hits

Heidi Gustad

Video: min morgen med 7 mnd gammel baby

 • 30.11.2017, 10:12

God morgen! 

Vil dere se hva vi gjør på morgenen? For 7 måneder siden hadde jeg ikke peiling på hvordan hverdagen med en liten gutt ville se ut. Nå vet jeg derimot hvor herlig det er, og krevende. Bare se hvor vi koser oss! I videoen er vi hjemme til mamma. Hun har ordnet alt slik at jeg lett kan "bo" der med baby. Vi er så heldige. Hjemme har vi det litt på en annen måte selvfølgelig, men vi gjør stort sett det samme hver morgen uansett hvor vi er. Jeg filmet litt fra vi våknet (derfor veldig mørke bilder i starten av videoen) til tidlig på formiddagen, for et par dager siden. 

 

 

Håper dere liker videoen.

 

Vi sees! 

På tide å flytte hjem

 • 29.11.2017, 17:10

I dag er planen å komme seg hjem. Jeg og lillegutt ble boende til mamma i 1,5 uke, men nå er det på tide å vende hjem. Postkassen er sikkert full og blomstene jeg skulle ta så godt vare på skriker nok etter vann. Vi skal få det fint hjemme alene også vi, og i morgen kveld kommer Espen hjem. Mange timene alene blir det heldigvis ikke. Veldig deilig at mamma stiller opp og hjelper meg litt når jeg trenger det. Hun har gjort de siste dagene så mye lettere. 

SAMSUNG CSC

9 dager borte med en liten gutt bringer med seg endel pikkpakk. Bilen blir garantert stappet til randen med både reiseseng, vippestol, dyne, klær, leker og det som er. Jeg har med andre ord ENDEL utpakking og ryddig fremfor meg i kveld. Når tiden strekker til har jeg veldig lyst til å shine hele huset og få fram litt julestemning. Ser det er mange som har funnet fram julepynt allerede, så da slenger jeg meg på jeg også. Noen har til og med fått opp treet og pyntet det, men  det kan vente noen uker til. Vi har faktisk ikke hatt opp juletre i huset vårt enda. Det skal bli stas for lillegutt med et helt tre å plukke julekuler fra, og litt ekstra ryddejobb for oss. haha. 

SAMSUNG CSC

På babysvømmingen i dag fikk jeg filmet litt igjen.  Mulig det kommer en del 2 om ikke lenge. Video blir det uansett, for i dag har jeg redigert en liten hverdagsvideo fra en av dagene vi har vært borte. 

 

 

VI SEES!

Min natt og morgen

 • 27.11.2017, 10:45

God mandags formiddag. 

Tenkte det kunne være gøy med et litt annerledes innlegg på bloggen i dag. Et skikkelig hverdagsinnlegg som beskriver litt hvordan en natt og morgen KAN være for oss. Ingen natt og dag er lik, og akkurat i gårkveld/natt og i dag har vi hatt det slik: 

20.45: Lillegutt er ferdig stelt og klar for natta. Vi ligger over til mamma i natt også. Her har Axel reiseseng som står ved siden av sengen min. Jeg ammer i sengen som alltid, helt til han nesten sovner. Jeg legger han i sin egen seng og venter på at han skal sovne. 21.15 setter jeg på babysitteren og lister meg stille ut av rommet. 

SAMSUNG CSC

21.15- 23.15: Vi ser farmen, spiser kveldsmat og jeg starter prosjektet med å sette sammen en liten film på imovie. Tenker det begynner å bli på tide å legge seg. Jeg vet det ikke er mange timene til vi skal stå opp igjen, så her er det bare å komme seg i køya. Jeg er helt utslitt etter dagen og sovner nesten med det samme hodet treffer puta. 

03.40: Axel er våken. Jeg leter opp telefonen for å se hva klokka er. Ikke mer, tenker jeg. Hadde håpet det var langt på morgenen. Han har snudd seg over på magen og kaver rundt i senga. Dyna ligger som en ball nederst i sengen. Jeg løfter han opp i min seng og ammer til kl 04.10, da sovner vi begge.

06.35: Axel våkner igjen, jeg rugger litt på sengen hans men han faller ikke til ro. Jeg lar han ligge litt i sengen før jeg løfter han opp. Gud, så trøtt jeg er. Setter meg til i sengen og ammer. Denne lille halvtimen er en fin måte å starte dagen på. Det er helt stille og rolig og jeg er stuptrøtt. Da passer det bra å sitte i sengen og titte ned på verdens fineste gutt og oppdatere meg litt på sosiale medier.

07.15: Tid for morgenstell. Det er stille i huset, men jeg ser at mamma har vært oppe. Hun har lagt klar stellematta og bleie på badet, og banan og smekke på kjøkkenbordet. Jeg titter bort på gradestokken som viser -5 grader. Axel får på ullklær og ren bleie, og jeg hopper i treningsklærne i håp om å få til en cardioøkt senere på dagen. 

07.45: Axel er i full sving. Han åler seg mellom gangen, kjøkkenet og stua på null komma niks. Gulper 4 ganger utover klærne sine, på tightsen min, på gulvteppet, kjøkkengulvet og leker. Jeg veksler mellom å sminke meg og vaske opp. Tilbake på badet for å ordne meg blir det mistenksomt stille fra stua. Det er ikke et godt tegn. Som fryktet har lillegutt funnet blomsterpotta og dratt jord utover halve stuegulvet. Jeg vasker hendene på lillegutt og flytter han til lekene på kjøkkenet. Jeg tar opp brød fra fryseren og dekker klart frokostbordet. 

08.30: Frokosten er klar. Axel spiser brødskive med smør og leverpostei og jeg drikker te. Etterpå får han banan som jeg skraper ut med skje. Radioen står på og det begynner å bli lysere ute. 

SAMSUNG CSC

09.00: Nå gnur lillegutt seg i øynene og begynner å bli sutrete. Jeg finner fram Lillelam-drakten hans, lue og bobledress og legger han i vognen. Jeg hiver på meg en jakke mens det er full gråt nede i vognen. Nå gjelder det å komme seg kjapt ut verandadøren med vognen. Så fort det er bevegelse i vognen blir det stille. Det er frost på bakken, men likevel var det deilig å få litt frisk luft. Jeg triller rundt på gårdsplassen i noen minutter, men trenger ikke gå lenger siden han sover. 

 

SAMSUNG CSC

 

09.15: Jeg setter fra meg vognen på verandaen, går inn og lager meg min faste smoothie. Setter meg ned på kjøkkenet med teen fra tidligere, spiser og legger inn bilder på maccen. 

Vi er klare for ei ny uke, er dere? 

 

 

Skotips til vinteren

 • 26.11.2017, 10:09

Plutselig var søndagen her, og jeg skjønner ikke hvor uken ble av. Bare 1 uke igjen til første søndag i advent. Jeg trodde jo det var i dag jeg, fram til i går. Så da får adventslysene stå utent i enda ei uke. Vi startet dagen rolig i sengen, siden lillegutt var våken allerede klokken 6. Jeg ga han mat og lot han ligge i sengen min og leke helt til klokken 7 før vi orket å stå opp. Er lov å ligge å dra seg litt på søndager vel. Nå sitter jeg på kjøkkenet hjemme hos mamma med frokostsmoothien min og har akkurat vært ute å trillet. 

SAMSUNG CSC

Ellers tenkte jeg å tipse dere om mine nye sko. De ble en favoritt med en gang jeg fikk de på foten. På innsiden er de foret og det er så deilig nå på vinteren. I tillegg er de vannavstøtende, vinn vinn. De ser ikke så aller verst ut heller.♥

SAMSUNG CSC

Jeg kjøpte de på Falkanger, men de fantes på Skoringen også. Finnes nok overalt hvor Ecco selges. Jeg betalte rett over tusenlappen for mine, men da var det med 30% rabatt. 

SAMSUNG CSC

I dag er planen å komme meg på trening. Det gjenstår bare å se om jeg får det til å gå opp med barnepassen på treningssenteret. Nå er det lenge siden lillegutt har vært med meg på trening. Han koser seg alltid sammen med de andre barna der, og det har aldri oppstått noe som har gjort at jeg har måttet avbrutt treningen. Det er ei fin løsning at treningssenteret tilbyr barnepass slik at de som er hjemme med barn også får mulighet til å trene. Jeg synes det er deilig å trene 3-4 ganger i uka når jeg ellers er mye hjemme. Føler meg veldig trygg når jeg leverer han der. Om det skal oppstå noe blir foreldrene hentet eller ringt opp på mobilen. Jeg startet å bruke dette tilbudet da lillegutt var 7 uker gammel, men da leverte jeg han bare når han sov. Syntes han var for liten til å overlates våken, men det er lov det også. 

Nå skal jeg hoppe i treningstightsen. Ha en fin søndag alle sammen. 

 

Svart kjøkken fra Epoq

 • 25.11.2017, 09:41

I går raste tiden fra oss. Eller black friday tok tiden fra meg, haha. Jeg var på jakt etter gode tilbud allerede før klokken 7 om morgenen. Vel og merke fra telefonen i sengen mens jeg ammet lillegutt. Fikk klikket hjem de første julegavene allerede der, før jakten fortatte på kjøpesenteret. Der var det overraskende rolig og koselig å titte i butikkene. Lillegutt sovnet til og med i barnesetet på handlevognen. Vips hadde det gått 4 timer, og mange julegaver ut av verden. Noe til meg selv fikk jeg også med hjem. Klarte ikke dy meg på Bik Bok. På Falkanger fant jeg også de beste vinterskoene jeg noen gang har hatt på foten. Med 40% på hele bikbok, og litt mindre prosenter på de resterende butikkene var det godt vi var tidlig ute. Regner med det var ville tilstander senere på kvelden etter arbeidstid. Heldigvis la jeg treningen til ettermiddagen så vi hadde kvelden til god middag og avslapping. 

SAMSUNG CSC

Som jeg nevnte tidligere tok jeg bilder fra kjøkkenet her om dagen. De ble dessverre litt uklare, men jeg kjører på uansett. Vi bor til mamma fremdeles, og får ikke tatt nye bilder på noen dager uansett. Men det kommer senere. 

Kjøkkenet satte vi opp for akkurat 1 år siden. Jeg skrudde sammen alle skapene til hele kjøkkenet mens Espen hang de opp. Da var jeg 5 måneder på vei med Axel, helt sprøtt å tenke på at det allerede er ett år siden vi sto midt i oppussingen. Valget falt på lyse overskap og svart på de andre skapene. Med blåmalte vegger og detaljer i messing ble hvertfall vi fornøyde. Vi har mye taklys så det ble ikke for mørkt i det hele tatt. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

MY FOVORITE ROOM

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Under overskapene freste vi ut spor for å legge inn skjult lyslist. Virkelig nødvendig med mye lys på et mørkt kjøkken synes jeg. Stikkontaktene valgte vi også å skjule slik bildet over viser. Når vi trenger å bruke en kontakt er det bare å trykke den ut. En veldig praktisk og pen løsning. 

Opprinnelig var kjøkkenet et lukket rom adskilt fra stua, men vi endret litt på planløsningen slik at det ble åpen løsning. Alt ble derfor revet ned og vi måtte legge nytt tak, gulv og vegger før innredningen kunne settes inn. Vegger og vinduer ble også malt, selvfølgelig :) Vi har også to sittebenker på kjøkkenet jeg gjerne kan vise når jeg får tatt bilder. De er så herlige, og gjør kjekkenet til en plass vi kan sitte på selv om vi ikke har plass til spisebord her inne. Mer interiørsnakk senere. 

Svarer gjerne om noen vil vite hvor ting er kjøpt :)

 

VI SEES!

 

 

Dager som dette

 • 23.11.2017, 17:59

SAMSUNG CSC

God torsdag! 

Her startet vi dagen klokken 6 med amming i sengen. Selv om vi er tidlig oppe har lillegutt sovet natten gjennom i 2 dager nå. Det er så deilig. Det har ikke vært hverdagskost i det siste. Kjenner mye på søvnunderskudd, særlig om ettermiddagen. Det eneste jeg kan gjøre med det er å komme meg tidligere i seng. Føler meg uansett tusen ganger bedre når jeg får sove sammenhengende, enn om vi er mye våken på natten og sover litt lengre om morgenen. Men hadde håpet klokken var liiitt mer når vi sto opp, haha.  

SAMSUNG CSC

Vi er fortsatt hjemme til mamma, og her blir vi begge to tatt godt vare på. I går var vi alle 3 på babysvømming. Så herlig at vi kan ta med oss hvem vi vil på vår faste onsdagsaktivitet. Jeg fikk også dratt på trening mens mamma ga Axel mat, stelte og trillet. Vi er heldige som kan være her så lenge vi vil. 

Det blir endel trilleturer om dagene. Jeg har funnet ut at lillegutt sover så mye bedre ute i vognen enn inne i vuggen eller sengen. Med 3 dupper daglig blir det derfor mange små trilleturer i god, frisk vinterkulde. 

SAMSUNG CSC

I dag har jeg vært en tur hjemme for å ta inn post, vanne blomster og hente matvarene som ble stående igjen da vi dro. Jeg knipset også litt bilder av kjøkkenet, men jeg sliter virkelig med å få til klare og lyse bilder. Vet ikke helt hva jeg gjør galt, men noen bilder ble det. De kommer nok om ikke lenge tenker jeg. 

I kveld kommer Tonje hit også, og i kveld skal vi lage pizza og kose oss masse. Men før det blir det en ny runde med visning. Tredje dagen på rad, og jeg elsker det! Så spennende å titte inn i mange ulike hjem. 

VI SEES! 

Rødhårede føler seg overkjørt

 • 22.11.2017, 10:04

Hvorfor skal en farge ha så stor betydning? Da snakker jeg selvfølgelig om hårfarge. For folk har sin mening, det har jeg erfart gjennom hele livet. 

SAMSUNG CSC

Jeg leste akkurat at barn med rødt hår i alderen 7-12 år er de som blir mest mobbet. Det er virkelig trist å lese. Synd at så lite som en hårfarge kan være grunn nok til å mobbe. Ikke at det er ok å mobbe av andre grunner heller. Men for å snakke om hårfarge, håper jeg at vi som voksne mennesker skal bidra til å likestille rødt hår med alle andre hårfarger. Ikke komme med utsagn som " du vet hun/han med det røde håret" med et negativt toneleie. Den samme beskrivelsen av et menneske kan oppleves helt normalt med et nøytralt toneleie. 

Jeg er sikker på at (nesten) ALLE med rødt hår har opplevd negative tilknytninger til hårfargen sin. Enten gjennom direkte eller indirekte kommentarer fra andre. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg selv har opplevd det. Noen ganger har mannesker jeg kjenner snakket nedlatende om hårfargen rødt/oransje uten engang å ense at jeg faktisk står der med den fargen på håret selv. Da har det handlet om andres rødfarge eller deres egen redsel for å få skjær av rødt eller oransje ved hjemmefarging. Dersom jeg som rødhåret skal tørre å være 100% ærlig er jeg rimelig sikker på at mange er redde for å ha rødt hår. Det kan jeg forklare med mange eksempler. Ett av de var da ei venninne sa til meg at "jeg synes ikke håret mitt ble noe fint etter at jeg farget det siden det ser orange ut, og nå blir nødt til å dra til frisøren senere i dag." 

SAMSUNG CSC

Mange har spurt om min mening når de har farget håret blondt eller brunt. Da har jeg fått spørsmål som "synes du det ble rødt eller oransje -skjær i håret?". De gangene har det IKKE vært i nærheten til antydninger av rødt eller oransje i håret. Jeg har undret meg over den type spørsmål flere ganger. Er det meg du er redd for å ligne? Det er lett å tenke slik, selv om det mest sannsynlig ikke er personens hensikt. Hva som er riktig å svare vedkommende har jeg hørt på toneleiet, for det har vært redsel, en redsel for å ha rødt hår selv. 

Jeg mener ikke å ta alle under samme kam, så det er sagt. Mange har faktisk kommet til meg og sagt mye positivt om håret. Selv om det er hyggelig, er det ikke det jeg er ute etter med dette. Jeg vil ikke ha komplementer, det jeg vil er at INGEN uansett hårfarge skal få kommentarer på den. Jeg orker ikke høre flere ganger at de med rødt hår er fregnete, blek i huden eller andre ting som kan oppleves nedlatende. Hva er vitsen?  Hva om det ikke var et tema. Hvilken farge man blir født med kan vi ikke gjøre så mye med. Kan vi ikke alle tenke oss om en ekstra gang og være litt snille mot hverandre. 

SAMSUNG CSC

Jeg har selv fått en sønn med rødt hår. Selvfølgelig blir jeg bekymret når jeg leser at barn med rødt hår blir mobbet mest. Jeg ønsker ikke at barnet mitt skal bli utsatt for noe så uverdig. Det er det ingen foreldre som ønsker. Se på denne lille gutten på bildet. Tenk om han i skolealder skal bli mobbet av sine klassekamerater fordi vi ikke er mer bevisste på hvordan vi snakker om andre mennesker med rødt hår, til barna våre. Jeg vet godt at det ikke trenger å skje, men undersøkelser viser tross alt at han har større sjangs for å oppleve å bli mobbet enn de med andre hårfarger. Hårfarge skal ikke definere deg som person. Det skal ikke være slik at foreldre må farge håret på barna med rødt hår for å hindre de i å bli mobbet. Det er noe vi ikke burde bruke energi på og bekymre oss over. Det finnes nok av andre ting vi kan bekymre oss for, før hårfargene til hverandre blir et problem. 

SAMSUNG CSC

Er det flere der ute som har opplevd lignende?  Jeg tror ikke alle tenker over at ulike utsagn kan sette et støkk i de med rødt/oransje hår. Men når folk står ved siden av meg og sier "æsj" om hårfargen, har jeg virkelig begynt å lure. Det er helt latterlig at vi rødhårede er så lite inkludert i samfunnet. Først neste år får rødhårede egen emoji for å ta et dagsaktuelt eksempel. VG skriver at rødhårede emoji-fjes har vært det mest etterspurte ikonet. At det ikke kom samtidig som fjesene med blondt og brunt forbauser meg og beviser bare at rødhårede står sist i køen og med lavest prioritet. 

Det er ikke greit.

 

Vi sees! 

Matsmokk: Tips til baby over 4 mnd

 • 21.11.2017, 09:14

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

De fleste som har baby har kanskje sett disse. Hvis ikke håper jeg dere også tester det ut. De er beregnet for babyer fra 4 måneder og oppover. Her i huset er det hvertfall julaften og bursdag på samme tid for lillegutt når jeg fyller smokken med noe godt. Det går mest i banan, men her kan du bruke både eplebiter, svisker, pære eller bær. Sikkert mye annet også. Ved å legge i frosset bær eller frukt kan det bidra til å lindre ømt tannkjøtt ved tannfrembrudd også. Her har det ikke kommet tenner enda, men de er nok like rundt hjørnet. 

SAMSUNG CSC

Den er enkel å holde i for babyen slik at de kan utforske litt på egen hånd. En veldig fin måte å introdusere mat på synes jeg. 

SAMSUNG CSC

For oss har denne lille saken vært redning på lange bilturer når lillegutt begynner å bli lei. Det blir masse gris vel og merke, men bilturen blir hvertfall fin og det er det viktigste ♥

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 

Har du noen tips til hva man kan putte inn i disse? 

.....................................................................................................................................................................................

Hei fra stuen hjemme hos mamma. Vi kom hit i går formiddag etter trening og vaksinering. Veldig godt å tenke på at første dose av HPV- vaksinen er tatt. Det gikk så fint å få den, så ingen bekymringer for de neste 2. Armen føles litt stiv nå i etterkant men det er ikke verre enn litt ubehagelig. Vi hadde en så deilig kveld i går med trilletur, biffmiddag og farmen på tv-skjermen. Nå er frokosten spist for både store og små og vi er snart på vei ut dørene. I dag er det tid for ny kontroll på helsestasjonen. Senere i dag skal vi borte på middag og på visning. Dette blir en fin dag. 

 

 

Vi sees♥

 

 

i dag flytter vi

 • 20.11.2017, 10:01

Vi har bygd oss sittebenk langs hele vindusrekka på stua. Det har blitt min favorittplass i huset. Dessuten ser jeg vogna på verandaen når jeg sitter her, slik at jeg merker når mini våkner fra duppene sine. 

SAMSUNG CSC

Good mandag! 

Vi er klare for mandag, er dere? I helga har vi blitt skjemt bort av venner og familie. På lørdagen ble vi vartet opp med kjempegod lunsj hjemme hos Eirin. Vi hadde en superfin formiddag sammen med lunsj, trilletur og en aldri så liten shoppingrunde. Ja takk til flere slike dager. Jeg har enda ikke handlet en eneste julegave og er faktisk ikke stresset heller. Tror aldri jeg har tatt så lett på det før. Men jeg kommer vel i siget snart, og da går det nok unna. Adventsstake og lilla lys fikk jeg handlet, så jeg startet hvertfall i riktig ende. De hadde noen enkle adventsstaker i sort fra søstrene grene til bare 42 kr som ble med hjem. Med de 4 lange lysene i tillegg ble det rett over 50- lappen, så den var veldig innafor. Neste på lista står innkjøp av julekalendere, ingen desember uten. Blir aldri for gammel for det. 

I går var vi invitert på årets første julemiddag hjemme hos farmoren til Axel. Det var så koselig stelt i stand, og nydelig mat. Er så takknemlig for å ha en så fin familie rundt oss. Jammen begynner julestemningen å snike seg innpå også. Julegrana i midtbyen ble tent i helga, så nå er det virkelig ikke mange dagene igjen til desember. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

I dag skal vi pakke sakene våre og flytte inn til mamma. Jeg vet ikke hvor lenge vi blir, men litt hjelp med lillegutt kjenner jeg skal bli godt. Jeg trives ikke så godt med å være hjemme alene over så lang tid. En dag eller to er helt i orden og kan være godt, men etter det er jeg fornøyd i massevis. Særlig på denne tiden av året.

SAMSUNG CSC

Før den tid skal det løpes litt mandagsintervaller, satser på 45 sekundere. De er så motiverende, og gir god pulsstigning. Vi skal også en tur til byen, jeg skal få første dose av HPV- vaksinen. Endelig fikk jeg ut fingeren og meldte meg på jeg også. Vi er så heldige som får tilbud om gratis vaksinasjon, og da kan jeg ikke la det passere. Det er vel investert tid ♥

 

Vi sees♥

Hjem til oss: Loungen vår

 • 19.11.2017, 10:06

SAMSUNG CSC

Hei! 

I dag tenkte jeg å vise loungen vår. Endelig har jeg bildene klare. Jeg håper noen synes det er gøy å se hvordan vi har det hjemme. Jeg synes hvertfall det er spennende å se inn til andre. 

Denne stolen er det nyeste tilskuddet. Har ønsket meg den i over et halvt år, og endelig var den inne på lager. Den var til og med tilgjengelig i velour, samme stoff som den blå sofaen. 

På denne enden av stua som vi kaller for loungen har vi en blå kontrastvegg. Samme farge går igjen på kjøkkenet også. Litt morsomt å prøve seg på litt farger i huset. Har alltid gått i hvitt tidligere, og det syntes vi ble litt kjedelig i lengden. Ellers har vi mye tilbehør i messing på både stue, kjøkken og soverom. Synes det gjør seg godt til mørkeblå. Dersom noen lurer på hvor ting er fra er det bare å spørre. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC HOME SWEET HOMESAMSUNG CSC

 

Hva synes dere? Nå skal jeg straks avgårde på trening. Eller straks og straks,  det blir etter dupping og amming, slik vi pleier å gjøre det. Axel skal i barnepassen, og da må det både mat og søvn til i forkant for at han skal kose seg. Dette blir ukas tredje styrkeøkt, og nå har jeg byttet tilbake til fullkroppsøkter. Det er det som fungerer best for meg, og det er på de øktene jeg har kjent mest fremgang, glede og motivasjon. 

 

Vi sees ♥

 • Mat
 • Sunne sjokolade pannekaker

  • 18.11.2017, 14:37

  SAMSUNG CSC

  Om det er flere sjokoladeelskere der ute, må dere prøve disse. Jeg kan spise denne type pannekake (lapper) hver dag. De er saftige, søte og kjempegode. Dessuten er de et sunnere alternativ til vanlige pannekaker, så disse kan nytes med god samvittighet. En stor bonus ♥

   

  Du trenger (3 stk): 

  ♦ 1 egg

  ♦ 120 gram mager kesam

  ♦ 45 gram havregryn

  ♦ 1 ss sukrin gold

  ♦ 2 ss kakao

  ♦ 1/2 ts bakepulver

  - Det er så enkelt som å blande alle ingrediensene i en blender eller stavmikser. Jeg bruker enten stavmikser eller min store favoritt, nutriblenderen. Røra skal være fyldig og ikke rennende. Jeg steker de på middels varme på begge sider. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  FOR CHOCOLATE LOVERS

  SAMSUNG CSC

  Jeg forsøkte meg også på en sunn variant av sjokoladekrem.  Den lagde jeg av:

  ♦ 2 ss mager kesam eller cottage cheese

  ♦ 2 ts sjokolade proteinpulver 

  ♦ 1 ts kakao

  ♦ 1 ts sukrin gold

  Det var litt på slump, så her er det bare å smake seg frem. Proteinpulveret jeg bruker heter rebuild strenght og er det jeg liker best på smak av de jeg har testet. Sukrin gold kan byttes ut med andre former for søtning. Sukrinmelis skal fungere bra. Vil du ha en variant uten kesam kan du ta bittelitt vann i stedet.  Ønsker du å bruke cottage cheese må du blande med stavmikser for en klumpfri og luftig konsistens. 

   

   

   

  Vi sees ♥

   

  Ja, nå er jeg alenemor

  • 18.11.2017, 10:01

  SAMSUNG CSC

  Det merkes på mange vis. Innlegget her for eksempel, skulle jeg skrive i går. Jeg startet med overskriften, og kom ikke lengre før jeg hørte babyskrik i babysitteren. Da bars det rett opp på soverommet for å trøste og amme lillegutt. Da var det bare 1 time siden jeg hadde lagt han i 20.30 tiden. Når han sovnet på nytt igjen rakk jeg akkurat å sette stumpen i sofaen før jeg hørte lyd i babysitteren igjen. Det tok lang tid før han roet seg, såpass lang tid at jeg måtte legge meg jeg også. Haha. 

  SAMSUNG CSC

  Så nå prøver jeg igjen. Når lillegutt er lagt om kveldene sitter jeg helt alene på stua. Da er det jeg som har lekt, stelt, trøstet, gitt mat, ryddet og det som kreves gjennom dagen for at en liten en skal ha det bra. Det er slitsomt, men jeg elsker å være mor. Jeg prøver så godt jeg kan for at han skal ha det bra, men når man er alene kan det av og til bli litt mye. For eksempel når jeg skal dusje, vaske klær i kjelleren, handle, bære inn og ut av bilen, eller dra på trening. Det er mange utfordringer, men jeg har funnet løsninger på det aller meste. Det tar bare enormt mye lengre tid. 

  SAMSUNG CSC

  Slik har jeg det i 14 dager før vi igjen blir 2 voksne i 4 uker, og slik fortsetter det. Jeg er ikke alenemor på heltid altså, men de 14 dagene jeg er det føles ut som en evighet. Men slik er det når samboeren jobber offshore. Det er så utrolig godt når han kommer hjem. Det er mer enn dobbelt så krevende å være 1 enn 2, etter min mening. Når han først er hjemme er vi to voksne hele dagen og da opplever jeg overgangen som veldig stor når han reiser på jobb. 

  Jeg har fått testet å være alene i 14 dager en god del ganger, og alle har bydd på ulike utfordringer og gleder. Den første gangen var ikke lillegutt mange ukene gamme. Da gikk det mye i bæring, byssing og amming. Det som er nytt denne perioden er at lillegutt har blitt mye mer aktiv. Han åler seg rundt over alt, bekker saker og ting, drar i ledninger og spiser på alt. I tillegg tror jeg det er tenner på gang. Han sover urolig og våkner mye på natten. Det har vært full fart fra morgen til kveld. 

  SAMSUNG CSC

  Det er selvfølgelig ikke bare utfordringer og jobb, men også veldig mange gleder. Vi har en skikkelig godgutt som gir meg så mye kjærlighet. Føler det er en gave å ha muligheten til å få barn, og oppdra de. En dag består av minst like mye tull og latter, som av gråt og sutring. Det er viktig å huske på. 

  SAMSUNG CSC

  Det var noen ord om hvordan vi har det her hjemme. Jeg har enda 12 dager igjen som alenemor, for denne gang. De skal vi bruke til mye lek og kos. I dag er planen å dra på besøk til en god venninne av meg. 

   

  Vi sees ♥

   

  Vår morgen..

  • 17.11.2017, 10:20

  ... startet allerede kl. 6. Da var lillegutt kjempesulten og klar for å ta fatt på dagen. Litt i tidligste laget for min del, men når vi først hadde stått opp ble det tusen ganger bedre. Den første halvtimen består bare av amming og kos i sengen uansett. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Nå har vi fått spist frokost sammen, smoothiebowl med bringebær og vanilje på meg og brødskive med leverpostei til mini.

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

   Jeg har gjort meg klar for å dra på trening litt senere. Først skal lillegutt sove duppen og få mat, så drar vi avgårde. Han skal være i barnepassen på treningssenteret mens jeg trener. Ha en fin dag, og helg når den tid kommer! 

   

  vi sees ♥

 • Mat
 • Oppskrift: proteinrundstykker

  • 16.11.2017, 15:43

  SAMSUNG CSC

  En enklere oppskrift på rundstykker tror jeg nesten ikke finnes. Disse består av bare 4 ingredienser og er svært proteinrike. Jeg har spist disse masse, særlig da jeg fulgte trenings- og kostholdsprogram fra treningsforum. De er enkle å lage, så her er det umulig å feile. Jeg pleier å dele de i 2, putte de i fryseren og ta de opp på morgenen. På den måten kan de  fylles med kjøttpålegg og tines før lunsjen. 

  Du trenger (10 stk): 

  ♦ 4 egg (eller 5 små) 

  ♦ En stor boks cottage cheese 

  ♦ 2 ts bakepulver

  ♦ 400 gram havregryn

  SAMSUNG CSC

  Slik gjør du: 

  Sett stekeovnen på 200 grader, jeg bruker varmluft. 

  Ha egg, cottage cheese og bakepulver i en bolle. Kjør til en klumpfri røre med stavmikser før du tilsetter ønsket krydder. Jeg synes det blir godt med salt og oregano, du kan også bruke litt cayennepepper. Ha i havregryn til slutt, og kjør litt til med stavmikseren. 

  Form rundstykkene med hendene og fordel de utover et bakepapirkledd brett. Stek de på midterste rille i ca. 20 minutter (til de begynner å bli gyldne). Denne oppskriften gir 10 rundstykker. 

  SAMSUNG CSC

  Jeg synes det er godt med kyllingskinke, egg og paprika på disse. Jeg har også brukt philadelphia og avocado eller søte varianter med banan og syltetøy. 

  SAMSUNG CSC

   EnjoySAMSUNG CSC

  Så enkelt og så godt. 

   

  ........................................................................................................................................................

  Nå er det tid for å varme middag til lillegutt. I dag blir det hjemmelaget søtpotet og gullerot-puré på han.

  Vi sees ♥

  Babysvømming i pirbadet

  • 16.11.2017, 09:19

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  God morgen!

  I dag har jeg en video jeg vil dele med dere. Vi er i Pirbadet på babysvømming hver onsdag, og der har de kamera til utlån. I går fikk vi filmet masse og knipset litt bilder. Se hvor godt Axel trives i vannet. På kurset er det fokus på vanntilvenning for babyen, mens foreldrene lærer ulike grep å holde babyen på, rygg"svømming", hopp og stup. En veldig fin aktivitet å starte med for de små, ettersom vann er god stimulering av barn tidlig i livet. 

   

  ..................................................................................................................................................................

  Lillegutt var tidlig oppe i dag, før klokken slo 06.30 lå han i sengen sin å pratet. Det er som regel det vi våkner av, vekkerklokke er historie for oss. Morgenduppen er derfor allerede i gang, og jeg har akkurat bakt noen lettvinte proteinrundstykker. Vi venter nemlig besøk både Axel og meg. Blir koselig med to søte små lekende rundt på gulvet i morgentimene. Kommer tilbake med en liten oppdatering litt senere i dag. 

   

  Vi sees ♥

   

  Startet dagen med å falle ned trappa

  • 15.11.2017, 10:01

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Da var onsdagen her igjen. For meg som går hjemme med mammapermisjon merker jeg ikke store forskjellen på mandag eller fredag. Men for dere andre betyr det halvveis i arbeids- eller skoleuka og snart helg. Jeg kommer vel tidsnok tilbake til den hverdagen jeg også, men nå nyter jeg bare det å være hjemme med mini. 

  SAMSUNG CSC

  Vi har alltid noe fast å gå til på onsdager. Det er tid for babysvømming om drøye timen. I dag skal jeg ta med kamera for å prøve å ta noen blinkskudd av badeløva. Han har blitt mye tryggere i vannet nå. Var veldig spent i forkant av kurset, men hittil har det gått over all forventning. 

  SAMSUNG CSC

  I dag tenker vi å ha et lite ryddesjau her hjemme. Det hoper seg raskt opp med unødvendig rot, og dessuten er vaskekjelleren rimelig full. I mårest bar jeg ned et stort lass med skittentøy til kjelleren. Rettere sagt seglet jeg på ryggen ned den siste halvdelen av trappa med vaskebaljen først. Så nå sitter jeg her med en litt forslått albue og øm rygg. Men det går seg vel til. 

   

  Vi sees ♥

  Så mye gikk jeg opp under svangerskapet

  • 14.11.2017, 18:34

  Spørsmål om min vektoppgang under svangerskapet dukker stadig opp. Pussig nok synes mange at det er helt greit å spørre meg om hvor mye jeg gikk opp. Så derfor tenkte jeg å svare dere, en gang for alle, på dette. For meg er det helt greit å fortelle dere det, for det er noe som ikke betyr så mye for meg. Jeg vet at mange går opp mye mer enn det jeg gjorde, og noen mye mindre. Har hørt om de som har gått opp bare 3 kg, og de som har gått opp 50 kg. Her er det et stort spenn. Jeg vil ikke at mitt tall skal være en fasit på hva som er riktig eller galt. Alle stiller med ulike forutsetninger for dette. I mitt tilfelle var jeg heldig under svangerskapet og kunne drive med fysisk aktivitet nærmest som vanlig. Jeg trente mange dager i uka, og min siste treningsøkt hadde jeg dagen før fødselen. 

  Jeg synes ikke fokuset skal ligge på antall kilo man går opp når man går gravid, så lenge det er innafor rimelighetens grenser. Det er viktig at du lytter til kroppen og utfører de aktivitetene du synes kjennes greit. For min del kuttet jeg ut gruppetrening da jeg var i uke 30, og var på den siste skituren i uke 33. Trening på tredemølle syntes jeg var ubehagelig helt fra starten av svangerskapet, så det kuttet jeg helt ut. Ellipse var derimot mye bedre for min del og jeg brukte det til oppvarming hele veien. På slutten besto styrketreningen mye av øvelser med egen kroppsvekt eller lette vekter. Jeg presset meg aldri dersom noe kjentes ubehagelig, og pådro meg heller ingen smerter. 

  Da jeg kom inn på føden hadde jeg gått opp akkurat 10 kg. Så raskt babyen var ute forsvant disse rimelig fort. Jeg aner ikke hvor mye jeg veide rett etter fødselen, men dagen etter vi kom hjem (4 dager etter fødselen) hadde jeg gått ned 9 av 10 kg. Det var litt sjokkerende at det gikk så raskt, men det skjedde bare helt av seg selv. Kunne verken gjort noe fra eller til. Noen må ta tiden til hjelp, og ettersom amming krever ca. 400-500 ekstra kalorier går det som regel av seg selv. 

  Er det noe mer dere lurer på angående dette, svarer jeg gjerne :) 

  Alle bildene i innlegget er tatt i svangerskapsuke 37 ♥

  Vi sees ♥

   

   

   

   

   

  Jeg er på topplista

  • 14.11.2017, 13:28

  SAMSUNG CSC

  What! Det hadde jeg ikke trodd. Da jeg logget inn på blogg.no sine sider i mårest sto bloggnavnet mitt på topp 100 lista. Så utrolig gøy, det er det så absolutt. Motivasjonen steg noen hakk, og jeg har så mye jeg ønsker å dele i dagene framover. Veldig stas at så mange tar seg tid til å stikke innom og lese. 

  SAMSUNG CSC

  Blogging har sine avanserte sider, men når man løser kodene blir alt så mye enklere. Jeg skal jobbe mye med dette framover slik at kvaliteten på innleggene blir bedre. Håper dere følger med på bloggeriet videre framover ♥

   

  ...............................................................................................................................................................

  Nå har vi malt trappen hjemme og har dratt til mamma mens den tørker. Det blir en liten tur på trening for meg og Espen ettersom mamma passer lillegutt. 

   

  Vi sees♥

   

  Personlig touch på loungen vår

  • 14.11.2017, 09:15

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  God tirsdag alle fine. 

  Nå er vi litt på farten her hjemme. Det er mye jobb med en liten gutt i hus som trenger oss (nesten) til enhver tid. Han sover 3 små dupper iløpet av dagen, så litt tid til andre ting har vi selvfølgelig. Med små dupper mener jeg 30- 60 minutter, for den lille rakkeren har nesten ikke tid til å sove lengre. Nå som han har lært seg å åle seg framover er det så mye annet spennende å gjøre. 

  SAMSUNG CSC

  Men før han våkner tenkte jeg å vise en liten morsom sak vi har gått til anskaffelse av. Har alltid hatt lyst på en slik, men har ikke kommet over det før nå. Den fikk vi for en slikk og ingenting hos Ikea. Det fulgte med 12 små kliper for å henge opp bildene med. På lørdag var jeg innom japanphoto for å printe ut bilder. Ble 89 bilder riktignok, klarte ikke velge bare 12. Så nå har jeg masse bilder til overs som skal limes inn i babyboken, når jeg kommer så langt. Vi valgte å henge den opp i lounge- delen av stua vår. Bildene skrev jeg ut i størrelsen 10x15 cm. 

   

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Nå står maling av trappa på agendaen. Men først må jeg flytte ned alt vi trenger for dagen fra 2 etasjen ettersom vi ikke kommer oss opp igjen før malingen tørker. Så nå har vi litt å henge fingrene i, men det blir så fint så. 

   

  Vi sees ♥

  "Barn som ammes har det best"

  • 13.11.2017, 19:02

  For min del hadde jeg bestemt meg på forhånd av fødselen at jeg ønsket å amme. Jeg tok det for all del ikke som en selvfølge at det skulle skje. Det er mange ulike grunner til at amming ikke alltid går som man ønsker eller planlegger. Selvfølgelig tenkte jeg over hva som kunne hindre meg i å få til dette. Jeg følte rett og slett at jeg hadde blitt "opplært" til at babyer som ammes har det best. Ikke bare skaper det trygghet og en god relasjon mellom mor og barn, for ikke å snakke om næringsinnholdet i morsmelken. Det hadde jeg lest og fått informasjon om på helsestasjonen.

  SAMSUNG CSC

  Det ligger et stort press på at man "skal" få til ammingen. Det er ingen garanti for at ammingen går som planlagt, selv om man så  inderlig ønsker det. Det informeres, etter min mening, lite om dette. Jeg merket ingen tegn på at melkeproduksjonen var i gang i dagene frem mot fødselen. At andre hadde fortalt meg at deres produksjon var i gang i god tid før fødselen skapte forventninger om at det samme skulle skje meg. Jeg ville også stille klar, slik "alle" andre gjorde. Hadde det vært viljestyrt hadde dette vært på check listen min før jeg satte foten inn på føden. Tvert imot har det kanskje motsatt effekt at man stresser og bekymrer seg over det. 

  På fødeavdelingen la jeg min nyfødte sønn til brystet allerede like etter fødselen for å forsikre meg om at han skulle få i seg "råmelken" man hører så varmt om. Innerst inne visste jeg at melkeproduksjonen ikke hadde kommet igang i det hele tatt. På barselhotellet forsøkte jeg gang på gang å legge lille til brystet. Av og til følte jeg at det gikk bra, neste gang var det motsatt. Jeg husker enda morgenmøtet på barselhotellet 14 timer etter fødselen. Der skulle alle som hadde fått barn dagen før få litt generell informasjon. Det som tok min oppmerksomhet aller mest var de andre damene som hadde rigget seg opp i sofaen for å amme barnet sitt. De så drevne ut, ammet på begge sidene og støttet opp barnet så fint. Noen var andregangsfødende og hadde mer erfaring, men likevel. 

   

  Neste dag var det tid for veiing. Det er normalt med litt vektnedgang hos barnet de første dagene, men da under 10%. Når jeg la Axel på vekta krysset jeg fingrene for at alt skulle være ok. Vekta viste en nedgang i underkant av 10%, helt i grenseland for anbefalingene. Vi ble enige om at jeg skulle forsøke ammepumpe for å se hvor mye melk jeg hadde. Senere på kvelden kom jordmoren trillende inn med ei stor pumpe jeg skulle prøve. Jeg var rimelig spent og håpet inderlig at det skulle gå bra. 

  SAMSUNG CSC

  Jeg var i ekstase da jeg så at melken fylte seg i flasken. Jeg hadde bygd opp en tvil om at jeg var i stand til å gi barnet mitt mat, og ble veldig overrasket over at det faktisk skjedde. Da vi hadde nok melk fikk vi opplæring i hvordan vi kunne mate fra kopp. Jeg ga meg ikke på ammingen selv om vi matet med kopp. Jeg slet fremdeles med å få lillegutt til å få godt nok tak. Vi fortsatte med melk fra kopp samme kveld og neste morgen. Neste morgen (dag 3) var det tid for hjemreise, men først måtte vi på ei siste ekstra veiing. Nå var jeg bombesikker på at vekten skulle vise et høyere tall. Jeg visste på forhånd at dersom vekten hadde gått ned mer enn 10% fra fødselsvekten måtte vi gi erstatning i tillegg. Det var min største frykt, jeg ville ikke miste den gode relasjon til babyen jeg hadde hørt amming skulle skape. Dessuten visste jeg ingenting om morsmelkerstatning. Hadde jeg fått mer informasjon om det på forhånd hadde jeg kanskje ikke satt en negativ merkelapp på erstatningen, slik jeg gjorde. 

  Vekten viste 3,1 kg. Det betydde ytterligere noen gram mindre, og i prosent ble dette 11%. Det ble da stilt spørsmål om vi var klare nok til å reise hjem likevel. Det hele endte med at vi skulle fortsette å mate fra kopp hjemme, og komme tilbake for ny vekt få dager senere. For min del løste amme"problemet" seg 4 dager etter fødselen da mamma hjalp meg å legge lillegutt til brystet. Da fikk han for første gang et veldig godt tak. Jeg kan si dere det lettet noen kilo fra skuldrene mine. Jeg husker mamma sprang mellom soverommet der jeg ammet og inn på stua der vi hadde besøk for å oppdatere om hvor mange minutter lille hadde spist. Derrifra gikk det bare oppover og jeg har fullammet i lang tid, og ammer fortsatt. 

  SAMSUNG CSC

  Av dette fikk jeg erfart at man skal ha forståelse for de som velger, eller blir nødt til å avslutte ammingen. Det er ingen selvfølge at det går slik man forestiller seg på forhånd. Men noen ganger må man være tålmodig, for her tok det 4 dager å få opp melkeproduksjonen. Det eneste som sto i hodet mitt de første dagene var amming, jeg telte minuttene han spiste og var livredd for at han ikke skulle få i seg nok. I tillegg måtte jeg amme hver 3 time døgnet rundt den første tiden. Dersom morsmelkerstatningen hadde blitt vår løsning, hadde jeg startet mammarollen med rimelig lite kunnskap på matfronten. Informasjon om morsmelkerstatning har aldri blitt belyst under svangerskapet, hvertfall ikke for meg. 

   

  Hvor godt et barn har det, kan ikke baseres på om det får erstatning eller morsmelk. Det håper jeg flere kan bidra med å belyse til alle nåværende og kommende mødre der ute ♥  

   

  Budsjettvennlig oppgradering av peishjørnet

  • 13.11.2017, 15:33

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Heisann!

  Endelig kan vi si oss ferdige med denne delen av stua. I forrige uke var vi 2 runder på ikea og det resulterte i et litt oppgradert peishjørne. Den rosa hjørnemodulen vi kjøpte tidligere i år fikk vi byttet inn i en grønn fløyelsstol med tilhørende puff. At jeg har endt opp med grønt på interiør kunne jeg ikke trodd for en stund siden, men nå elsker jeg det virkelig. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Her skal jeg sitte mye i vinter med fyr i peisen, pysj og kakao. Peisen ble satt inn i fjor og er ikke brukt så veldig mye enda. Men regner med vi har mange kalde kvelder i vente det neste halve året. Fargen vi har malt veggen i heter elegant, og er fra jotun. 

  Ikea har masse fine vinternyheter i butikkene sine nå. Blir virkelig inspirert av å se i utstillingene. Bordet er en av mine favoritter og det fant vi ved å titte i utstillingene, bare se på den lekre fargen da dere. Absolutt alt er kjøpt der, så oppgraderingen kostet jammen ikke mange kronene. 

   

  ...................................................................................................................................................................................................................

  Håper alle har hatt en fin start på uka. Vi har vært på byggmakker for å skaffe mer maling. I morgen fortsetter vi maleprosjektet i gangen og trappen, så nå skal alt utstyr være klart. Vi måtte faktisk en snartur til Ikea også. Der fikk vi i oss en god lunsj før vi handlet inn litt grønt til stua. Jeg er så dårlig på å holde liv i plantene våre, men denne gangen har jeg trua og skal gjøre en innsats for at de skal vare lengre. 

  Vi sees ♥

   

   

  Den første farsdagen din

  • 12.11.2017, 21:16

   

  Nå har du vært pappa i over 6 måneder og i dag har vi fått feiret den første farsdagen her i huset. Axel er heldig som har deg som pappa, du gir så mye kjærlighet og glede. Dere leker, tøyser og tuller sammen. Et bedre humør skal man lete lenger etter. 

   

  SAMSUNG CSC

  Det ble kake til frokost som jeg og Axel kjøpte i byen i går. Litt lakris, sjokolade og flaxlodd ble det også. Ingen feiring utenflaxlodd her i familien. Senere på dagen ble det kaffe og kaker med familien til Espen, så vi har virkelig hatt en fin dag. Axel fikk på seg finstasen og koste seg på besøk. Lille sjarmtrollet ♥

  ....................................................................................................................................................................................................

  Nå har akkurat ryddet sammen malesakene og fått lillegutt i seng. Gangen har vi malt med en gråfarget kalkmaling. Endelig er den gulstripete tapeten historie. Det var spennende å teste ut denne type maling. Den gir et litt røffere uttrykk, og var egentlig litt morsom å male med. Men det må påregnes litt ekstra tid. Nå gjenstår det bytting av dører og maling av trapp. Det skal bli så fint når alt er ferdig. 

   

   

  Våkennatt og nye smaksopplevelser

  • 11.11.2017, 10:41

  God lørdags morgen. 

  I natt har vi vært mye våken. Det startet i går kveld med at det tok litt lengre tid enn vanlig før lillegutt sovnet skikkelig. Litt over kl. 21 kunne jeg gå ned igjen for litt tv og middag. Når vi la oss et par timer senere lagde han masse lyder og skrek i søvne. Dette pågikk ganske lenge. Tyder på at han begynner å få livligere drømmer ettersom det visuelle minnet skal bli bedre i 6-7 måneders alderen. Til slutt våknet han og skrek enda høyere. Fikk roet han med amming og trøst, før vi la oss igjen alle tre. Det var blitt langt over midnatt før vi endelig kunne falle i søvn. Neste våkenrunde med amming var rett over kl. 5 i natt. Han var tett i nesen så da var det bare å lete fram nesesugeren og fikse opp i problemet. En time senere sovnet han igjen. Da hadde jeg vært så mye våken at jeg lå å vred meg leeenge før jeg sovnet. Ble en liten halvtime søvn før lille ønsket mer mat igjen og vi sto opp. Men slik er det med baby i hus, og det gjør meg ingenting at det blir slik en gang i blant. Jeg har avvent amming på natt for lenge siden, men når vi har slike netter får han selvfølgelig mat. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Nå er dagen godt i gang her hjemme, og i dag har vi bygd om tripp-trapp stolen fra nivå 1 med newborn-setet til bøyle med pute, seler og spisebrett. Det var stor stas for lille å sitte oppreist. Vaiet godt og satt litt ustødig enda, så mulig vi må veksle litt mellom nivå 1 og 2 før han blir helt stødig. Vi fikk testet et brødmåltid for første gang, og da bør han sitte mest mulig oppreist. De fleste smaksprøvene ble smurt utover klær, stolen og det som var, men utenom det spiste han noen biter brød med leverpostei. Greit å ta tilvenning av mat i små steg uansett. Virket som det var helt greit for han å styre på, utforske maten og spise selv. ♥

  Nå våknet lillegutt fra første duppen sin, så vi skrives senere. I dag skal vi kose oss i byen med ei venninne, planen er å titte i litt butikker og spise en god lunsj. 

   

   

 • Mat
 • Min smoothiefavoritt

  • 10.11.2017, 15:43

  SAMSUNG CSC

  God fredag! Har dere hatt en fin start på dagen? 

  Jeg startet dagen med min favorittsmoothie. Det eller shake er min faste frokost, og har vært det i over 2 år nå. For meg finnes det ikke noe bedre enn en tykk og luftig smoothie med en fresh topping, som kan spises med skje. Nå for tiden er det denne varianten som er min favoritt. Den er rik på proteiner, sunt fett og gode karbohydratkilder som gir en jevn blodsukkerstigning og holder meg mett lenge. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Enkelte dager lager jeg den mer tyntflytende slik at jeg kan ta den med meg i bilen om vi er på farten. Skal jeg på trening og må amme før vi drar lager jeg den tynn slik at den kan drikkes med sugerør mens Axel spiser. Denne smaker mest av sjokolade, og når jeg ønsker en enda sterkere sjokoladesmak tilsetter jeg også 1 ts kakao. Som topping er det bare fantasien som setter grenser, her har jeg brukt fibersirup, bringebær og banan. Andre ting som nøtter, kokosflak, kakaonibs, solsikkekjerner, chiafrø eller havregryn fungerer også kjempebra. 

   

  Du trenger:

  ♦ 2 scoops sjokolade shakepulver/måltidserstatter

  ♦ 1 scoops vaniljeprotein/ protein drinkmix

  ♦ 1/2 liten avocado eller 1/4 stor avocado

  ♦ 1/4 frossen banan 

  ♦ 3 ss mager kesam eller skummet kulturmelk

  ♦  3 isbiter

  ♦ Vann til ønsket konsistens

  Det er så enkelt som å blande alt i en blender eller stavmikser. Jeg har nutribullett og blander i ønsket mengde vann ut fra om den skal drikkes eller spises med skje. Pulveret er herbalife sin måltidserstatter som er min personlige favoritt. SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

   

  I dag dro vi ut tidlig for en real handlerunde. Først ut var Cubus som hadde 40% på klær fram til kl. 10. Vi var ikke alene om å utnytte oss av salget, og sto i hele 40 (!!!) minutter i kø. Der fikk vi handlet MASSE babyklær, fikk med oss alt fra gode ullklær, pene antrekk til julen og yttertøy. Gleder meg til å kle opp lillegutt i røde juleantrekk når desember kommer. Han vokser så fort, så her handles det større klesstørrelser hyppig for å være beredt. 

   

  Håper alle får ei fin helg. Vi har besøk av Tonje denne helgen og her står oppussing av gangen på planen. Espen er allerede godt i gang. Litt trening skal jeg også forsøke å smette inn mellom slagene. 

   

  6 bilder i vår familievegg

  • 09.11.2017, 20:51

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Vi har ikke så mange bilder i huset, men av de vi har er det vel disse jeg er mest fornøyd med. En skikkelig familievegg. Vi var første gang på fotografering når jeg var i svangerskapsuke 37. Der ble det tatt masse bilder av meg i ulike antrekk med magen i fokus. Espen var også med på noen, slik at vi fikk par-bilder. Dette gjorde vi med tanke på at vi ønsket å henge det opp på veggen som en slags historie. Derfor er de første bildene av Espen og meg som par. Bildene på veggen malt i den grå fargen er 12 dager etter fødselen. Vi ble anbefalt å komme tilbake når babyen var ca 10 dager gammel da det egner seg best med fotografering når babyen fortsatt sover mye. Axel sov den første timen og våknet mot slutten, men det gikk bra å fotografere da også. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Alle bildene er lerretsbilder og har veldig god kvalitet. Det minste er i størrelsen 30x30 og det største er 60x40 cm. De resterende bildene har vi liggende på fotofil. De kan vi fremkalle senere på egen hånd, men da i litt lavere oppløsning enn disse vi har på veggen. 

  Dette er den andre bildeveggen jeg viser fram, og jeg har fortsett en til gode å vise. Bildene henger i hjørnet hvor vi har peisen og godstolen, og nå har vi også fått hengt opp lamper som fremhever bildene mye bedre. Er i etterkant veldig glad for at vi tok oss tid til å ta bilder profesjonelt, særlig etter at Axel ble født. De er så verdifulle for oss å ha. 

   

  Hils på vår lille hjerteknuser

  • 09.11.2017, 10:00

  Her ser dere lille Axel. På de 3 første bildene er han 12 dager gammel. 

  Tenkte det var på tide å introdusere dere for Axel. Han ble født i april, og er det kjæreste vi har. Hver dag vi tilbringer med han er en stor glede, og han tilfører så mye til hverdagen vår. Han utvikler seg mye fra uke til uke, og vi har fått opplevd alt fra hans første smil og latter til rulling på gulvet. I forrige uke lærte han seg å dra seg framover med hendene. Det gjør oss så stolte å se han utvikle seg og vokse. 

  Vi har blitt en liten familie, og jeg er så takknemlig for hvordan vi har det nå. Livet ble totalt forandret med en liten en å ta hånd om. Det som følger med av bleieskift, våkennetter eller det å være hjemme om kveldene, for å nevne noe, er totalt verd det. Gleden vi får igjen fra den lille krabaten kan ikke måles mot noe. Livet fikk en helt ny mening når vi plutselig fikk ansvar for et bittelite menneske. Jeg elsker det. Vi er så heldige som har en liten gledesspreder. ♥

  Nå har han blitt over 6 måneder. På disse 2 bildene er han 5 og 6 måneder gammel, og han vokser så fort. 

  ..............................................................................................................................................................................

  I natt har lille A vært mye våken, så dagen startet tidlig med amming på sengen. Nå ligger han og sover sin første dupp, og så snart han våkner skal han få litt mer mat før jeg tar turen bort til treningssenteret for ukas 2 økt. Blir deilig å få rørt litt på seg igjen. Ha en fin torsdag alle. ♥

   

  Bedroom: Deco blue

  • 08.11.2017, 16:37

  SAMSUNG CSC

  På soverommet ønsket vi en dempet og mørk farge for å sove godt i, og valget falt på deco blue fra jotun. Er veldig fornøyd, og synes fargen er helt nydelig. Litt uvant å gå for noe så mørkt, men er det et rom som tåler et mørkere preg synes jeg det er soverommet. Sammen med litt messingfarge på interiøret, magasiner, kaffemaskin og tv er vi begge happy. Sistnevnte var det samboeren som trumfet gjennom, kaffemaskinen også forsåvidt. I barseltiden har jeg ammet lille A på sengen om morgenen, med tv i bakgrunnen og samboeren med kaffekoppen i hånden. Den beste måten å starte dagen på.  

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  COFFE IN BED

  GOOD NIGHT

  SAMSUNG CSC

   

  Vi har fremdeles babysengen inne på soverommet vårt og synes det fungerer bra så langt. Den har hjul så det er enkelt å vugge han tilbake i søvn når han våkner på natten. Så er det utrolig koselig og betryggende å ha han i nærheten den første tiden. 

  SAMSUNG CSC

  BABY BED 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  DETAILS

  SAMSUNG CSC

   

  Opprinnelig var det strietapet på veggene og belegg på gulvene. Vi valgte å sette opp en vegg der garderoben var tidligere slik at naborommet ble større. Der har vi lagd babyrom. Litt småtteri mangler, men jeg kan godt vise det fram ved interesse for det. ♥

  BEFORE

  SAMSUNG CSCAFTER

   

  Vi har hatt en super dag med svømming og barseltreff. Der ble vi vartet opp med god lunsj og masse babysnakk med jentene. Stas å se at alle babyene har blitt så store. At de vokser viser bare hvor raskt tiden går. De er så nysgjerrige, griper etter hverandre og følger med, hehe ♥

   

  Hvordan jeg fant ut at jeg var gravid

  • 08.11.2017, 10:00

   

  Hei onsdag. Da var vi halvveis i uka, og for vår del betyr det babysvømming om en times tid. Gleder meg til å se alle de søte små i vannet. Vi skal også på barseltreff. En dag fylt av masse babykos med andre ord. Før den tid tenkte jeg å dele litt fra den dagen jeg fant ut at i ventet en liten krabat.  

  Nå er det faktisk litt over 1 år siden jeg fant ut at jeg var gravid. Da var jeg 22 år og nyutdannet sykepleier. Jeg hadde hatt mine anelser i noen dager (uker) før jeg en dag etter jobb og trening dro avgårde for å handle en test. Jeg var først på butikken, men der freaket jeg helt ut og kjøpte heller ei pastilleske. Det var det som lå i hyllen ved siden av testen, så da ble det slik. Følte alle i butikken hang over meg med blikkene sine. Litt irritert på meg selv satte jeg meg i bilen igjen. Det kan da ikke være så vanskelig å få tak i den testen tenkte jeg. I det jeg kjørte ut på veien bestemte jeg meg for at dette skulle jeg klare. Apoteket måtte være en bedre løsning. Så da dro jeg til nærmeste apotek. Jeg gikk målrettet inn gjennom hele senteret uten å se meg til siden. Inne på apoteket tok jeg den samme testen de hadde på butikken. Vel og merke til dobbel pris. Men akkurat der og da kunne jeg betalt hva som helst for å fått den. Takket ja til pose (selvfølgelig) og kom meg kjapt tilbake i bilen. Helt ut av meg selv, svimmel og med et "blurry" blikk kjørte jeg nesten ned ei dame som kom uventet ut mellom 2 biler. At det går an å bli så oppskjørtet av en graviditetstest.. Fikk stoppet, så det gikk bra altså. 

  I dag forstår jeg ikke helt hvorfor det var så "skummelt" å kjøpe selve testen. Det var vel ikke bare det at andre skulle "få det med seg". Alt ble plutselig så virkelig med testen i hånda. Jeg følte på meg at jeg var gravid, men trodde ikke på det og nå skulle jeg få svaret. 

  Vel hjemme sto jeg der med testen i hånden. Ettersom morgenurinen inneholder den høyeste konsentrasjonen av hCG visste jeg at testresultatet ble best dersom jeg ventet til neste morgen med å ta den. På trening hadde jeg drukket 1 flaske vann og vært på toalettet. Men nysgjerrigheten tok overhånd og med verdens verste utgangspunkt var pakken revet opp og jeg klar. Jeg hadde så vidt tisset på pinnen før den indikerte tegnet for GRAVID. Det var liksom ingen tvil. Så da satt jeg der alene i leiligheten etter en helt vanlig dag på jobb, med den største nyheten. 

  - IT´S A BOY -

  Jeg reagerte med å bli skikkelig giret og glad. Det var blitt høst og mørkt ute denne ettermiddagen, og samboeren hadde reist på sjøen for å jobbe. Jeg ringte og fortalte nyheten. Den ble heldigvis veldig godt mottatt. Nå er vi begge to veldig stolte av å være foreldre til verdens fineste gutt som vi har blitt så glade i. Å være mor er virkelig den største gleden jeg har opplevd i livet, og jeg koser meg hver dag sammen med den lille familien min. 

   

  Mer oppdatering om småbarnslivet og det som følger med, kommer senere. ♥

   

  Bildevegg på stua

  • 07.11.2017, 10:01

  LIVINGROM DETAILS

  Stuene våre er dekorert med 3 ulike bildevegger, og først ut tenkte jeg å vise den vi har på den minste stuen vår. Denne bildeveggen var faktisk noe av det første jeg ferdigstilte til stua når vi flyttet. Synes det gjør seg så godt med masse bilder satt sammen tett i tett. Det finnes jo så mange morsomme kombinasjoner. Denne kombinasjonen fant jeg som tips på nettsiden til Desenio. Der ligger det også mange andre kombinasjoner med flere eller færre posters. Alle posterne er fra Desenio, og der har de så utrolig mye fint. Rammene kjøpte vi på Ikea for en billig penge. Veldig enkle, men akkurat slik jeg liker det ♥

   

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

   

  Jeg har virkelig sansen for naturbildene, og synes de passer fint til årstiden vi går inn i nå. Kanskje blir det en aldri så liten utskifting av posterne når vi går lysere tider i vente. Det er jo så enkelt å skifte motiv når rammene allerede er handlet inn og hengt opp. Så her er det bare å variere, og skape sitt eget preg på rommet. 

  Mer oppdateringer på interiørfronten senere. 

  Vi har kjøpt hus

  • 06.11.2017, 18:37

  Siden sist har vi beveget oss ut fra leiligheten vår og inn i noe mye større. Etter 3 år i leilighet fant vi ut at vi var klare for å ta fatt på husdrømmen. Det skulle x-antall visninger til og noen budrunder, før vi fant akkurat hva vi lette etter. En mer spennende budrunde skal man lete lenge etter da hele 50 andre også så sin interesse i det samme huset. Dere kan tro det var kamp om parkeringsplassene i området rundt huset på visningsdagen. Men begge to fikk virkelig den "rette" følelsen i det vi satte foten inn i huset, så da måtte vi satse alt. 

   

  HOUSE WITH A VIEW

  Så nå har vi altså kjøpt oss hus sammen, og har faktisk bodd her i snart 1 år. De første månedene bestod av oppussing. Vi sov i leigheten vår om nettene og pusset opp i huset om dagene. Hadde heldigvis leiligheten noen måneder etter at vi overtok huset. Vi kom oss i hus til jul, og da hadde vi pusset opp kjøkkenet, stuen, et soverom og gangen. Gleder meg til å vise fram noen før og etterbilder. Rakk ikke dagslyset i dag til å ta etterbilder, ble mørkt klokken 15.30. DET var i tidligste laget for meg. Men noen bilder av hvordan det så ut da vi kjøpte det har jeg heldigvis liggende. 

   

  Kjøkkenet er helt klart det rommet vi har gjort størst endringer på. Alt fra vegger, tak og gulv ble revet ned. Det tok oss 1 dag. Oppbygningen derimot, var noe mer omfattende. Gleder meg til å vise. 

  ...............................................................................................................................................................

   

  Håper dere har hatt en fin start på uken. Her har vi akkurat kommet hjem fra helgetur på aure. Med fyr i peisen og farmen på skjermen skal vi få en superkoselig kveld.

  Savner å være kreativ

  • 05.11.2017, 14:09

  Dette føltes uvant. Husker fint lite om hvordan blogging fungerer. Passordet mitt på blogg.no hadde jeg også glemt. Det sier vel sitt om hvor lenge jeg har vært borte. Jeg har tenkt å logge meg inn på denne gamle bloggen flere ganger de siste 3 årene. For det er, om ikke lengre, så lenge siden forrige post.. Ikke vet jeg hvor tiden ble av. Men nå føler jeg det er min tur til å gi av meg selv, og dele litt fra mitt liv også. Selv om jeg synes det er litt skremmende har jeg veldig lyst til å prøve meg. Leser masse på andre blogger og blir så inspirert, så håper jeg også kan bidra litt. Så nå kaster jeg meg ut i det. 

  Jeg har tidligere vært kreativ og likt å skrive innlegg, lage bildecollager, lage treningsprogrammer og utfordre meg på kjøkkenet. Hvor denne kreative siden har tatt veien er jeg litt usikker på. Det håper jeg å finne ut av, og forhåpentligvis ligger den der fortsatt. Kanskje var det vendepunktet fra ungdom til litt mer voksen som satte bloggen ut av spill. Kanskje var det studeringen, eller det å flytte ut og kjøpe sitt eget sted som stjal oppmerksomheten og tiden. Det som hvertfall er sikkert, er at livet mitt ser ganske annerledes ut i dag. Det skal bli så spennende å vise hva. Føler det virkelig er på tide å komme tilbake. 

  Jeg har ikke tatt opp kameraet mitt på så lenge jeg kan huske. Jeg som alltid var så flink til å ta vare på gode minner gjennom fine fotograferinger, har plutselig bare mobilbilder å ta til takke med fra de siste 3 årene. Jeg er skikkelig spent på om jeg fremdeles henger med i bloggverdenen. Ikke minst om jeg klarer å publisere innleggene mine, laste opp bilder, redigere og fikse på design. Dere kan tro jeg lette lenge bare for å finne opplastningsknappen for bilder på dette innlegget. Må nesten le litt. 

  Så snart jeg finner ut av dette hører dere mer fra denne kanten ;-)

  Heidi Gustad

  Heidi Gustad, 23 år fra Trondheim. Mamma til en liten gutt som ble født våren 2017. På bloggen deler jeg mye fra dagene våre hjemme, matinspirasjon og interiør.

  Search

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no