hits

Heidi Gustad

Barnets hender på veggen

 • 31.12.2017, 10:36

SAMSUNG CSC

Nå er det vel på tide å dele resultatet av hånd og fot-støpingen av lillegutt som jeg lovte tidligere. Prosessen som viser hvordan vi lagde disse kan dere se HER. Det var en kjempekoselig aktivitet selve støpingen, men malingen ble kun min jobb. Skulle helst hatt noen flinkere til den jobben, men slik ble det. Alt trenger ikke være perfekt. Det viktigste var å få de ferdige slik at vi kunne pakke de inn før julaften. 2 av bildene ble julegaver, og den siste skal henges opp på soverommet til lille. Skulle ønske vi hadde mange flere å gi bort når de først ble ferdige. Litt kjedelig at vi bare kunne gi til 2 stykk i familien. Ville derfor lagd dobbelt opp om det er andre som tenker å lage slike. 

SAMSUNG CSC

2 ble malt med prikker som viser stjernetegnet hans på himmelen. Tror han hadde det enkleste stjernetegnet, så der var jeg heldig. Hans egen ble med skyer, akkurat slik som på soverommet. Der går det meste i skyer. 

 

....................................................................................................................................................

Da har vi altså kommet til årets siste dag. Det har vært et år med stor betydning, et år som ga oss verdens herligste sønn. Det er mye jeg kan nevne, men skal ikke begynne med det nå. Er uansett kjempespent på hva 2018 har å by på. Enn så lenge skal vi gjøre det beste for å avslutte året på en verdig måte. Jeg skal være med flere av mine favoritter hele dagen, vi skal spise kalkun- åh det er det beste som finnes, og bare kose oss. Noen senkveld blir det likevel ikke, jeg skal komme meg hjem med lillegutt i rett tid slik at han får sovet i sin egen seng, tenker jeg. Håper ikke rakettene skremmer han når natten kommer. Har aldri vært med babyer når det har vært mye bråk fra rakettene. Det finnes virkelig en første gang for alt. 

 

 

Godt nyttår til dere! 

 

#desember #jul #nyttår #interiør #baby #hender #hobby #bilder #blogg #mamma #godtnyttår 

MINE JULEGAVER DEL 2

 • 30.12.2017, 11:20

SAMSUNG CSC

Her kommer siste del av årets julegaver. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

♦ Swix RaceX ullundertøy                                                                                                                       ♦ Kari Traa Åkle ullundertøy bukse og genser i fargen Maue  ♦ Kari Traa Åkle ullundertøygenser i fargen Ebony                 ♦ Lyshus fra Kàhler                                 ♦ Tekopp og glasskål

SAMSUNG CSC

♦ Nattdrak fra BikBok                                                           ♦ Blomstervase fra Ikea                                                                               ♦  Warm tights fra Nike

♦ Sports-BH fra Kappahl                                                      ♦ Sett med sminkekoster                                                                             ♦ Øredobber

SAMSUNG CSC

♦ Tangle Teezer                                                       ♦ Hettegenser fra Stormberg                                                                                  ♦ Treningsgenser fra Nike

♦ Deoderant og såpe fra Dove                                 ♦ Blush sett                                                                            ♦ Gavekort på totalt 4000 (felles til Espen og meg)

SAMSUNG CSC♦ Mopp med vanndispenser                                                            ♦ Flytende kalk til trening                                                            ♦ Energibarer

♦ Sukring gold                                                                                 ♦ Kollagen

SAMSUNG CSC

♦ Trines Mat  oppskriftsbok                                                                                                                                                                             ♦ Spill: Stor i kjeften                          

SAMSUNG CSC

♦ Skijakke fra Stormberg

 

Det var det aller meste. Fikk i tillegg litt pynt, sokker, lue og penger som ikke ble med på bildene. ♥ For gavekortene skal vi fortsette å samle opp vin- og ølglass i en serie vi har bestemt oss for. I tillegg skal vi bytte ut alle hånddukene våre. Regner med vi får fart på gavekortene på januarsalget, hehe.

Vi skal snart ut en tur på Ikea og forskjellig. Nå har jeg ikke vært utenfor husets fire vegger siden første juledag. Det er faktisk 5 dager siden. Shit DET var lengre enn jeg trodde. Formen er så mye bedre i dag, kan vel si 80-90 prosent, haha. Gleder meg på litt friskluft! 

 

Ha en nydelig lørdag dere! 

 

#jul #gaver #desember #bilder #blogg #takknemlig #hverdag 

Bildevegg fra Desenio

 • 29.12.2017, 12:42

SAMSUNG CSC

Hei!

Tenkte det var på tide å gi et lite livstegn. I går hadde jeg knapt energi til å åpne macen, og holdt meg for det meste i sengen eller på sofaen. I dag kjenner jeg endelig at formen er på bedringens vei. Det ble noen dager med mye soving og mange timer på sofaen da både kvalme, lite energi, smerter i kroppen og feber satte meg ut. Men da jeg våknet i dag kjente jeg meg 10 hakk bedre og fikk til og med i meg frokost. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Men tilbake til det innlegget skulle handle om, nemlig bildeveggen vi har i loungen vår. Dette er bildevegg nummer 3 jeg viser dere. Det er også den siste, men jeg tenker faktisk å utvide noen av de, eller skifte ut noen motiv etter hvert. I denne veggen er både posterne og rammene fra Desenio. Jeg synes det er så morsomt å sette sammen ulike bilder i et system. Det finnes så uendelig mange varianter, og jeg har sett så mange kreative måter å henge bildene opp på i det siste. Ettersom det meste går i messing/gull i denne delen av stua valgte jeg ut bilder i disse fargene. De to minste bildene har også hvit marmorbakgrunn. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

I dag reiste Espen på jobb, men jeg og Axel blir ikke hjemme alene helt enda. Snart kommer søsteren min og samboeren hit for å bli de siste dagene frem mot nyttår. Det er så godt å være flere i hus, og jeg håper formen fortsetter å bli bedre. Da skal vi teste en første akebrett-tur med Axel om snøen blir liggende. 

 

Håper dere nyter den siste helgen i 2017 

 

#jul #interiør #bildevegg #desenio #hjem #bolig #bilde #blogg #mamma #baby #desember #helg 

MINE JULEGAVER del 1

 • 27.12.2017, 18:06

SAMSUNG CSC

Jeg fikk så mye fint til jul, og tenkte derfor det kunne vært gøy å dele gavene med dere. I tillegg til mine gaver fikk jeg og Espen mye felles, også åpnet vi alle gavene til Axel.   Vi fikk utrolig mye lekkert alle sammen, og jeg er veldig takknemlig og fornøyd. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC hjerteøredobber i gull fra Marna By Thune. 

Disse fikk jeg av samboeren og de er i samme serie, "Because I love you", som gullsmykket han ga til meg på bursdagen min. Synes det er penest med slike små smykker. Less is more, er det ikke det de sier? 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC♦ Hjerteøredobber i rosegull fra Gullsmed Ass.

Når jeg ønsker meg øredobber, så får jeg øredobber. Disse fikk jeg av mamma. Elsker at de er tomme i midten og veldig enkle. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC♦ 12 Krystallglass fra Nachtmann Noblesse.

Glassene fikk jeg og Espen fra farmor og farfar. De er uten tvil de lekreste glassene jeg har sett. Forstår ikke hvordan de alltid klarer å plukke ut så fine ting. Veldig fornøyd ble vi begge to. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC♦ Drikkeflaske i glass fra RÒHNISCH.

Flasken fikk jeg også fra mamma. Gleder meg til å bruke denne på trening framover. Er det noe som gir treningsmotivasjon er det litt nytt treningstøy eller utstyr. Tror også vannet blir bedre på glassflaske framfor på plastikkflasker.

 

Nå har jeg tatt en liten timeout i godstolen. Dette har vært nok en dag innendørs, så rolig som mulig med en liten gutt i hus. Energien min har fortsatt ikke kommet tilbake. Jeg lagde middag i sta, og det tok det lille av energi jeg hadde. Matlysten kom heller ikke da jeg satt med spaghetti og kjøttdeig forran meg. Heldigvis spiste begge gutta, Axel fikk en litt annen variant på babyvis. Haha, måtte lese litt babymatoppskrifter tidligere i dag for å komme på noe å lage til han. Ikke alltid like lett å komme på middag til babyer. 

Om ikke lenge legger jeg ut en del 2 med resten av gavene.

Fikk du noe fint til jul? 

 

 

#jul #julegaver #gave #desember #romjul #mamma #blogg #foto

 • Mat
 • DETTE SPISER JEG I JULA

  • 27.12.2017, 10:51

  SAMSUNG CSC

  De aller fleste forbinder jula med mye god mat. Mange er invitert på opp til flere juleselskap mens andre er hjemme og steller i stand god mat. Her i huset har det ikke vært noen unntak. Kjøleskapet har vært fylt med alt du kan tenke deg av julemat. Vi fikk servert julegrøt og spekemat to dager før julaften og koldtbord på lillejulaften. På julaften ble det ribbe og pinnekjøtt, og første juledag lagde vi stort frokostbord. Noen fine samlingspunkt med familien med andre ord. På dessertbordet har vi hatt riskrem, kransekake, julekaker, kjeks, smågodt og frukt.  

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Etter det har det ikke blitt mer julemat for min del. Selv om det er godt, blir jeg fort lei. Første juledag lagde jeg derfor en kjempegod smoothie når vi skulle varme opp ribberestene fra kvelden før. Deilig med litt "vanlig" mat, selv om det er jul. Ingenting fristet mer enn en stor smoothie, så hvorfor ikke. Til dessert ble det et stort glass med frukt som vi danderte lagvis med krem, sjokolade og kesam. Veldig friskt og kjempelett å lage. Du ser det på bildene under. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Etter første juledag kan jeg ikke skryte på meg at vi har lagd noen form for julemat. Jeg har ligget rett ut med omgangssyke siden da. Det er utrolig kjedelig. Jeg hadde sett fram til en skitur med Axel i bæremeis, og må i stedet holde meg innendørs. Jeg skulle også gjerne vært på julebesøk til besteforeldrene våre.

  Heldigvis fikk jeg i meg 2 ostesmørbrød og noen sjokoladebiter i går. I dag skal jeg prøve meg på en måltidsbar i første omgang, selv om ingenting frister akkurat nå. Håper virkelig ikke at jeg har klart å smitte lillegutt. I morgen reiser Espen på jobb i 14 dager, og det skal bli tøft om vi begge er syke når vi blir hjemme alene. Krysser fingrene for at han berger denne gangen. 

   

  Vi sees! Fortsatt god romjul ♥

   

  #jul #julemat #mat #familie #mamma #romjul #bilder #blogg #sykdom #omgangssyke 

   

   

  I DÅRLIG FORM

  • 26.12.2017, 21:32

  SAMSUNG CSC

  I natt våknet jeg i skikkelig dårlig form og det eneste riktige var å komme meg på toalettet. Det er lenge siden jeg har vært i så dårlig form. Jeg sprang til og fra toalettet natten gjennom. Jeg var i tillegg skikkelig svimmel og holdt på å svime av flere ganger. Kroppen har virkelig kjempet for at jeg skal klare å komme meg på bena. Heldigvis er Espen hjemme et par dager til, så han har tatt seg av lillegutt hele dagen. Det hadde jeg ikke klart alene i dag. 

  Klokken ble faktisk 15.00 før jeg klarte å karre meg ut av sengen og ned på sofaen. Her har jeg ligget fram til nå. Jeg har sovet litt her og der. Når jeg ikke har sovet har jeg konsentrert meg om å bare slappe av, og tittet bort på lillegutt og Espen som har lekt.

  SAMSUNG CSC

  Utrolig nok har formen steget et par hakk så nå skal jeg prøve meg på dagens første måltid. Forsøkte tomatsuppe tidligere i dag. 1 spiseskje var alt jeg klarte å få i meg av den. Men i kveld fristet det med ostesmørbrød, så nå står de klare. Håper bare det ikke kommer i retur og at jeg slipper enda ei natt sammen med toalettet. 

  SAMSUNG CSC

  Satser på at det gir seg om ikke så lenge. Utrolig slitsomt, men regner med jeg ikke er den eneste som er syk i jula. Er så mye annet jeg heller vil gjøre før Espen reiser på jobb. 

   

  Jeg kommer sterkere tilbake når formen bedrer seg! God romjul enn så lenge. 

   

  #mamma #baby #jul #desember #syk #omgangssyken #bilder #blogg #hverdag #mat #familie 

  DETTE GA JEG TIL SAMBOEREN I JULEGAVE

  • 25.12.2017, 21:55

  SAMSUNG CSC

  Det å finne julegave til samboeren kan enten være verdens vanskeligste oppgave eller den enkleste gaven av alle. Noen ganger vet jeg akkurat hva jeg skal kjøpe, kanskje til og med flere uker i forkant. Andre ganger stopper det helt opp. I år hadde jeg gaven klar flere måneder i forkant. Ikke hadde han ønsket seg det, men han har snakket om det i forskjellige sammenhenger veldig lenge. Derfor konkluderte jeg med at han ønsket seg det uten å vite det selv. 

   

  Årets gave ble gavekort på rafting som skal brukes i sommer, og et par tursko. Søsteren min fikk det samme av samboeren sin, noe vi hadde planlagt ei god stund. Det vil si at vi 2 parene har en helt ny aktivitet å teste når sommeren kommer. Kjenner jeg er kjempespent på hvordan rafting er, og litt redd. Regner med det er under trygge og kontrollerte forhold så jeg velger å glede meg. 

   

  Om det er noen som har prøvd rafting, fortell gjerne hvordan det var : ) 

  Håper dere har hatt en fin første juledag. Her har dagen vært meget avslappet, utenom ei lita treningsøkt med Tonje i ettermiddag. Kjente kroppen trengte litt aktivitet. Økta ble både morsom og effektiv ettersom vi la inn supersett. 

   

  Hva ga du i gave til kjæresten/samboeren/mannen? 

   

  #jul #desember #julegave #samboer #kjæreste #familie #mamma #rafting #aktivitet #glede #høytid 

   

   

  Hans første jul

  • 25.12.2017, 14:09

  SAMSUNG CSC

  Jeg har to ting å si om gårsdagen og det er, 1: TAKKNEMLIG  og 2: OVERVELDET. Det betyr alt å få være med familien, spise god mat og bare være sammen. Det er mange i familien jeg ikke har fått sett i jula ettersom vi er annet hvert år i Trondheim eller hjemme til pappa. Skulle selvfølgelig ønsket jeg hadde møtt alle, men det får bli om ikke så veldig lenge. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Jeg er utrolig takknemlig og fornøyd med dagen. Vi var heldige og fikk komme på julefrokost til et vennepar hele gjengen. Der var det varme rundstykker og godt pålegg i julens stil. Julemiddagen tilberedte vi hjemme, og etter at julen hadde ringt inn sto det både ribbe og pinnekjøtt med alle verdens tilbehør på bordet.  

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Axel fikk åpne litt gaver gjennom hele kvelden. Lille gutten fikk prøve å rive opp gaver på sin aller første julaften, skal si dere at det var en stykk fornøyd gutt. Så mye fint han fikk, jeg er helt satt ut. Setter stor pris på hver og en som ga så flotte gaver. Den største gaven var en elektrisk bil som dere ser på bildet over. Den har gutta montert i dag. Like stas for far og onklene det, haha. Den er prøvekjørt av lillegutt på stua, skal si dere det var en stolt liten gutt som satt bak rattet.  

   

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Rett før leggetid fikk minstemann besøk av nissen også. Vi andre ble sittende oppe til over midtnatt med gaveåpningen. Vi tok oss veldig god tid, selv om gavehaugen var enorm. Fikk sett hva alle fikk, akkurat slik vi pleier. 

   

  I dag var vi oppe og hoppet allerede i 7- tiden. Minstemann la ikke inn noen ekstra timer søvn første juledag. Vi fikk hvertfall stelt i stand stor julefrokost som sto klar til de andre våknet. I dag tar alle det rolig her hjemme, det er vel slik det skal være den første juledagen. 

   

  Hvordan var deres julekveld?  

   

  #jul #julaften #desember #bilder #blogg #baby #mamma #familie #høytid #gaver #frokost #ribbe #pinnekjøtt

  VI GIR ALT FOR MANGE GAVER

  • 23.12.2017, 21:35

  SAMSUNG CSC

  Tenk at det er lille julaften! Vi har fått på plass de siste gavene under juletreet i kveld. Eller rettere sagt, halvparten ligger ikke under treet. For å få plass til alt måtte vi ta trappen til hjelp, OG rommet under trappen. Begynner faktisk å tenke at vi gir for mange gaver, for under treet ligger det gaver til bare 7 personer. 

   

  Merry christmas

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Vi er glade i å gi gaver i familien, og det ser jeg virkelig nå som alle gavene er på plass. Mye er nok til minstemann som feirer sin aller første jul. Men likevel begynner gavehandlingen å gå over stokk og stein. Hvor mange tusenlapper som ryker fra lommeboka til hver enkelt familie i disse juletider tørr jeg ikke tenke på engang. Virker som vi aldri når en grense, og handingen topper seg år etter år. Finnes det egentlig noen grense? 

  Vi gleder oss uansett kjempemye til morgendagen. Da blir det juleselskap her hjemme og vi skal servere både ribbe og pinnekjøtt. NAM. I kveld har vi vært på juleselskap til svigermor. Der ble vi vartet opp med kjempegod mat. Om dere kan tenke dere alt som finnes på et koldtbord så var det kanskje enda litt bedre enn det. Som vi koste oss, Axel tyvstartet gaveåpningen og fikk sin første gave også.  

  SAMSUNG CSC

  Roen har senket seg i stua i hjemmet vårt nå. Lillegutt sovnet for ikke lenge siden og jeg sitter i favorittkroken og slapper av. Litt julepynt har jeg sneket inn som dere ser på bildet. Her også i gulltoner. 

  SAMSUNG CSC

  Nå er det virkelig på høy tid å ønske alle lesere der ute god jul! Jeg er veldig takknemlig for at dere ønsker å klikke dere inn på bloggen min og lese. Veldig motiverende når dere gir med så mye positiv tilbakemelding, og det håper jeg dere vil fortsette med. Jeg skal titte innom daglig og dele litt julebilder de kommende dagene, det er bare koselig. 

   

  GOD JUL

  Håper alle får en super dag i morgen ♥

   

  #jul #lillejulaften #desember #juletre #gaver #mamma #baby #mat #interiør #bilder #blogg

  SLIPPER MANNEN UNNA JULEVASKEN?

  • 22.12.2017, 22:02

  I dag var det tid for årets julevask. Tror dere at samboeren slapp unna? Jeg tenkte å fortelle hvordan vi løste det her i huset. Med en liten gutt på 8 måneder som akkurat har lært seg å krabbe, reise seg opp på kne inntil stoler, bord, skuffer osv. er det ikke bare bare å skulle vaske et helt hus. Når lillegutt jaktet på vaskekosten, forsøkte å bekke vaskebøtta og hadde lyst til å spise opp kluten i det jeg startet, sa det seg selv at den ene måtte passe mens den andre vasket. Spørsmålet var bare hvem som skulle gjøre hva. 

  SAMSUNG CSC

  Hjemme til oss i dag fra klokken 11-16.30 kunne dere altså finne meg med vaskebøtta i handa og samboeren som barnepasser. Hvem som var mest fornøyd vet jeg ikke. Jeg var glad jeg kunne vaske i fred, (hadde aldri trodd jeg kunne bli glad for slikt) og samboeren var glad han i det hele tatt slapp unna hele julevasken. Likevel kan jeg ikke si at han slapp unna. Han gjør en super jobb som pappa og han hadde masse å henge fingrene i som barnepasser. 

  SAMSUNG CSC

  Vi hadde forresten en liten diskusjon da jeg dro med meg en spisestol fra stua og inn på kjøkkenet for å vaske overskapene. Da fikk jeg høre at å vaske på slike steder var unødvendig.

  Samboeren: "Du træng bare å vask der det vises, Heidi". 

  Meg: "Ja, men det e da herre som e julevask". 

  Samboeren: " Det e mer enn bra nok om du vaske overflatan, ta bare det som vises. Æ har aldri i min villeste fantasi kunna komme på å vaska der." 

  Meg: "Æ trudd at julevask va å vask i skuffa, oppå skap åsånn æ."

  Samboeren: " Det veit æ ingenting om, for æ har aldri gjennomført nå julevask før." 

  Jeg definerer hvertfall julevasken som grundig rengjøring der enten skuffer, tak, dører, vegger eller lister får seg en ekstra vask. 

  Kanskje bra vi fordelte oppgavene på det viset. Om ikke hadde kun overflatene fått seg et sveip med tua. Det skal sies at jeg ikke gikk så grundig til verks at alle skuffer og skap ble vasket, det hadde tatt mer enn en formiddag. 

   

  Hvordan er det hjemme til dere, slipper mannen unna? 

   

  #jul #renhold #desember #mamma #baby #familie #blogg #bilder #hverdag #samboer #arbeidsfordeling #hverdag 

   

  Min julaftenkjole

  • 22.12.2017, 09:30

  SAMSUNG CSC

  Da er det bare 2 dager igjen til julaften, skulle faktisk til å skrive 3 for her fyker dagene virkelig avgårde. I år hadde jeg egentlig ikke tenkt å kjøpe meg ny kjole for anledningen, men etter et kort sveip inne på Nelly hadde jeg altså klikket hjem en julekjole. Det er når jeg ikke skal ha noe at jeg finner noe jeg liker. Det kostet meg ikke mer enn 350 kroner og kjolen var både fin og passet perfekt, så jeg er strålende fornøyd. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Kjolen er faktisk grønn. Jeg som alltid har sagt at jeg aldri vil eie et eneste plagg i grønt har altså kjøpt grønn kjole. Har virkelig fått øynene opp for den fargen i det siste, også passer det så bra til selveste julekvelden. Er det en kveld jeg skal gå i grønt så er det på julaften. 

  SAMSUNG CSC

  Den er smykket opp med perler både i halsen og i ermene. Det tror jeg holder i massevis på smykkefronten, mer enn det trenger jeg nok ikke. 

   

  I dag SKAL jeg ta julevasken OG få ribba i hus, PLUSS handle den aller siste julegaven. Det skulle egentlig blitt gjort både i går og dagen før. Det kjedeligste blir stående igjen til slutt, slik er det alltid. I går gikk formiddagen med til hyggelig besøk av ei venninne og vi fikk bakt to sorter julekjeks. Når kvelden kom var det trening, handling og middag.

  Vi har akkurat spist frokost sammen alle 3 og nå skal Axel snart ut i vogna for å sove duppen sin. Vi får gjester senere i dag, så nå må jeg se å få fram vaskestaven og gjøre huset koselig til jul. Vi skal på julegrøt til mamma i kveld hele gjengen, så nå er det bare å henge i. Med julemusikk i bakgrunnen og mine to favorittgutter i huset skal det gå så fint så. 

   

  Vi sees igjen om ikke lenge!

  #jul #kjole #desember #advent #julaften #velvet #nelly #bilder #mamma #baby 

  HVORDAN DU STØPER BARNETS HÅNDAVTRYKK

  • 21.12.2017, 10:38

  SAMSUNG CSC

  Jeg vil bevare så mange minner som mulig, og helst på en måte hvor vi kan se de ofte. Valget mitt falt på å forevige de søte små fot og babyhendene til lillegutt med støping av gips. Endelig har jeg gjort det, og det var slettes ikke vanskelig. Når utstyret først var handlet inn var halve jobben gjort. På Panduro fikk jeg tak i akkurat det jeg trengte. Der selger de en helt genial boks med alt du trenger for å lage hånd og/eller fotavstøpninger. Den inneholder 3 rammer, maling og pensler, gips, opphengskroker, sandpapir, lim og oppskrift på trolldeig. Trolldeigen må lages selv, men det var superenkelt. 4 ingredienser er alt som skal til. 

   

  SAMSUNG CSC

  Slik ser boksen ut og den kostet 369 kr. Jeg startet å male rammene i går kveld og satser på å bli ferdig i løpet av dagen. Her har jeg laget en liten oversikt over hvordan det gjøres, bruksanvisning ligger også i pakken ♥ : 

  1 Lag trolldeig

  Trolldeig lages av hvetemel, salt, olje og vann. Dette følger ikke med i pakken, men oppskrift og blandingsforhold står i pakken. Den gir en deig som passer til ei plastikkform som følger med. Vi brukte den samme deigen til alle støpingene og la deigen i en plastpose i kjøleskapet mellom vi brukte den. 

  2 Trykk ut deigen

  Bruk hele deigen og trykk den jevnt ut i plastikkformen. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  3. Bland gipstrøra

  I pakken følger det med poser med gips som enkelt røres ut i angitt mengde vann. 

  SAMSUNG CSC

  4. Lag avtrykk

  Press barnets hånd eller fot i trolldeigen. Vi legde den første med kun håndavtrykk og de 2 siste med både en fot og et håndavtrykk. Deigen er svært salt så husk å vask barnet med en gang etterpå.

  SAMSUNG CSC

  5. Hell i gipsen 

  Hell gipsrøren i formen med trolldeig og kakk litt for å få ut eventuelle luftbobler. Greit å være 2 til denne jobben. La forma stå å stivne i minimun 2 timer før du fjerner trolldeigen forsiktig. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  MY FIRST HAND AND FOOT PRINTS

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Nå skal du sitte igjen med et stykke sement som ser ut som på bildet under. Du vil få 3 stykk om du kjøper den samme pakken som jeg gjorde. Rammene males etter eget ønske. Opphengskrokene som følger med festes på baksiden av rammene. Avtrykket festes til rammen med limet som følger med. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Resultatet kommer når rammene er ferdigmalt.  Maling er ikke min sterkeste side, men det får bli en slags kunst regner jeg med. Haha, på veggen skal de henge uansett! Fin julegave er det også om noen er veldig sent ute : )

   

  Flere som har lagd lignende med barna sine? 

  #baby #mamma #diy #hobby #minner #aktivitet #personlig #bilde #interiør #jul #bilder #advent #desember

  Den beste følelsen..

  • 20.12.2017, 09:43

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Den beste følelsen er å se lille om morgenen når jeg våkner. Han pleier å ligge å "prate" for seg selv, og når jeg ser ned i sengen gir han meg alltid verdens største glis. Når jeg løfter han opp klemmer han seg godt inntil meg og leter etter mat. Da er det tid for dagens første kosestund sammen med amming i sengen, samboeren lager seg kaffe, så sitter vi der sammen alle tre. 

  Slik startet dagen vår i dag også. Det er så fint å ha sin egen lille familie å skape hverdagsrutiner med. Tenk at han har blitt 8 måneder allerede, tiden går så fort. Men han utvikler seg masse og lærer noe nytt hver dag. En veldig morsom tid. ♥

  SAMSUNG CSC

  Lille nissegutten vår. Han har fått seg enda en nissedrakt og den sjarmerte han oss med i hele går. 

  I dag har Axel sin aller siste time med babysvømming. Jeg er så takknemlig for at vi ble med på kurset og at han har fått masse tilvenning i vann allerede. Merker stor forskjell fra da vi startet og nå. Imponert over hvor tøffe de små er. De siste gangene har han faktisk svømt litt under vann etter stup. Det finnes videregående kurs som jeg har så lyst til å fortsette med. Men vi vet ikke enda om vi får det til. Jeg skal begynne å jobbe igjen på nyåret, men jeg skal være hjemme de ukene Espen er ute på sjøen og jobber. Vi kommer derfor til å jobbe på skift, og den som har fri er hjemme med Axel, før han får barnehageplass. Dersom vi melder oss på igjen kommer en av oss til å bli med, så det er kanskje ikke helt umulig når jeg tenker meg om. Vi får se. 

   

  Tenk nå er det bare 4 dager igjen til julaften, håper alle koser seg med forberedelsene og at det ikke bare er stress ♥

   

  Ønsker alle en fin dag, mer fra meg senere! 

   

  #jul #baby #desember #advent #julebilder #bilder #mamma #glede #tanker

  Hvordan vi innreder med barn i hus

  • 19.12.2017, 11:38

  SAMSUNG CSC

  Hei og god tirsdag.

  Med en liten gutt i hus har jeg funnet ut at pynten i huset må opp i høyden. Vi kan ikke ha en eneste nisse eller blomsterpotte stående på gulvet, for lillegutt er hele tiden på oppdagelsesferd. I går fikk han opp kommodeskuffen og tømte den på et blunk. Men heldigvis har vi funnet noen løsninger, så nå henger det blomster og pynt på veggene her hjemme. ​Det er så koselig å være hjemme om dagen. Hele huset er pyntet til jul og jeg gleder meg så til julekvelden når alle gjestene kommer. Det er fortsatt en del som skal ordnes før den tid, både på vaske og bakefronten. Litt mer mat skal også handles inn. Men det får vi nok på plass i løpet av uken. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Litt av julepynten fikk plass i disse lekre hyllene som henger over spisestuen vår. Det finnes så mange morsomme måter å henge de opp på. Til vanlig har vi litt blomster og pynt i disse, nå er alt byttet ut med julepynt selvfølgelig. Nissen på bildet over er den første nissen til Axel, den er faktisk lagd av mormoren hans. Det er ikke like vanlig med hjemmelagd pynt nå om dagen, så denne skal vi ta godt vare på. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Hver morgen står vi opp sammen alle tre, lager kaffe, te og frokost. Da har vi en rolig og fin morgenstund sammen før vi setter igang med gjøremålene for dagen.  I dag våknet vi først i 6- tiden, men Axel sovnet igjen etter litt mat. Så deilig med et par timer ekstra søvn for oss også.

  Nå sover han dupp ute i vognen og så kjapt han våkner drar vi til byen for å møte et par venninner til lunsj. 

   

  Fin tirsdag til dere alle sammen! 

   

  #baby #barn #familie #mamma #interiør #stue #julepynt #desember #jul #advent #innrede #barnesikring

  En juletrekule med minner fra barnet ditt

  • 18.12.2017, 10:27

  SAMSUNG CSC

  På luciadagen lagde Axel sin helt egen julekule. Er det ikke vakkert? Tenk å kunne ta opp en julekule med håndavtrykket til barnet ditt fra julekassen hvert år, og henge på treet. Det tror jeg kommer til å bli superkoselig å se tilbake på år etter år. Det tar kun et par minutter å lage en slik, også tørker den på 2 timer. Barnas hus selger et lite kit med julekule, maling, rull for å fordele malingen jevnt utover hånden og tusj for å skrive. 

  SAMSUNG CSC

  Vi kjøpte kule i gull, men jeg tror jammen vi må tilbake for å kjøpe en i rød. De hadde kuler i sølv også. Vi fikk 2 avtrykk på kulen, men det var plass til flere, så her kan også større barn lage seg kuler. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Med tusjen kan man skrive en koselig hilsen og gi bort i julegave. Vi skrev bare dato denne gangen siden vi ville beholde den selv.

  I år synes jeg desembermåneden har rast avgårde, og det er  plutselig under 1 uke til julaften. Tror vi må komme oss ut for årets julemat-handel senere i dag. Hører butikkene kjører priskrig nå, så varene forsvinner kanskje kjapt i butikkhyllene. Vil ikke risikere å stå uten pinnekjøtt, surkål eller ribbe på julaften. 

  I går fikk jeg og Tonje gjennomført ei etterlengtet treningsøkt sammen. Senere på dagen leverte vi ut litt julegaver til familien, før vi (Tonje) bakte 4 julebrød som vi tok med til besteforeldrene våre. I samme slengen lagde vi en stor kasserolle med blomkålsuppe som vi koste oss med hele gjengen. Denne tiden av året altså! Åååh, vi har så mange koselige kvelder i vente de kommene dagene. 

   

  Hva synes dere om julekulene? 

  VI SEES! 

   

  #interiør #barn #familie #baby #jul #desember #blogg #juletre #julekule #personlig #minner 

  Hvor er det greit å skifte bleie?

  • 16.12.2017, 20:17

  SAMSUNG CSC

  I går da vi var på shopping i byen skulle venninnen min prøve litt klær på h&m. I samme slengen benyttet jeg anledningen til å skifte bleie på lillegutt inne på prøverommet. Da jeg hadde rigget meg til med stellematte, bleie og kluter slo det meg plutselig at  "er dette innafor?". Altså, jeg har skiftet bleier på alle verdens steder, og aldri tenkt noe særlig over om det er greit eller ikke, før nå. 

  SAMSUNG CSC

  Vi hadde akkurat vært på restaurant og jeg tenkte at jeg ikke skulle skifte der. Men dersom jeg hadde gjort det, hadde det vært feil? Jeg skal være ærlig å innrømme at jeg har skiftet bleie midt i en restaurant da lillegutt bare var et par måneder. Det hadde sin grunn da toalettet ikke var i renholdsmessig stand til å skifte der. Trenger sikkert ikke å utdype det mer, alle har nok kommet inn på et offentlig toalett og snudd i døra? 

  Jeg har også skiftet bleie på flyplassen på stolene før sikkerhetskontrollen. Det ble faktisk dårlig mottatt av damen som satt på stolen like ved. Det var ikke bare èn gang hun sendte meg et mindre hyggelig blikk. Utrolig nok opplevde jeg ikke det som ubehagelig i det hele tatt. Jeg tenkte bare at hun ikke visste hvilke utfordringer små barn fører med seg, skiftet ferdig og hastet videre. Ikke alltid tiden strekker til at vi kan stå i kø for å få et toalett med stellebord. I tillegg var lillegutt trøtt og holdt på å sovne i bæreselen, og da måtte ting skje kjapt. 

  SAMSUNG CSC

  En gang byttet jeg en tissebleie på fanget mitt på flyet. Da fikk jeg beskjed fra flyvertinnen om å bruke det knøttlille flytoalettet neste gang. Begrunnelsen var at det kunne være andre på flyet som skulle spise. Forståelig nok, men likevel ikke. I ettertid har vi derfor presset oss inn på flytoalettet alle 3 med stelleveska i den ene kanten, bleier, klær, liggeunderlag og en liten gutt i den andre. For et kaos, haha. 

   

  Da lillegutt var mindre og brukte bagdelen på vogna var saken mye enklere. Da foregikk skiftingen ofte i baggen om vi ikke hadde lett tilgang på stellerom. I sittedelen er det litt verre og jeg bruker heller fanget mitt som stellebord. Jeg tenker at det ikke kan ha så forbaska mye å si om jeg slenger på en ny bleie i offentigheten mens lillegutt sitter på fanget mitt. 

  Jeg er derfor litt nysgjerrig, og vil høre hva dere tenker. 

   

  Hvor synes du det er greit å skifte bleie på babyen? 

   

  #barn #baby #bleieskift #familie #tanker #bilder #blogg #desember #mamma #utfordringer #meninger

  SUNN JULEGAVE FORDI JEG ER GLAD I DEG

  • 16.12.2017, 10:03

  SAMSUNG CSC

  Kjenner du han eller hun som har alt? Det gjør jeg, og det løser jeg ved å gi noe spiselig. Da kan det like godt være noe sunt, fordi jeg vil at de jeg bryr meg om skal få i seg bra næring. I disse søte pakkene har jeg puttet ulike typer proteinbarer. Jeg synes slike barer er supergode! 

  Jeg bestiller meg proteinbarer og måltidsbarer ofte, og i går fikk jeg en stor leveranse på døren. I tillegg handlet jeg baggen full av proteinbarer da vi var i Gdansk. For et utvalg, woow sier jeg bare. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  På nille kjøpte jeg cellofanpapir. Det koster 29 kroner for en stor rull. Den holdt i massevis for 5 pakker, og holder nok til 5 til. Genialt å bruke til å pakke inn gaver man lager selv, enten det er spiselig eller ikke. Jeg har ikke testet det før i år. Synd jeg er (nesten) ferdig med alle gavene, for dette var genialt. Neste år skal jeg satse på å være mer kreativ slik at flere får gaver av denne typen. Jeg ser for meg at hjemmestrikkede sokker, votter, julekjeks eller karameller hadde vært supersøtt i slik innpakning. Eller kanskje noen kremer, såper og lys. Silkebånd er fint å surre rundt i endene, de kjøper jeg på søstrene grene forresten, om noen skulle lure på det. De får du for 8 kr. 

  SAMSUNG CSC HO-HO-HOSAMSUNG CSC

  Jeg får bare mer og mer sansen for å gi gaver som kan spises. Det finnes så mye godt. I år har jeg virkelig kost meg med julegaveinnkjøp og innpakking, uten å stresse. Permisjonslivet altså ♥ Lillegutt er helt i 100 når jeg drar frem den store posen med gavepapir, bånd og kort. Morsomt for en liten kar å utforske alt. Skal bli seg noe på julaften når alle gavene skal åpnes.. haha

  Men nok julesnakk, det kommer det mer av senere. Vi har fått besøk her hjemme av søsteren min og samboeren. De kom sent i går kveld, og nå gleder jeg med til å tilbringe litt tid sammen med de. Vi har spist frokost sammen, og nå skal vi ut for litt ærend. Når kvelden kommer blir det koselig middag her hjemme med hele gjengen.

   

  God lørdag, vi sees senere ♥

   

  #helse #gave #jul #desember #kosthold #protein #innpakning #muligheter #bilder

 • Mat
 • Oppskrift: Sukkerfrie havreflarn

  • 15.12.2017, 11:24

  SAMSUNG CSC

  Søte julekjeks som både smaker godt og som ikke inneholder sukker, ja takk sier hvertfall jeg.

  Først må jeg bare si at denne oppskriften er fra flinkeste Linda Stuhaug sin blogg. Er det en dame som kan god mat er det henne. Jeg har enda ikke feilet med hennes oppskrifter, og disse kjeksene var intet unntak. Det er ikke mange dagene siden vi bakte kjeksene, men de er allerede ute av hus. Ups. Klarer ikke å ha søtsaker stående på benken. Spørs om jeg skal lage en porsjon til og sette de i kjelleren til det nærmer seg julaften. Høhø. 

   

  Du trenger (20 stk): 

  ♦ 100 gram lettkokte havregryn. 

  ♦ 100 gram smør (smeltes)

  ♦ 1 egg

  ♦ 80 gram sukrin gold

  ♦ 20 gram sukrin+ (jeg brukte steviasukker, du kan fint bruke sukrin gold her også) 

  ♦ 1 ts bakepulver

  ♦1 ss mel

   

  Slik gjør du: 

  ♦   Sett ovnen på 200 grader, bruk over-undervarme. Tilsett havregryn i ei skål sammen med smeltet smør. La dette stå og svelle i 5-10 minutter. I mellomtiden bruker du miksmaster til å piske "eggedosis" av egg, sukrin gold og sukrin+. Med sukrinvarianter vil eggedosisen bli litt tynnere enn vanlig eggedosis. Det er derfor viktig å bruke miksmaster og piske litt lengre enn du normalt ville gjort. 

  ♦ Bland havregrynsblaningen inn i eggedosisen. Vend til slutt inn mel og bakepulver. 

  ♦ Legg små klatter med deig utover et bakepapirkledd stekebrett. Massen flyter utover ved steking så husk mellomrom mellom klattene. 

  ♦ Stekes midt i ovnen i 6-8 minutter. Dette går fort og vil variere fra ovn til ovn. De er ferdige når kantene begynner å bli gyldne. 

  - Oppbevares i kakeboks.

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC★  ★  ★ 

  SAMSUNG CSCHÅPER DET SMAKER!

   

  Nå er jeg og lillegutt snart på tur ut dørene. Vi skal møte ei venninne i byen for litt shopping og kafehygge. Vi begge har vært ute og reist, og har ikke sett hverandre på mange uker. Har med andre ord masse å ta igjen. Regner med stemningen i bygatene er helt nydelig nå også. Etter fellesfrokost med gutta mine dro jeg på trening for en 30 minutters step-økt. Noen ganger er 30 minutter alt som skal til, og i dag sier jeg meg veldig fornøyd med det. 

  Dette blir en BRA dag, det håper jeg dere også får. 

   

  Vi sees! 

   

  #sukkerfri #jul #kjeks #julebakst #helse #kaker #desember #julestemning #bilder #blogg #mamma #baby

  3 ting om kjærlighetslivet vårt

  • 14.12.2017, 12:00

  Som kjærestepar er det nok mange ting som kjennetegner meg og Espen. Litt rart å tenke på at vi legger til oss ulike vaner for hvordan vi har det, uten helt å tenke over det. Men vi er nok i bunn og grunn som de fleste andre par, men NOEN kjennetegn har vi vel alle. Jeg kan ramse opp mange, men starter i dag med tre. HERE WE GO: 

  ♥ 1. Vi sender alltid nattameldinger

  Når vi er borte fra hverandre sender den som legger seg først alltid nattamelding. Jeg kan fortsatt ikke komme på en eneste gang at jeg har sovnet for kvelden uten å enten sendt eller mottatt melding fra han, og vi er MYE borte fra hverandre. Greit å høre fra hverandre en siste gang før vi legger hodet på puta. Det er ingenting vi har avtalt eller snakket om, det har bare blitt slik. Uansett så setter jeg stor pris på det, og synes det er så fint å avslutte dagen med å vite at alt er bra med den andre. 

  ♥ 2. Begge to er like sta

  Ingen av oss liker å ta feil. Om vi kommer i en diskusjon, er vi begge to like skråsikre på å ha rett. Stakkar den som tar feil, den får nemlig høre det etterpå. Alltid like nervepirrende å finne ut hva som faktisk stemte, haha. 

  ♥ 3. Vi legger oss alltid til samme tid 

  Uansett om den ene skal på jobb, har fri eller har planer tidlig neste morgen legger vi oss samtidig. Det kan være klokken 22, 23 eller midnatt, senere enn det blir det sjeldent. Ingen av oss ser poenget i å sitte opp etter at den andre har lagt seg. Nå som jeg har mammapermisjon står vi også alltid opp samtidig, spiser frokost sammen og har det rett og slett veldig koselig. 

  ...................................................................................................................................................

  I går inviterte vi over noen venner på lussekatter, og det var så koselig. Julestemningen er virkelig satt her i huset. I dag sto vi opp til en helt nydelig dag her i Trondheim. Gradestokken viste riktignok -10 grader da jeg kjørt avgårde på trening. Herlig å få gjennomført ei treningsøkt på morgenkvisten. Nå skal vi kle på oss godt med klær og trille oss en tur ut i kulden. Vi skrives igjen senere, for nå er det 2 gutter som venter på meg. 

   

  Flere som kjenner seg igjen, eller har dere andre vaner? 

   

  #forhold #kjæreste #samboer #familie #bilder #blogg #desember 

  SØSTRENE GRENE: GOLD CHRISTMAS

  • 13.12.2017, 10:18

  SAMSUNG CSC

  I går var vi en kjapp tur innom søstrene grene. Kommer alltid ut fra den butikken med masse fint, og i går skulle vi ha litt gavepapir, tape, servietter og julepynt.   Av julepynt fikk jeg med meg disse enkle juletrærne i gull. Det var 3 stykk i pakken og de var superenkle å sette sammen. Om jeg husker riktig kostet de rundt 14 kroner pakken. Kjøpte også tilsvarende i stjerner, og de kostet 9 kroner for 5 stykk. En billig fornyelse av julepynten, med andre ord. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  IT`S THE MOST WONDERFUL TIME OF THE YEAR

  SAMSUNG CSC

  Serviettene er fra søstrene grene, mens glasskuppelen og serviettholderen er fra Ikea. 

  SAMSUNG CSC

  I denne delen av stua har vi masse i fargen messing. Det ville jeg beholde, men litt rødt synes jeg gjorde seg. Det har vi masse av resten av stuen også. I julen passer alle farger inn, synes jeg. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Som vi koser oss her hjemme for tiden. Herlig å være hjemme i mammapermisjon når samboeren har 4 uker fri fra jobb. Vi koser oss med julegavehandlingen, gaveinnpakking, trening og matlaging dagen lang. 

  Nå er basseng-baggen pakket og vi er snart klare for babysvømming. Endelig passer det at Espen også blir med, så snart er vi på vei ut dørene. Vi må nesten skrives senere, håper alle får en fin lucia i dag. Vi skal varme lussekatter når kvelden kommer. 

   

  VI SEES!

   

   

  Hvordan vi avslørte graviditeten

  • 12.12.2017, 11:33

  SURPRISE

  I går gikk jeg gjennom alt av bilder og videoer på macen. Da kom jeg over videoen fra da vi avslørte, og ikke minst overrasket familien med at jeg var gravid. 

   

  Det var en rimelig sjokkert gjeng som gikk hjem fra det de trodde skulle være et bursdagsselskap. Haha, veldig morsomt å avsløre nyheten på en spesiell måte. Tror ingen rundt bordet forventet seg dette. Selv trodde jeg mamma hadde sett at jeg var gravid, men der tok jeg feil. Før selskapet var det bare søsteren min og samboeren hennes (og Espen såklart) som hadde fått vite om hemmeligheten vår. Hun fikk faktisk vite det ca. 5 minutter etter meg selv, vi deler jo nesten alt med hverandre ♥

   

  Hvordan fortalte du dine nærmeste om din graviditet? 

   

 • Mat
 • Årets bakedag

  • 11.12.2017, 10:52

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  At vi koste oss på kjøkkenet i går er det ingen tvil om. Vi var på plass hjemme til mamma klokken 12 i går formiddag for å bake. Hun hadde handlet inn alt man kan tenke seg av ingredienser så vi kunne faktisk bake hva som helst. Mens vi bakte var Axel med oldemoren sin på stua. Tror de koste seg minst like mye som oss med ski på tv´n. Etter 5 timer hadde vi produsert 5 ulike typer bakst og en herlig ribbemiddag sto klar på bordet. Herlighet, så god og saftig ribba var. Det var søndagen sin det. Jeg er sikker på at vi trasket ut dørene 3 kilo tyngre enn da vi kom. Høhø. Likevel klarte vi å trykke innpå med litt lussekatter da vi satte på finalen av farmen senere på kvelden. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Masse fin julepynt hadde kommet opp hjemme til mamma. Er ikke denne blomsterkassen utrolig lekker? Synes det gjorde seg så godt med et lite juletre oppi. Spørs om jeg må gå til innkjøp av en slik selv om de fortsatt er å finne i butikkhyllene. 

   

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Nå er altså fryseren full av lussekatter og kakeboksene av kjeks. I kjøleskapet har vi to glasskrukker med sjokoladekuler. 

  Vi bakte 3 brett lussekatter// sukkerfrie havreflarn// negerboller// sukkerfrie sjokoladekuler // Vepsebol.

  Sistnevnte ble min favoritt. Blandingen av knuste mandler og sjokolade i en marengslignende krem, det kan ikke slå feil. De to sukkerfrie variantene var det jeg som sto for og de ble minst like gode. Sukkerfrie havreflarn var superenelt å smekke sammen. Bilde ser dere helt øverst i innlegget. Kanskje jeg skal dele oppskriften? 

   

  Nå er mandagen for lengst i gang. Denne uken vil jeg kommer meg mer ut på tur, spise litt grønnere, få orden i huset til jul, møte venninner og trene. Jeg venter på å få kicket igang dagen med ei lita treningsøkt. Men det må vente til Espen kommer hjem fra en kompis og passer lillegutt. Starter der, så håper jeg været holder seg fint til en lang trilletur en av de kommende dagene. 

   

  Vi sees! 

   

  Mammalivet gjennom snapchat

  • 10.12.2017, 10:29

  Jeg synes snapchat er en utrolig gøy og uhøytydelig greie. Det gjør det så enkelt å dele små glimt av hverdagen på. Når jeg titter gjennom min snapchat-historikk ser jeg at det går mye i babybilder, men det er kanskje ikke så rart. Jeg tilbringer svært få timer i døgnet uten lillegutt, så da blir det naturlig at han er med på bildene. På bildet over ser dere at jeg er oppe og ammer før klokken 6 om morgenen. Her i huset har vi ingen fast rytme på soving og amming lengre. Da lillegutt var mellom 3-5 måneder sov han som regel natten gjennom uten mat, men det er historie. Nå er jeg oppe alt fra 1 til 5 ganger om nettene, til forskjellige tider. 

  Om det er slitsomt? Ja. Om det er verdt det? Helt klart. Kunne ikke byttet til meg en annen situasjon mot noe i verden. Jeg synes det er gøy å høre hvilke rutiner eller ikkerutiner andre med små barn har, selv om det er dumt å sammenligne seg med andre. Selvfølgelig har jeg hatt mine moments hvor jeg har ønsket at jeg hadde fått det til på samme måte som andre jeg kjenner. Men barna er så ulike, det som fungerer for andre fungerer sikkert ikke for oss likevel. Jeg vet om barn på samme alder som legger seg mange timer før vi får lillegutt til å sovne om kvelden. Men jeg vet også om de som ikke får babyen til å sove før de selv legger seg på kvelden. Sistnevne var vi "medlem" av i mange måneder, og jeg hadde ikke en eneste time for meg selv på kvelden. Da var jeg i tillegg oppe om natten i opp til flere timer for å amme, stelle, trøste og bære lillegutt som gråt og ikke falt til ro. 

  Med tiden har jeg funnet ut at det beste er å finne sin egen metode for hvordan man vil ha det. Nå er vi inn i en rytme hvor lille legger seg mellom klokken 20.30 og 21. Hva andre mener om det bryr jeg meg ingenting om, for det er akkurat hva som fungerer for oss akkurat nå. Neste måned kan det være annerledes, men det får jeg ta stilling til da. På bildet over er vi på overnatting til min mamma som måtte stille opp og hjelpe meg når tilværelsen som "alenemor" ble i tøffeste laget. Jeg har vært alene med lillegutt i mange uker tidligere og klart det fint, og hadde nok gjort det denne gangen også. Men når muligheten for litt hjelp og hygge sto åpen er jeg glad jeg pakket bilen og "flyttet inn" på ubestemt tid. 

  Her ser dere frokosten til Axel for noen dager siden. Når han våkner på morgenen ammer jeg alltid i sengen før vi steller oss. Ca 1,5 time senere spiser vi frokost sammen alle 3. Som regel er det brødskive med leverpostei som står på menyen til minstemann. Har også gitt makrell i tomat eller prim på skiva. Her hadde vi akkurat kommet hjem fra Gdansk og hadde ikke brød i hus og da ble det sviskemos, smoothiegrøt og banan med gulerotjuice til. 

  Hvor geniale er ikke disse barnesetene på handlevognen? Her er det en liten kar som meldte seg helt ut fra shoppingen på black friday og tok seg en god lur i stedet. Etter jeg bestemte meg for å teste det disse handlevogn-setene forstår jeg ikke hvorfor jeg har dratt med meg både vogn og bæresele på shopping tidligere. Jeg har i enkelte tilfeller hatt han i bæresele og trillet både barnevognen og handlekurven etter meg når jeg har handlet alene. Det anbefaler jeg ingen. I setet har lillegutt full oversikt og følger med på alt som skjer, midt i blinken for lille nysgjerrigper. 

  Jeg forsøker også å få til litt trening mellom slagene. Det er en viktig del av hverdagen min, og på bildet er det markløft som står på planen. Senteret jeg trener mest på har en egen crossfit-avdeling med stort friområde og masse gøy. Jeg trener sjeldent mer enn 1 time i slengen. Da er det musikk på ørene og totalt avkobling fra omverdenen. Jeg setter så stor pris på denne ene timen ♥

  På flyplassen forrige uke. Axel har nå gjennomført 8 flyvninger og alle gangene har jeg brukt bæresele på flyplassen. Det fungerer helt supert, om det er flere som tenker seg ute på tur. Jeg ville aldri vært foruten bæreselen og har brukt den kjempemye. Gjennom sikkerhetskontrollen i Norge har jeg fått lov til å passere uten å ta den av meg og det er helt supert om han sover. I utlandet har jeg derimot måttet tatt den av gjennom kontrollen. Inne på flyet er det mange som bruker bæreselen for å få babyen til å sove mens de er oppe å går i midtgangen. Jeg har hatt lillegutt i bæreselen under letting 1 gang da han hadde sovnet under ombordstigning, og det fungerte helt fint. Ellers har jeg brukt spesialselen til baby som jeg kobler til min egen og ammet under letting og landing. Har til nå ikke opplevd at han har fått problemer med trykk i ørene. 

  På bildene over er vi i Gdansk. Lillegutt har lært seg å sitte, men er fremdeles litt ustødig og kan bekke bakover om vi ikke støtter han. Ettersom han ELSKER å se på seg selv i speilet løste jeg det ved å sminke meg mens vi begge satt på gulvet foran speilet. Jeg fikk sminket meg helt ferdig mens vi satt slik. Speil fra gulv til tak har vi med andre ord skulle hatt hjemme også, haha. GENIALT. 

  Helt til slutt enda et julete bilde fra gatene i Gdansk. Er ikke dette treet bare helt utrolig vakkert? 

  Vi skal komme oss ut dørene innen en time eller to. Mamma har handlet inn og invitert oss til bakedag og julemiddag. Finfin søndag.

   

  Jeg heter heidigustad på snapchat om noen vil følge oss. Flere som bruker snapchat mye, hva heter dere? 

   

   

  Klarte ikke å vente lengre

  • 09.12.2017, 15:57

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Nå begynner det å bli veldig julete her i huset og det er så koselig. At vi hadde så mye julepynt ante jeg ikke, men nå er eskene snart tømt og vi begynner å si oss fornøyd. Juletreet fikk ikke stå flere dagene i bua denne gangen. Gjør seg mye bedre på stua med masse pynt. Det er riktignok et tre av plastikk men koselig er det uansett. Herlig at lysene er fastmontert og at det er lett å sette opp. Det er så mange fordeler med kunstig tre at vi kommer ikke til å kjøpe ekte juletre på noen år, selv om det har sin sjarm. 

  SAMSUNG CSC

  Det var helt magisk å stå opp til et glitrende tre lysende mot oss fra stua i dag. Det var ikke bare jeg som syntes det, lillegutt satte kursen i retning treet med en gang han så et lite glimt av kulene på treet. Stor stas å oppleve hans første møte med julen, selv om det er mye han ikke kan få røre enda. Noen gaver har jeg også fått pakket inn, og de la jeg like greit under treet med det samme. Det er her vi kommer til å tilbringe julaften uansett. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Det beste med julen er tiden med familien, feriefølelsen, god mat, julebakst og denne magiske stemningen. I morgen skal vi starte på årets julebakst og ha en skikkelig kosedag. Vi har ikke bestemt oss helt enda for hvilke julekaker vi går for i år, men jeg er helt sikker på at det blir like mye godt som det pleier. 

  .....................................................................................................................................................................

  Nå er det ikke lenge siden vi kom inn dørene fra trening. Jeg og Espen spilte noen runder squash mens Axel var i barnepassen på treningssenteret. Resten av dagen skal vi tilbringe hjemme. Vi har fyrt opp i peisen og satt klar flere gaver som skal pakkes inn. 

   

  Ha en fin helg videre da dere, og takk for at du titter innom. Mer fra denne kanten senere! 

   

  Min lille julebaby

  • 08.12.2017, 11:41

  SAMSUNG CSC

  Hei fredag og god helg til dere alle. 

  Se hvem som har fått på seg nissedrakten sin. Han ble bare helt nydelig i denne, eller hva? Den er kjøpt på Cubus ganske nylig så de finnes sikkert i butikkene enda. Sokkene kjøpte vi på julemarkedet i Gdansk og nisselua har farmoren til Axel strikket. 

  SAMSUNG CSC

  Spørs om vi skal komme oss til en fotobutikk og skrive ut litt julebilder. Jeg hadde egentlig tenkt å bestille time til julefotografering, men de pengene får heller gå til julegaver. Jeg får være flink til å dra fram kameraet i julen og skrive ut bilder på Japanphoto i stedet. Der er det veldig snille priser, også er det jo så lettvint. 

  SAMSUNG CSC

  Det var en ivrig krabat som skulle fotograferes skal jeg si dere. Det ble travelt for både meg og Espen når lillegutt krabbet rundt og skulle fange kameraet, haha. Rart at alt han ikke kan få er det som er mest interessant. Det samme gjelder ting som fjernkontrollen og mobilen. Espen måtte flytte han tilbake til teppet sikkert 100 ganger mens jeg forsøkte å få til noen blinkskudd. 

  I dag har jeg sååå lyst til å få opp juletreet i stua, men er likevel i tvil. Er det noe jeg alltid har vært fast bestemt på så er det at juletreet ikke skal pyntes før lille julaften. Men nå er det bare så vidt jeg klarer å vente med å bære opp julekulene fra kjelleren og henge de på treet likevel. Det er jo tross alt 8 desember, så litt innafor er det kanskje?

  SAMSUNG CSC

  Jeg får se hva dagen bringer. Kanskje har vi et lysende juletre i stua når kvelden kommer. Vi får se, vi får se. Senere får vi besøk av ei god venninne. Før det tenker vi oss en liten tur på Skeidar. Jeg håper på å finne et speil som vi kan henge på tv-stua vår, og kanskje noen julegaver. 

   

  Synes dere det er for tidlig å pynte juletreet allerede nå? 

  Video: Babyen min og meg

  • 07.12.2017, 10:10

   

  God morgen! 

  I dag har jeg en søt liten video å dele med dere. Jeg har mange klipp av meg og Axel fra de siste ukene som jeg har satt sammen. Tenker det er morsomt å se tilbake på for oss begge senere. For meg har det vært mitt livs største glede å få en sønn. Jeg håper videoen illustrerer vårt forhold. Det er vanskelig å beskrive med ord så da vil jeg heller vise det med filmsnutter. 

  .......................................................................................................................................................................................................

   

  I dag har jeg mye på to do- listen min. Må vel bare starte i en ende og se hvor langt vi kommer, uten å stresse. Det vi ikke rekker får vi ta igjen i morgen. Men satser på å få ryddet og vasket litt klær, begynne med litt rengjøring i huset, få fram mer julepynt, trene også har vi fortsatt endel julegaver som trengs å handles.   Rent sengetøy skal jeg fikse nå med en gang, det er den morsomst oppgaven så da starter jeg der. Haha. 

   

  Mer fra denne kanten senere. Håper dere får en fin torsdag! 

  Når barnet sover hele natten

  • 06.12.2017, 10:16

  SAMSUNG CSC

  ... Kan jeg drikke te uten koffein. Neida, så ille er det ikke, bare nesten. 

  Hei fra en stykk uthvilt mamma. Jeg kan faktisk ikke huske sist jeg fikk sove ei hel natt. Da jeg hørte lille ligge å "snakke" i sengen sin var jeg bombesikker på at jeg nettopp hadde sovnet for kvelden. Når jeg fikk karret til med mobilen og så at klokken var 07.15 var jeg plutselig ikke trøtt lengre. For en glede. Dette var virkelig etterlengtet. Rart at søvn skal ha så stor betydning, men når jeg knapt har sovet 4-5 timer hver natt i mange uker er det ikke rart jeg jubler. 

  SAMSUNG CSC

  Vi er tilbake til normalen og hverdagen er i gang. Etter en behagelig flytur hjem i går var det herlig å komme inn døra hjemme. Særlig når vi kommer hjem til at mamma har bakt hjemmelaget pizza til oss og tilbyr seg å passe Axel mens vi får pakket ut. Snakk om verdens snilleste. Vi snurret farmen på reprise med pizza på fatet da baggen var utpakket og lillegutt lagt. Espen reiste på kurs i natt og dro tilbake til flyplassen bare timene etter v forlot den. Derfor utgår babysvømmingen for hannes del denne gangen også. Men mamma stiller selvfølgelig opp er med oss i dag også. 

  I dagens gavekalender lå det en pakke Kusmi te fra samboeren. Er det en te jeg virkelig har fått sansen for den siste tiden er det de fra Kusmi. Men nok snakk fra denne kanten, nå må vi snart komme oss avgårde på svømming. 

   

  VI SEES! 

   

   

  Bildedryss: Julestemning til tusen i Gdansk

  • 05.12.2017, 10:39

  SAMSUNG CSC

  God morgen!

  Tenkte å oppsummere gårsdagen med et aldri så lite bildedryss. Jeg startet dagen med en liten svettefest på mølla. Kjente det var lenge siden kroppen hadde fått kjørt seg på 4x4 intervaller. Bena føltes blytunge, så måtte jobbe litt med meg selv for å komme meg i mål. Må bli flinkere til å inkludere 4x4 på treningsfronten fremover. 

  Resten av dagen tilbrakte vi utendørs med julemarked, lunsj og middag med hele gjengen. Har vi ikke julestemning nå så kommer den aldri. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Her er det snart tid for avreise tilbake til vår kjære Trondheim. I timene mellom utsjekk på hotellet og innsjekk på flyplassen skal vi på et kjøpesenter. Vi har hatt en fast taxi hele ferien siden vi er avhengig av bilsete til baby. Taxisjåføren har tilbydd seg å ha all bagasjen vår i bagasjerommet mens vi er på senteret i et par timer, snakk om luksus. Nå må vi hive oss rundt for snart står taxien på døren.

  Skrives neste gang i Norge. 

   

  VI SEES!♥

  slik har vi det på ferie

  • 03.12.2017, 22:31

  Woow, så vakkert det er i gatene i Gdansk. De er julepyntet og om kvelden lyser gatene opp og skaper magisk julestemning. I kveld deler jeg bare litt bilder fra dagen. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Hele gjengen tok taxi til en dyrepark i dag. De fleste dyrene var inne for vinteren, men vi fikk sett det aller meste. Apene var nok de som tok mesteparten av oppmerksomheten til minstemann, haha. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  I ettermiddag dro vi tilbake til gatene i området her vi bor. Men vi har fortsatt mye igjen å se i området. Det får vi ta i morgen. Nå er vi i leiligheten og slapper av litt før vi skal finne sengen. Vi kan ikke drøye så veldig lenge om kveldene for jeg er oppe og ammer flere ganger om natten for tiden. En liten kropp trenger mye mat, haha. 

   

  VI SEES!

   

  Waking up in Gdansk

  • 03.12.2017, 10:14

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Herlig, herlig, herlig. Når jeg først har pakket og gjennomført flyturen er det bare å N-Y-T-E resten av ferien. Jeg er alltid helt utenfor og nervøs i forkant av en flytur. Klarer aldri å legge av meg den flyskrekken, men i går hadde jeg min livs beste opplevelse. Makan til behagelig tur skal man lete lenge etter. Lillegutt var blid og fornøyd hele veien også. Han koser seg mest rundt masse mennesker og når det foregår mye han, haha. 

  SAMSUNG CSC

  I dag våknet vi opp i en nydelig leilighet. Her har vi alt vi trenger, og ettersom det er balkong kan lillegutt sove i vognen mens vi er inne i leiligheten også. Vi landet såpass seint om kvelden og rakk ikke å se oss rundt i byen. Axel måtte rett i seng. Stakkar lille sovnet i taxien og våknet da vi stoppet. Heldigvis sovnet han godt da han hadde fått kommet i nattdrakten, fått litt mat og sengen var slått opp. Espen handlet inn masse godt på butikken som vi koste oss med. Fikk høre fra han at prisene er helt latterlig lave her. Vi fikk salat, pizza, pastasalat, 2 spesialøl, smoothie, cola og 2 sjokolader for 85 kr. DET lover godt for litt shopping i dag. Haha. Synd vi reiser med kun håndbagasje, men heldigvis har vi Prampacken som vogna ligger i under flyturen, og den rommer mer enn bare vogna :) 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Vi har akkurat vært på en liten koselig cafe og spist frokost. Det var inkludert i leiligheten og vi fikk faktisk velge hva vi ville fra en hel meny. Ikke verst! Til Axel hadde vi med leverpostei fra Norge. Brød og smør fikk vi på cafeen. Endelig er han stor nok til å sitte skikkelig i barnestol når vi er ute og spiser, det gjør hele opplevelsen så mye bedre og lettere. 

  SAMSUNG CSC

  Nå er det tid for å utforske litt utendørs med de andre. Spent på å se hva byen har å by på. Vet det skal være et julemarked her. Planen er å ta turen dit en gang i løpet av dagen, resten tar vi som det kommer. 

   

  VI SEES! 

   

  Årets julekalender for voksne

  • 02.12.2017, 21:45

  SAMSUNG CSC

  I år som alle år skulle ikke jeg og samboeren lage kalender til hverandre. Men vi klarte ikke holde oss i år heller, og nå er kalendrene på plass. Litt "nedgradert" kalender fra tidligere når jeg har lagd 24 gaver. I år ble det 4 gaver og det holder i massevis for oss voksne.

  SAMSUNG CSC

  Noen som tipper hvilken type kalender det er?

  SAMSUNG CSC

  Dette bildet er ganske avslørende. 

  SAMSUNG CSC

  Det blir altså en ny øltype på samboeren hver fredag frem mot jul. Jeg har ikke peiling på øl, men dro på en ølbutikk og fikk betjeningen til å velge ut 4 litt spesielle øltyper. Litt morsomt med noe man ikke får på dagligvarebutikken. Det tror jeg mannfolket setter pris på, haha. Han har også lagd gavekalender til meg og i første luke fikk jeg en kjempesøt boks med Kusmi te. ♥

  ................................................................................................................................................................

  I dag er det tid for avreise til Gdansk. Jeg har aldri vært i Polen så gleder meg til en tur dit. Været skal visstnok være det samme som i Norge. Vi blir i 3 dager og skal bo i fine leiligheter. Kjekt med kjøkken og soverom når vi har med en liten en. Det blir faktisk den fjerde flyreisen til Axel. Han har vært med oss til både Bergen, Kreta og Nice tidligere. Vi har med grøt til reisen og litt annet godt han kan kose seg med, pluss leker. Nå sitter vi på flyplassen og venter på å boarde. Mulig det kommer en oppdatering fra turen senere. (Innlegget ble ikke publisert da vi var på flyplassen av en merkelig grunn, men nå er vi altså fremme i leiligheten. Vi hadde en helt super flyreise på bare 1,5 time så det var jammen ikke lange reisen.) 

   

  VI SEES!

  Dette drikker jeg etter trening

  • 02.12.2017, 10:18

  SAMSUNG CSC

  Denne oppskriften må jeg dele med dere. Etter trening smaker det helt FANTASTISK med denne iskalde og kremete sjokoladeshaken. Har jeg det travelt smeller jeg sammen en shake med kun pulver og vann, men denne er også kjapp å lage. En bedre proteinshake har hvertfall ikke jeg smakt. Den inneholder også minst 20 gram protein. 

  Du trenger: 

  ♦ 3 dl vann

  ♦ 3 scoop sjokolade proteinpulver (40 gram) 

  ♦ 3 isbiter

  ♦ 1 ts peanøttsmør

  ♦ 1/4 fryst banan i skiver

   

  SAMSUNG CSC

  Jeg hiver alt i nutribulleten så er den ferdig blandet på 10 sekunder. Du kan også bruke stavmikser eller blender. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  ........................................................................................................................................................................................

  Her hjemme har vi hatt en rolig og fin morgen med god frokost og lek med lillegutt. Nå er det tid for å komme seg på trening. I dag står overkropp for tur, og etter det skal vi pakke siste rest før vi drar avgårde til flyplassen. Senere i dag tenkte jeg å dele litt bilder av årets adventskalender. 

   

  VI SEES! 

  Vårt julevindu

  • 01.12.2017, 09:17

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  CHRISTMAS DECORATIONS

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  I går fikk jeg pyntet litt her hjemme. Ble ikke vinduet vårt koselig? Jeg lagde like greit en liten julelandsby i vinduet. Herlig at vi endelig har brede nok vinduskarmer til slikt. Mye av pynten har jeg nettopp gått til innkjøp av, mens noe er fra i fjor eller tidligere år. 

   

  SAMSUNG CSC

  Julestemningen begynner å snike seg innpå nå. Det er jo første desember i dag allerede. Julekalendrene er også på plass, og i år med en ny vri. Det kan jeg poste bilde av senere. 

  SAMSUNG CSC

  Espen kom hjem sent i går kveld, så i dag tenker jeg å få tatt igjen litt trening. Jeg har ikke hatt Axel i barnepassen på en stund på grunn av at han har hatt feber, og da måtte treningen utgå. Trening har vært sjelden vare den siste uka, så i dag kjører jeg på med ukas andre økt. Så blir det spennende å se om vi bestemmer oss for tur til Polen i morgen eller ikke. Lillegutt er mye bedre i dag, så det ser ut som vi bør starte pakkingen og begynne å glede oss på tur. Alt er bestilt og ordnet for lenge siden, men om vi må bli hjemme skal vi uansett få ei kjempefin helg. 

   

  Håper alle har en fin 1 Desember. 

   

  VI SEES! 

  Heidi Gustad

  Heidi Gustad, 23 år fra Trondheim. Mamma til en liten gutt som ble født våren 2017. På bloggen deler jeg mye fra dagene våre hjemme, matinspirasjon og interiør.

  Search

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no