspiert av bilder? • Mat
 • En (sunnere) oppskrift på sjokoladefondant

  • 19.01.2013, 16:00

  Hei!

  Jeg har lagt ut ei oppskrift på sjokoladefondant tidliger og den finner dere HER, men nå tenkte jeg å komme med en litt sunnere variant. Jeg synes at denne ble like god, og alt du trenger er 5 ingredienser. Mmmm!

  Dette trenger du (4-6 stk) :

  ♦ 100 gram 70% kokesjokolade (kan bruke 85% også)

  ♦ 50 gram smør

  ♦ 60 gram sukrin(+) eller sukrilett

  ♦ 2 egg

  ♦ 30 gram mandelmel

   

  Slik gjør du:

  Forvarm ovnen til 180 grader. Smelt sjokoladen og smøret på svak varme i en kjele eller i vannbad. Pisk egg og sukrin sammen i en bolle og rør inn smeltet smør og sjokolade. Tilslutt blander du inn mandelmel. Fordel røren i formene og stek de på midterste rille i 10-12 minutter. NYT

   

   

 • Mat
 • Mat i farta: pitapizza

  • 15.01.2013, 20:00

  Hei!

  God kveld (forhåndskrevet innlegg) nå er jeg på trening.

  Tenkte å komme med et tips til hva du kan lage deg til middag dersom du har dårlig tid! Denne pizzaen er som din egen lille hjemmelagde pizza og du kan ha på akkurat det du selv ønsker.

  Dette trenger du:

  ♥ Fullkorn pitabrød

  ♥ Tomatpurrè (evt: andre pizzasauser, Dolmio, ketchup eller hakkede tomater)

  ♥ Kyllingkjøttdeig (evt: karbonadedeig, skinke, salami eller pepperoni)

  ♥ Løk

  ♥ Hvitløk

  ♥ Revet ost

  ♥ valgfri topping: Rødløk, purreløk eller kanskje tomat

  - Stekes på 225 grader i 10-15 minutter.

   

  Slik gjør du:

  ♦ Stek kyllingkjøttdeig og løk. Legg pitabrødene på et bakeark og smør utover tomatpurrè og hakket hvitløk.

  ♦ Når kjøttdeigen er ferdigstekt legger du det på pitabrødene og topper det med litt ost og valgfri topping.

  Etter bare noen få minutter har du middagen klar:

  Smaker godt med litt salat til.

  Tips: Liker du brødet tynnere eller ønsker mindre brød: skjær det på langs og lag to pitabrød av ett


   

   

 • Mat
 • Oppskrift; sjokoladekuler

  • 12.01.2013, 00:39

  Hei!

  Dersom du har lyst på noe godt som samtidig er sunt bør du lage disse. Det er kjempeenkelt, og tar deg bare noen minutter.
  For å lage de trenger du:


  Sjokolade proteinpulver

  100 % kakaopulver

  Sukrin

  vann

  kokosmel

  Slik gjør du:

  Alt du trenger å gjøre er å blande sammen proteinpulver, kakaopulver og sukrin i en bolle og tilsette litt vann. Jeg bruker øyemål og smaker det til slik jeg vil ha det, men et tips kan være å blande ca. like mye kakao som proteinpulver. Deigen skal være så hard at du kan rulle kuler uten å bli klissete på hendene. Tilslutt ruller du kulene i kokosmel og setter de kaldt. 

     Jeg rullet ikke alle i kokos, men det var faktisk veldig godt ♥ det er bare å prøve seg frem og lage de slik du liker det. 

   

 • Mat
 • Healthy breakfast

  • 08.01.2013, 18:17

  Hei!

  Framover har jeg tenkt at bloggen skal handle litt mer om trening og mat siden det er en stor del av min interesse. Derfor tenkte jeg å dele oppskriften på frokosten min i dag. 

  Du trenger: 

  ♥ 1 boks cottage cheese

  ♥ Mandler/hasselnøtter eller andre nøtter

  ♥ Grovhakket sukkerfri hvit eller mørk sjokolade

  ♥ Litt funsaft dersom du ikke er så kjempeglad i selve smaken på cottage cheesen

  ♥ Kanel

  ♥ Valgfri frukt og bær. Jeg foretrekker banan, blåbær eller jordbær

  ♥ Litt sukrin

  - Kan også tilsette proteinpulver, men jeg pleier bare å tilsette det etter harde styrkeøkter
   

 • Mat
 • Nytt deksel og cookies

  • 07.01.2013, 23:00

  Hei!

  I dag kom endelig det første dekslet til iphonen min. Jeg bestillte 4 stk for litt over 1 uke siden, så de siste kommer vel snart. Jeg bestilte alle fra ebay og er hvertfall fornøyd med det første, ebay har virkelig alt.  I tilegg venter jeg på et treningsarmbånd for iphonen slik at jeg kan høre musikk mens jeg trener, og det er også fra ebay. 

   

  Etter treningen i dag lagde jeg både proteinshake og cookies.  

  Oppskriften på cookisene fant jeg på bloggen til EirinKristiansen, og de var ikke helt som vanlig kjeks men egentlig ganske gode. De inneholder ikke mel og har derfor en litt annen konsistens, men lettvint og sunt er det uansett.

  Til å lage de trenger du:

  ♥ 2 eggehviter

  ♥ 10 gram smeltet smør

  ♥ 10 gram sjokolade proteinpulver

  ♥ 1/2 ts vaniljepulver

  ♥ 10 gram 100% kakaopulver

  ♥ 2-3 ss sukrinmelis eller sukrin

  ♥ 10 gram sukkerfri sjokolade ( hvit eller mørk) eller kan du bruke mandler eller hasselnøtter. Det er bare å velge sin egen favorittsmak. 

   

  Først stivpisker du eggehvitene sammen med sukrin. Deretter tilsetter du proteinpulveret,  kakaoen, vanilepulveret og smeltet smør i den stivpiskede eggehviten og rører alt godt sammen. Tilslutt er det bare å grovhakke sjokoladen og blande det inn i røren, fordele den i 10 runde klatter på et bakeark og steke de på 175 grader i 10-12 minutter. 

   

   

 • Mat
 • Elsker å bake

  • 04.09.2012, 20:51

  Heihei!

  I dag har jeg vært ute å kjørt bil helt alene for første gang, og det var skikkelig deilig. Godt å ikke ha kjørelæreren eller noen andre å øvelseskjøre med, som hele tiden forteller hva jeg skal gjøre. Kjørte å vasket både den og scooteren på Statoil, så ble ikke så veldig mye lenger tur enn det da men. Nå har jeg og mamma akkurat blitt ferdig med å bake muffins, og de ble kjempegode. Bakte selvfølgelig de amerikanseke igjen, også har vi lagd masse brett med rundstykker som står å steker i ovnen nå. Superkoselig å sette av en hel kveld til baking, en gang iblandt :)  Nå skal vi snart smake på rundstykkene, og slappe av resten av kvelden. Skrives ♥

 • Mat
 • Amerikanske muffins

  • 21.07.2012, 22:34

  Hei!

  Nå sitter jeg å spiser noen kjempegode muffins som vi akkurat har bakt. Var ei superenkel oppskrift vi fant i et blad og det tok bare noen få minutter å lage de.

  I natt overnattet jeg til Eirin og siden jeg passet Memphis ble han også med. Vi sto opp i dag og dro på zumba også gikk jeg hjem for å få luftet hunden med det samme. Her er noen bilder:  Haha, tok bare matbilder. Er ikke så spennende å se på, men har funnet ut at jeg er litt for glad i å ta bilder av mat...

  I morgen drar vi på hytta for å male igjen, og blir der uten internett fram til tirsdagskvelden tror jeg.

   

   

   

   

   

 • Mat
 • Milkshake

  • 26.03.2012, 16:27

  Hei! Jeg drar snart på jobb, tror jeg skal øvelseskjøre på tur bortover. Begynner å bli litt småstresset over at jeg ikke har kjørt så mye bil enda, og ikke tatt noen kjøretimer.

  I de siste dagene har jeg blitt hekta på milkshake, og har lagd det både i gårkveld og i dag. Det er sykt godt, og tror nesten den kommer på en høyere plassering enn smoothie. Men det er ganske mye mer usunt, så sånn sett er smoothie kanskje bedre. Egentlig så vet jeg ikke hva man kan ha i en milkshake. Så jeg bruker bare 3 ingridienser, is, melk og oboy. veldig enkelt og godt.  

  Er litt smålettet over at skoledagen er over, og er ferdig med biologihøringen som tok meg ganske mange timers øving i går. Ellers i denne uka har vi ikke en enesteprøve eller innlevering, så nå kan påsken bare komme. Klarte faktisk å sovne av i dag og voknet ikke før 15 minutter før skolen startet, så ble en brå start på uken. Men klarte utrolig nok å komme på skolen i tide.

 • Mat
 • Oppskrift: Sjokoladefoundant

  • 12.03.2012, 21:48

  Heihei! Har det veldig travelt for tiden med forberedelser til flyttingen, skolearbeid og jobb. Er bare 3 dager igjen før vi flytter, og begynner og bli klar for det nå. Skal bli godt å komme i orden med alle tingen som for øyeblikket står hulter til bulter.

  Har vært på jobb i ettermiddag, og i kveld blir det bare å slappe av. Blir vel til at vi ser sesongpremieren av Paradise Hotel som allerede har startet. Så har vi bakt sjokoladefoundant somvi kan spise til. Slenger inn oppskriften her:

  Du trenger:  * 100 gram 70% kokesjokolade

  * 100 gram smør

  * 4 egg

  * 1 dl sukker¨

  * 1 dl mel

  slik gjør du:

  Denne oppskriften er svært enkel, og det er bare å starte med å smelt smøret og sjokoladen sammen i en kjele.  Deretter pisker du sukker og egg lett sammen i en bakebolle. Når sjokoladen og smøret har smeltet er det bare å helle det forsiktig over i bollen, mens man hele tiden rører.  Tilslutt siktes melet oppi blandingen, og man rører forsiktig.

  Røren fordeles over i 6-10 muffinsformer, eller 4-6 glassformer som er beregnet til å brukes til foundant, og stekes i midten av ovnen i 8-12 minutter. (kommer an på størrelsen på formene) på 200 grader.  Nå må jeg følge med vidre på paradise.

  Heidi Gustad

  Heidi Gustad, 23 år fra Trondheim. Mamma til en liten gutt som ble født våren 2017. På bloggen deler jeg mye fra dagene våre hjemme, matinspirasjon og interiør.

  Search

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no