hits

Heidi Gustad

SITTEBENK LANGS VINDUSREKKA

 • 15.02.2018, 20:01

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

 . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Ettersom jeg har fått litt spørsmål om sittebenken vår etter jeg publiserte DETTE innlegget tenkte jeg å dele litt ekstra bilder av den. Benken bygde jeg og Espen i sommer. Vi hadde hatt lyst på benk lenge, men vi trodde at det var vanskelig å lage selv. Men da vi bestemte oss en dag for å prøve, var benken oppe på bare noen timer. 

Jeg har ikke peiling på materialer, derfor har jeg spurt Espen om hva vi har brukt.  

SONY DSC

W I N D O W   B E N C H  S E A T 
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 1. Til rammen i benken har vi brukt noe som kalles for 2" x 2" vanlig plank (gran)
 2.  Dekksidene er av 12 mm kryssfiner og 15 mm kryssfiner til sitteplatene. 
 3. Rammeverket bygde vi utendørs og bar det inn for å skru det fast til gulvet.
 4. Dekksidene og sitteplatene monterte vi på ramma etterpå. 
 5. Sitteplaten er dekt av hobbyskum og stoff fra Stoff og Stil før montering til selve benken. 
 6. Sitteplaten festet vi med hengsler for åpne og lukke-mulighet.

 

SAMSUNG CSC

Vi oppbevarer smekker og en håndstøvsuger i den enden hvor Axel har spiseplassen sin. Resten av benken inneholder mange blomstervaser, spisebrikker, spill og bøker. Men den er langt fra full, for denne rommer kjempemye. 

SAMSUNG CSC

For at vi skal kunne løfte opp sitteplatene festet vi et lite håndtak i enden av hver plate. Vi valgte å dele den opp i 4 plater, slik at det blir 4 "lokk" om du skjønner. Håndtakene er festet på baksiden av plata, og som dere kan se på bildene stikker de opp mot veggen/vinduet. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Håper det var litt oppklarende for dere som lurte litt på denne benken vår. Den var rimelig lett å sette sammen og tok oss absolutt ikke mange timene. Jeg synes det er positivt å slippe å ha spisestoler på begge siden av bordet av flere grunner. Det blir for det første enklere å rengjøre under bordet, i tillegg slipper vi at stolryggene stjeler av utsikten og dagslyset vinduene slipper inn. Også er det veldig koselig å sitte der da ♥

 

Om det er mer du lurer på når det kommer til benken er det bare å spørre. 

 

 

 

#stue #spisestue "sittebenk #benk #interiør #hjem #bolig #familie #mamma #mammablogg #hverdag #bilder #blogg 

 

SÅ MORSOMT MED GÅSTOL

 • 14.02.2018, 10:30

SAMSUNG CSC

Her hjemme har vi en liten gutt som øver seg på å gå med denne geniale gåstolen. Han blir SÅ stolt når vi setter han i den. Da får bena fart og han forsøker å komme etter og "fange" meg. Vi kjøpte den på Barnas Hus like etter jul og siden da har den lille krabaten virkelig fått fart på den. I begynnelsen bevegde han seg sakte fra plass til plass og lekte mest med lekene på brettet. Nå derimot er det full gass, og han synes det er så gøy. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Den er utstyrt med et ratt som spiller ulike melodier, samt en søt tiger, bilder og lekeringer. Da vi kjøpte den betalte vi bare 350 kroner, men ny pris ligger på 699. Men et lite tips: I dag er det faktisk 25% på Barnas Hus så det er mulig å kapre den til en litt billigere penge. Det hørtes  kanskje ut som tidenes annonse, men det er det ikke. Hadde bare så innmari lyst til å dele disse søte bildene av den lille gutten min som koser seg SÅ i gåstolen sin. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Han bruker den ikke så lenge i slengen, men den er utrolig fin å ha når han vil følge etter meg og se hva jeg gjør på kjøkkenet for eksempel.

SAMSUNG CSC

Ellers om dagene har han begynt å øve seg på å stå på egen hånd. De siste dagene har han begynt å slippe taket når han holder seg fast i noe når han reiser jeg opp. Da står han faktisk i noen sekunder før han knekker sammen og lander på rompa. Så søt når han deiser sammen og sitter der på rompa, reiser seg opp igjen og prøver på nytt. Så fint hvordan de små utforsker, utvikler seg og lærer seg alt det nye.


I dag er det en litt trøtt mamma som oppdaterer dere. Det var en liten gutt som ikke ville sove så mye i natt, og holdt det gående i flere timer. Til slutt var det bare å gi opp og stå opp grytidlig. Må ligger han og sover sin første dupp, og det skulle jeg sikkert gjort også. Men når jeg først står opp er jeg våken til kvelden kommer.

 Om få minutter drar vi avgårde for ukas babysvømming. Gleder meg til litt kvalitetstid i bassenget sammen, det er så herlig. Vi skrives senere. 

Er det flere som bruker gåstol til sine barn? 

 

#baby #barn #familie #mamma #foreldre #gåtrening #gåstol #barnashus #bilder #blogg #hverdag #leker #trening #svømming #babysvømming #onsdag 

SPISESTUA VÅR

 • 13.02.2018, 21:24

SONY DSC

På tide med litt interiør på bloggen igjen. I dag fikk jeg endelig knipset litt bilder av spisestuen vår. Her har vi bygd en lang sittebenk med oppbevaringsmuligheter langs vindusrekka. Den går over vinduskarmene og det synes jeg er så fint. Det gjør den ekstra dyp der vinduene går, og jeg elsker å slenge meg ned der med den fineste utsikten rett bak meg. Min favorittplass når jeg skal spise. Jeg sitter der mye om kveldene også, om jeg skal spise og se på serier på macen. 

SONY DSC

Axel har tripp-trapp-stolen sin på den ene enden, og under den har vi valgt å ikke ha teppe. Han griser noe enormt, så da faller matrestene bare på gulvet og blir heldigvis ikke smurt inn i teppet. Fargen på tripp-trapp-stolen er i White-wash og passer fint inn i fargene på bordet og sittebenken. SÅ glad valget falt på denne fargen, for det var før vi hadde kjøpt spisebordet og bygd benken. 

SONY DSC

Sittebenken rommer mange og rundt bordet har vi plass til 10-12 stykk når det er helt uttrekt. På bildet er det på nivå 2, så det kan både bli mindre og større enn det dere ser her. 

SONY DSC

Vi har to lamper i messing hengende over spisebordet. De er maken den vi har i loungen som du kan se  i bakgrunnen på bildet over, hvor lampen henger. 

SONY DSC

Sittebenken er inndelt i tre plater som enkelt kan løftes opp. Under er det en genial oppbevaringsplass for ting som blomstervaser, spill, bøker og andre ting vi ofte trenger, men som tar stor plass. 

SAMSUNG CSC

Det siste vi har gått til innkjøp av er dette digre teppet. Jeg synes det ble mer helhetlig når vi fikk det på plass, i tillegg er det så mye bedre å ha bena på teppenet enn det kalde gulvet nå på vinteren. 

SAMSUNG CSC

Jeg er kjempefornøyd med løsningen vi har valgt i denne delen av stua. Da vi flyttet inn hadde vi bordet vendt den andre veien og vi så rett inn i veggen da vi spiste. Ikke særlig koselig. Men på denne måten får vi enten se på utsikten eller mot peisen, noe jeg synes er mye hyggeligere. Viktig å få glede av peisen de gangene vi tenner opp. I tillegg har vi plass til mange flere når bordet står denne veien. 

 


Håper du synes det var morsomt å se hvordan vi har det. 

 

#interiør #stue #spisestue #mat #baby #barn #familie #hus #peis #spisebord #sittebenk #hverdag #bilder #blogg #matglede #samlingspunkt 

Grunnen til at jeg ikke jobber akkurat nå

 • 12.02.2018, 18:37

SONY DSC

Det ble kanskje litt uklart beskrevet hvorfor jeg ikke jobber, og er hjemme akkurat nå. Tiden min på jobb ble med 10 vakter og nå skal jeg være hjemme de neste 2 ukene. Det er akkurat som planlagt og det er en grunn til at vi måtte gjøre det slik. Jeg skal være hjemme rett og slett fordi Espen er på jobb og vi ikke har barnehageplass enda. Da jeg gikk ut i mammapermisjon i april i fjor brukte jeg aldri av sommerferien min for 2017. Den ble derfor overflyttet til 2018, og nå får jeg endelig gleden av de ukene. Så utrolig kjekt at det kan løses på dette viset, for det er jo lenge til barnehagestart enda. 

SONY DSC

Espen reiste på jobb på torsdagen for 14 dager slik han alltid gjør etter 4 uker hjemme med fri. Vi kommer faktisk til å være hjemme med Axel på skift, og jobbe litt hver helt fram til barnehagestart. Vi har heldigvis klart å få det til å gå opp ved å løse det på den måten. Litt av en kabal å få til å gå opp, men nå tror jeg de aller fleste dagene er i boks. Det vil bli noen måneder med litt sjonglering og planlegging, men enn så lenge ser det ut til at det fungerer bra slik. Forutenom noen få vakter jeg har på sykehjemmet, vil Espen være hjemme mens jeg jobber. 

SONY DSC

En som har lært seg "sååå stoor". Merkelig nok gjør han det bare i matsituasjoner, haha. Men det er jo en fin start. Har fortsatt ikke klart å lært han å klappe, men det kommer vel til sin tid det også. 

 


 

Dagene hjemme er så herlige. Slik som i dag hvor vi kunne trille til ei venninne på besøk. Vi har alltid tatt bilen bort til henne, men det viste seg å være en spasertur på bare 35-40 minutter. Skal forsøke å bli flinkere til å la bilen stå og heller bruke vognen mer i denne friperioden min. Nå er det ikke like kaldt ute, i tillegg er det litt lengre lyst ute om dagene, så ingen unnskyldning der. Haha. Axel fikk lekt seg med hennes lille jente mens vi koste oss med salat, focaccia,sjokolade og te hele formiddagen. Når vi kom hjem fikk Axel seg litt middag før vi dro avgårde til treningssenteret. Er så motivert på treningsfronten for tiden, så det måtte jeg bare utnytte. I morgen venter 2 dose av HVP-vaksinen og etter den tenker jeg å la treningen ligge et par dager. Første dose gjorde armen litt øm, og det blir den nok denne gangen også.

 

 

#permisjon #ferie #mammapermisjon #baby #barn #mamma #familie #mammablogg #trening #hverdag #bilder #mandag 

 

MIN ALLER FØRSTE MORSDAG

 • 11.02.2018, 12:02

SONY DSC

Gratulerer med morsdagen til alle mødre der ute! ♥

Veldig rart å tenke på at jeg også har morsdag i dag. Det har alltid vært mammas dag, og ikke min. Men nå er den altså min også, og det betyr dobbel feiring. Haha. I tillegg er det jo fastelaven. Den dagen skal vi ikke glemme, for her i huset elsker vi boller. Derfor kommer både søsteren min og mamma hit senere i dag for å stelle i stand til både fiskeboller og baking av fastelavens-boller. 

 

SONY DSC

SONY DSC

Slik startet dagen vår. Vel og merke klokken 5. Da var vi våken i sengen i 1,5 time før vi begge heldigvis sovnet og sov til over klokken 8. Da vi igjen våknet føltes det ut som jeg hadde fått sovet i 100 år, og var så takknemlig for den ekstra 1,5 timen på øyet. Jeg har fått en morgenfugel av en unge, og i dag var det ekstra tungt å sette bena på gulvet og reise seg opp klokken 5. Også på en søndag da. 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Lille hadde fikset gave til meg, og under frokosten hadde vi gaveåpning. Har dere sett en søtere kopp før? også favoritt-teen min. Det lå også 3 flaxlodd i en konvolutt. De skal jeg spare til senere i dag. 

 


 

Nå venter jeg bare på at lille skal våkne fra duppen sin. Vi skal møte søsteren min på trening om under 1 time. Axel skal være i barnepassen for første gang på flere uker. Skal bli deilig å avslutte uken med ei skikkelig treningsøkt. Føler meg SÅ klar for å bruke kroppen litt igjen. 

 

Gratulerer med morsdagen, håper du får en fin dag eten du er mor eller ikke ♥

 

#mamma #morsdag #barn #familie #baby #gave #fastelaven #boller #fastelanensboller #trening #helse #livsstil #mammablogg  #søvn #glede #kjærlighet #blogg #foto #bilder #søndag #helg 

Hjemme 100% av tiden

 • 10.02.2018, 11:16

SONY DSC

Så lenge varte min første arbeidsperiode etter mammapermisjon. Nå er jeg tilbake hjemme 100% av tiden etter 2 uker på jobb. Det var 2 spennende og morsomme uker, men nå er jeg mer enn klar for å være hjemme med lille gullet mitt igjen. Syntes det var litt for tidlig å dra fra lille i så mange timer. Men det er vel "vanlig" at jobben kaller når babyen begynner å bli 9 måneder. Litt tidlig synes jeg, men man venner seg til det meste. Nå har jeg tatt ut ferie som var oppspart fra i fjor. Virkelig glad for at jeg hadde ferie til gode. Jeg kan kanskje ikke kalle det for ferie, for det eneste som står på planen de neste ukene er å være hjemme med lillegutt. Men det er akkurat det jeg har mest lyst til å gjøre. 

SONY DSC

Titt-tei. En liten gutt som titter opp fra sittebenken vår. Han følger etter meg samme hvor jeg går eller sitter, det er så hyggelig. Veldig spent på når han tar sitt første skritt, for nå har han gått rundt møbler lenge. Men helt stødig på foten er han ikke helt enda.

 

De siste 2 dagene har jeg hatt barnevakt mens jeg har jobbet. Det har gått så fint og han har hatt 3 forskjellige barnepassere som alle har tatt utrolig godt vare på skatten vår. Likevel er det litt deilig å slippe å tenke på barnevakt de kommende dagene, nå som jeg er hjemme hele dagen. 


I natt har vi hatt overnatting av søsteren min. Vi lagde oss indisk til middag i går kveld, etterfulgt av en diger skål med is, sjokoladesaus, krem og banan. En verdig avslutning på fredagen. I dag er vi hjemme alene, men skal snart ut på en stor handletur. Kjøleskapet trenger å fylles opp før søndagen kommer. 

 

Hvor lenge var du hjemme med babyen før du begynte å jobbe?

 

#barn #baby #mamma #familie #permisjon #ferie #hjemme #hverdag #helg #lørdag #bilder #foto #blogg 

 

 

Interiørnyheter til de små fra Søstrene Grene

 • 08.02.2018, 11:26

Om ikke lenge drar vi ut dørene for å handle inn litt nytt til babyrommet. Søstrene Grene lanserer masse nytt til de små i dag, og jeg er skikkelig spent på å se på alt det fine de har fått i butikkene. Jeg har allerede tatt en titt i katalogen og sett meg ut noen favoritter. Det skal bli så fint inne på rommet til lille, og jeg håper jeg klarer å ferdigstille det snart. 

Så mye fint! Håper på å få med meg noen lekekasser, tepper, speil og knagger om det finnes i butikkene enda. 


 

I dag har Espen reist ut på jobb for 14 dager, så nå er det bare meg og Axel her hjemme. Jeg skal jobbe både i kveld og i morgen, men har heldigvis klart å ordnet med barnevakt. Men før den tid har vi noen timer sammen. Får faktisk mye ut av dagene når jeg jobber seinvakt, for her er vi oppe alt mellom klokken 5-7. Nå skal jeg vente å se om lille våkner fra første duppen sin, så fyker vi ut dørene. 

 

Ha en fin dag

 

#interiør #baby #barn #barnerom #mamma #famile #mammablogg #bilder #blogg #hverdag 

 • Mat
 • KREMET ROSA SMOOTHIEBOWL

  • 06.02.2018, 21:40

  SONY DSC

  Lyst på noe sunt, søtt og friskt til frokost? Jeg har et forlag til deg! Det tar verken lang tid å smelle sammen eller er vanskelig, og ingrediensene kan varieres ut fra hva du har liggende i kjøleskapet og fryseren eller på kjøkkenbenken. Da jeg sto opp lagde jeg smoothiebowlen dere ser på bildene. En verdifull start på dagen når jeg endelig hadde en fridag, og fikk tid til å sette meg ned lenge med frokosten.  

  SONY DSC

  Alt jeg trengte for å lage denne herligheten var :

  2 ss mager kesam

  10 frossne jordbær, 1/4 avocado, noen biter frosset banan

  en skvett melk/vann 

  3 isbiter

  3 SS vanilje shakepulver

  1 SS proteinpulver vanilje

  SONY DSC

  SMOOTHIE BOWL │VANILLA & STRAWBERRY

  SONY DSC

  TOPPING: Pro Pud sjokolade, banan, chia frø og bare bra mùsli med kokos og hasselnøtter

   

  En slik bolle tar deg max 5 minutter å lage når du står opp. SÅ verd det når du setter deg ned med en næringsbombe som smaker is til frokost. Jeg slenger alle ingrediensene i nutribulleten og smoothien er klar på 30 sekunder. Toppingen varierer jeg ut fra hva jeg har liggende. I dag ble det blant annet litt pro pud med sjokoladesmak, det anbefales. Kjøleskapet fylles med nye hele tiden nå som kiwi selger de til 15 kroner. Rekker du ikke spise den med en gang legger du bare smoothien i fryseren en liten stund. Da blir den ekstra frossen og god, men ikke la den ligger mer enn en times tid. Da vil den fryse til hard is. 

  SONY DSC

   


   

  Endelig ble det en fridag på meg, og den har jeg benyttet store deler av på kjøkkenet. Det har resultert i 14 middagsporsjoner til Axel. De er fordelt i små glass, merket med innhold og dato og lagt i fryseren. Alt klart for litt travle dager etter arbeidstid. Nå slipper jeg å bruke hele ettermiddagen på middagslaging etter jobb. Hurra! 

  Når kvelden kom smelte jeg sammen en bolledeig, så nå sitter jeg og Espen og koser oss med nystekte boller. Hverdagslykke ♥ Har følt meg som den husmora i dag, haha. 

  Hva spiser dere til frokost? 


   

   

  #mat #frokost #smoothie #helse #kosthold #baby #barn #familie #baking #kjøkken #husmor #mamma #mammablogg #matglede #foto #bilder #blogg 

  Mer tid på jobb, litt mindre tid til barnet

  • 03.02.2018, 20:56

  SONY DSC

  Hele denne uka har jeg tilbrakt formiddagene på jobb. Jeg har ammefri 1 time om morgenen slik at jeg rekker å gi mat til lille før jeg drar ut døren. Mens jeg ordner meg steller Espen lillegutt, så dagene våre starter omtrent samtidig. Det går overraskende greit å dra avgårde fra den koselige stemningen på morgenen. Men det er likevel litt hjerteskjærende å dra fra lille når han følger etter meg til døra, og jeg ser han stå å kike etter meg før jeg lukker den. Når jeg setter meg i bilen vet jeg heldigvis at Axel skal få en fin dag med pappaen sin. Det hjelper masse. 

  SONY DSC

  Hittil har alt gått knirkefritt, og i går hadde jeg min første kveldsvakt etter mammapermisjonen var ferdig. Jeg fikk ammet lille med det samme jeg kom hjem. Likevel tror jeg han merket at noe hadde vært annerledes på kvelden. Da han hadde sovnet våknet han  igjen etter 1 time og ville ha mer melk. Han er vant med at det er jeg som legger han hver eneste kveld, men i går hadde Espen begynt å legge han mens jeg var på vei hjem. Utover natten fortsatte han å våkne og da klokken ble 5 ville han ikke sove mer. Det ble derfor en litt trøtt start på dagen for oss alle. Merket ingenting til det når jeg var på plass på jobb, og hadde utrolig nok masse energi til å pleie de eldre. Nok en finfin dag på jobb. I morgen ettermiddag venter ukas siste vakt, men før den tid har jeg mange timer her hjemme. 

  SONY DSC

  Det har ikke blitt like mye tid til bloggen denne uken dessverre. I tillegg til jobb har vi ferdigstilt gangen med nye speil og knagger. Nå gjenstår det bare et speil som burde ha kommet i posten. Så kan jeg få knipset litt bilder. Vi har også vært i 2 bursdager denne uken, og jeg har bakt 2 supergode sjokoladekaker. Bare se på denne festen av noen sjokoladebomber. 

  SONY DSC

  SONY DSC

  Dette er kaker bakt med kefir, og det gjør de så saftige. Ble veldig mye til overs og de ligger klare i fryseren om søtsuget melder seg en kveld. Haha, kjenner jeg meg rett blir de ikke liggende mange dagene. 

   

  Nå skal jeg ta ut noen minipizza ut av stekeovnen. Planen for kvelden er å slappe av med litt serier før vi finner sengen til rett tid. Håper dere nyter helgen, så sees vi om ikke alt for lenge. 

   

  Heidi Gustad

  Heidi Gustad, 23 år fra Trondheim. Mamma til en liten gutt som ble født våren 2017. På bloggen deler jeg mye fra dagene våre hjemme, matinspirasjon og interiør.

  Search

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no