hits

Heidi Gustad

Første arbeidsdag etter mammapermisjon

 • 29.01.2018, 20:38

SAMSUNG CSC

Da er jeg hjemme i beste velgående. Det gikk over all forventning å begynne på jobb igjen. Når jeg hadde hoppet i arbeidsklærne og kommet i sandalene var det som jeg aldri har vært borte disse 9 månedene. Puh, ingen grunn til å grue seg til å starte om det er flere som er i permisjon. Noe nytt å sette seg inn i var det selvfølgelig, men der får jeg ta tiden til hjelp og lære meg litt og litt. Blir aldri ferdig utlært i sykepleieyrket, og med så kort tid bak meg i yrket har jeg mye å gå på enda.

SAMSUNG CSC

Jeg kom hjem til en kjempeblid gutt som hadde kost seg så med pappaen sin hele formiddagen. De hadde dratt hjem til mamma og ventet på meg der. Hun stekte pannekaker og lagde suppe til oss. Blir så godt tatt vare på at. Jeg skal faktisk jobbe 6 av 7 dager denne uka, så jeg er spent på om kroppen klarer å henge med på det. Jeg er som regel våken noen runder på natten med lille, men enn så lenge føler jeg meg opplagt. 

 


 

Flere som er på jobb om dagene, eller går det i skole eller andre ting? 

 

#jobb #mamma #baby #barn #foreldre #arbeidslivet #sykepleier #familie #foto #bilder #blogg #mammablogg

SISTE DAG MED MAMMAPERMISJON

 • 28.01.2018, 19:21

SONY DSC

Det er veldig rart å tenke på at alle månedene med mammapermisjon er over. Alle de dagene har bare opp i røyk, føles det ut som. Jeg hadde planer om å gjøre både det ene og det andre, og det har jeg fått gjort også. Men jeg vil gjøre enda mer, og det sammen med vårt nye familiemedlem som plutselig har blitt 9 måneder. Det har vært både vår, sommer, høst og nå vinter mens jeg har vært borte fra jobb. Vi har reist til Oslo, København, Bergen, Kreta, Nice og Gdansk. Vi har vært masse hjemme, og jeg har lært så mye nytt om mammatilværelsen. Likevel føler jeg det var i går jeg låste garderobeskapet mitt på jobb min siste arbeidsdag, da høygravid kun 1 uke før fødselen.  

SONY DSC

Det skal bli godt å begynne å jobbe igjen selv om jeg kommer til å savne å være tilstede for lillegutt gjennom hele dagen. I morgen tidlig står jeg på sykehjemmet med uniformen på og klar for å dele formiddagen med de eldre. Det blir en annen hverdag framover. Lurer på hvordan hverdagen blir med både jobb og småbarn og alt annet som kommer av middagslaging, husarbeid og trening. Regner med jeg kommer inn i en slags rutine etter hvert. Jeg er ikke den første som sitter i denne situasjonen, og jeg har aldri hørt om noen som ikke får det til å gå opp. Heldigvis, hehe. De første 2 ukene er Espen hjemme, så de to gutta mine får kost seg sammen mens jeg er på jobben.

SONY DSC

I går gikk jeg gjennom alt i arbeidsveska og fikk tatt en real opprydning i papirer og slikt. Jeg har vasket klær hele helgen for å slippe like mye husarbeid etter arbeidstid. Jeg har også lagd opp masse babymat. Etter 2 timer på kjøkkenet i dag hadde jeg 16 barneporsjoner med middag klar. De ligger klar i fryseren, sammen med masse babysaft, sviskemos og smoothie. Håper det bidrar til at jeg får utnyttet så mye tid som overhode mulig med Axel etter arbeidstid, før han legger seg. 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

SONY DSC

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Endel mat som dere ser. Men det går fort unna, og jeg liker å ha det klart om vi får det travelt noen dager. Nå har jeg begynt å lage babymaten med litt biter i. Ikke så store, for den lille krabaten har fortsatt ikke fått ei eneste tann. Jeg har ventet på den tannen ei god stund nå, og tror hele tiden den skal komme. Men de kommer nok, ingen hastverk for min del med tanke på ammingen. 

Da er det ikke annet å gjøre enn å glede seg til den "virkelige" hverdagen smeller i gang i morgen. Vi sees nok, selv om jeg skal jobbe. 

 

 


 

Håper dere får ei fin uke! 

 

#baby #barn #mamma #mammablogg #permisjon #babymat #mat #middag #helse #kosthold #smoothie #helg #hverdag #bilder #blogg

 

Best at barnet spiser på egenhånd

 • 28.01.2018, 10:12

SONY DSC

Søndagen min startet på akkurat samme måte som hver dag, med denne lille sjarmøren. De små er så søte når de spiser. Vår lille har spist brødskive på egenhånd siden han var 7 måneder og nå begynner han virkelig å få teken på det. I starten var det 90% gris og 10% spising. Han gnudde biten med leverpostei over ALT, kastet den ned eller tråkket den under sokken på fotbrettet. Du kan tenke deg hvordan det ble seende ut, ikke bare hender og ansikt var fulle av leverpostei. Vi snakker hele spisebrettet, gulvet, drikkekoppen og tripp-trapp-stolen full av leverpostei. I tillegg har han en tendens til å alltid gru seg i øynene når fingrene er smurt inn i leverpostei. Men vet du hva, det er helt greit, selv om det går med en halv tørkerull til hvert måltid. Jeg ville at han skulle lære å plukke en og en brødbit, og spise selv. Han syntes jo det var så STAS, så da satt han der med brødbitene, puttet litt i munnen og resten havnet i gulvet. Det er det mammapermisjonen er til for. Haha. 

SONY DSC

Nå som han har lært seg "pinsett"-grepet og fått masse øving moser han ikke brødbiten med knyttneven lengre. Det ga kjapt resultater når han fikk prøve selv, og han storkoser seg med maten. I går testet vi ut makrell i tomat for tredje gang. Ved de tidligere forsøkene har han bare lagd grimaser og lukket munnen, men nå gikk det også ned på høykant. Ingen grunn til å gi seg på en matvare med en gang. De små godtar flere og flere nye smaker som tiden går virker det som. Syntes litt synd i han som kun får servert leverpostei eller kalkun/kyllingskinke og avocado på brødskiven. Men nå har jeg hvertfall 1 ekstra pålegg-sort å variere i. Har vært innom prim også, men fikk litt bakoversveis da jeg så at halvparten av boksen inneholdt sukker. Det er kanskje litt i overkant for små barn, eller for alle. Ingen har godt av å starte dagen med et sukkerkikk som gir rask blodsukkerstigning, men som også daler like kjapt. 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Ingen overraskelse hva frokosten min ble. Haha, nok en smoothiebowl-variant sto på frokostbordet. Denne toppet med en superdigg granola fra Sverige med kakao og bringebær. Den er så søt og god, kjenner ikke at den er uten tilsatt sukker. Nå har jeg nettopp sydd om leketeltet til Axel. Vi hadde bestilt leketelt som han skulle ha på rommet, men da det kom i posten var det dobbelt så stort som vi hadde sett for oss. Vi tenkte egentlig å returnere det, før vi kom på at jeg kunne prøve å modifisere det litt. Etter litt klipping og sying ble det perfekt. Vi skal gjøre litt flere endringer på barnerommet i tiden framover, men vi vet ikke helt hva enda. I helga har vi nemlig hatt fokus på å pusse opp gangen vår. Soverommet må derfor vente litt til. Gangen er faktisk ferdig om ikke lenge. Jippi.  

 

Men tilbake til baby-matprat. Her hjemme spiser lille mellom 1-2 brødskiver til frokost sammen med hjemmekokt babysaft og noen biter frukt. Det kan være banan, mango, blåbær eller avocado. Han er 9 måneder, så jeg lurer på om noen har flere tips til frokost eller gjerne lunsj til en i denne alderen? 

 


 

Hva spiser barna/et ditt til frokost? Tar gjerne imot forslag

 

 

#baby #barn #mamma #foreldre #familie #babymat #mat #frokost #helse #bilder #helg #søndag #blogg 

 

 

 

Hvor lenge skal jeg amme?

 • 25.01.2018, 21:01

SONY DSC

Da jeg gikk gravid hadde jeg ingen mål om at jeg måtte amme. Jeg hadde heller ikke bestemt meg for at jeg ikke ville det. Jeg ville ikke ha et mål, for så å bli skuffet om jeg ikke fikk det til. Jeg tenkte bare at jeg er heldig dersom jeg får det til å fungere. Når Axel kom til verden tok det 4 dager å få melkeproduksjonen godt nok i gang. Det tok også litt tid for meg å lære å legge lille til brystet slik at han fikk godt nok tak. Etter litt prøving og feiling ble det gradvis enklere og plutselig følte jeg at jeg knakk koden. Jeg husker de første dagene så godt, da han var 5 dager gammel spiste han i 45 minutter i strekk. Vi skulle egentlig borte på besøk. Men ettersom jeg ikke ville forstyrre han lot jeg han ligge, og vi kom heller for sent til avtalen vår. Derifra gikk det bare oppover og etter det ønsket jeg å sette meg et mål. Eller jeg kan kanskje kalle det for et ønske. Jeg ønsket å amme i minst 9 måneder. Jeg husker jeg tenkte at det er så lenge til, og at han sikkert var kjempestor når den tiden kom. Jeg tenkte også at jeg kom til å være SÅ lei ammingen.

Nå har det gått 9 måneder, og vell så det og jeg føler meg slett ikke ferdig. Ikke er jeg lei, og han er heller ikke så stor som jeg tenkte. Haha.  

SONY DSC

I starten var det veldig "slitsomt" å amme. Det var tungt for skuldrene og jeg fant ikke alltid gode ammestillinger. Jeg fikk ikke dreisen på å bruke ammeputa og bygde heller opp et tårn av puter i fanget. I tillegg ammet jeg så ofte at uansett hvor vi dro var jeg på utkikk etter en egnende plass for å sette meg ned med lille. Jeg var så oppslukt i ammingen at jeg alltid telte hvor mange minutter han lå å spiste og hvor lenge det gikk mellom hver gang jeg ammet. Jeg ville alltid være 100% sikker på at han hadde fått nok. Tror morsinstinktet slo inn der, gitt. Jeg var også veldig anstrengt i kroppen når jeg satte meg ned, og kunne nesten ikke røre en kroppsdel fordi jeg var redd for å forstyrre lille. Jeg falt så lett ut av posisjonen jeg hadde satt meg i om jeg for eksempel strakk meg etter telefonen som lå på bordet eller etter vannglasset. Han var jo så liten, og jeg måtte holde både kroppen og hodet i riktig leie. 

SONY DSC

Nå som han har blitt mye større synes jeg det er rart å tenke på hvor "vanskelig" jeg syntes det var. Jeg lurer på om det egentlig bare var jeg som var så fersk i gamet, eller om det faktisk var så vanskelig å holde en bitteliten baby i riktig ammestilling. Nå derimot kan jeg amme hvor som helst, med eller uten puter under armen og jeg trenger ikke tenke mer rundt det. Det kan være i bassenget, på gulvet, i sengen eller på små stoler og jeg kan reise meg opp å gå mens jeg ammer om jeg trenger noe. Det som har mest betydning for tiden er at det er lite forstyrrelser rundt oss når han spiser. Han begynner å få det travelt om dagen og blir fort mer opptatt av ting som foregår rundt han, framfor å spise. Men dette går i perioder, noen dager spiser han uavbrutt mens neste dag skulle han helst fulgt med i samtalen som foregår på andre siden av rommet.  

SONY DSC

Etter at vi var borte i helgen, var jeg rimelig spent på om han ville ta puppen igjen. Det tok vel knapt et kvarter før jeg testet etter vi kom hjem. Heldigvis hadde jeg ingenting å bekymre meg for. Alt er som før og jeg ammer rundt 4 ganger i døgnet. Det kommer jeg til å fortsette med så lenge han ønsker eller har behov for. I første omgang tenker jeg at det er fint om det holder til han er 1 år, om ikke litt lengre. Tar alt som det kommer for akkurat nå fungerer det så fint å balansere morsmelk med brødmat, frukt, grøt, middag og grønnsaker. 

 

Vet det er mange meninger rundt det med amming, særlig når det kommer til hvor lenge man bør gjøre det. Heldigvis er det opp til hver enkelt mor, og jeg velger hvertfall å fortsette så lenge vi begge vil. Hv


Hvor lenge ammet du? 

 

#mamma #baby #amming #morsmelk #barn #foreldre #mammablogg #gutt #bilder #foto #hverdag #blogg #mat #helse 

 • Mat
 • Den mest verdifulle tiden for meg

  • 24.01.2018, 10:15

  SONY DSC

  SONY DSC

  ​... er på morgenen når vi setter oss ned for å spise frokost. Vi pleier å stå opp samtidig alle 3 etter at jeg har ammet i sengen. Espen lager seg en kopp kaffe på soverommet som han drikker før vi står opp. Etterpå steller jeg i stand frokost mens Espen kler på lillegutt. Axel spiser som regel brødskive og drikker hjemmelaget babysaft, jeg lager meg smoothiebowl og te, og Espen brødskive og kaffe. 

   

  SONY DSC

  Det er så koselig å sitte i spisestuen etter at vi bygde sittebenk. Kanskje jeg skal vise den i et eget innlegg senere? 

  Vanligvis er vi oppe før det blir lyst ute, og det er så avslappende å bare sitte inne mens alle bilene haster til jobb rett utenfor. Da tar vi det helt med ro, Axel leker seg før vi setter oss rundt spisebordet og Espen tenner opp i peisen. Jeg setter fram maten og radioen står på. Det er nok det jeg kommer til å savne mest når jeg starter å jobbe igjen. Den tiden på morgenen med mine 2 gutter har blitt så verdifull for meg. 

  SONY DSC

  Denne herlige skålen står fast på frokostbordet vårt for tiden. Jeg har blitt hektet på slike boller og lager de i alle verdens varianter. Denne er lagd av jordbær, banan, vaniljeyoghurt (kvarg, eller vaniljekesam), noen skjeer pulver med vanilje måltidserstatter, isbiter og vann. I tillegg har jeg startet med 1 ts kollagen pulver i smoothiene mine. Det skal visstnok styrke både hud, hår og negler og er det viktigste proteinet i bindevevet til mennesker. Jeg kjenner ingen smak av det så her er det bare å kjøre på. 


   

  I går kom vi oss forresten ut på årets første skitur. Axel fikk testet bæremeisen for første gang, og satt i den stolt som bare det. Han hadde full oversikt der oppe på ryggen til pappaen sin, og kiket seg fra side til side under hele turen. Det snødde endel så vi fikk alle mye snø for øynene i nedoverbakkene. Det ble derfor bare en liten test-tur på 45 minutter. Med perfekt smurte ski og supert føre ga det virkelig mersmak. Men det får la seg vente noen dager, for nå har plussgradene tatt knekken på snøen og føret er neppe like bra. Uansett, onsdagen er her igjen og det betyr babysvømming. Vi drar ut dørene om en times tid. Ellers skal vi bruke dagen på å få unna endel ærend. 

   

  Håper deres dag blir fin! 

   

  #familie #mamma #barn #baby #froost #mat #smoothie #morgen #bilder #kosthold 

   

  Barnepass ei hel helg: slik gikk det

  • 22.01.2018, 22:59

  SAMSUNG CSC

  Jeg har skrevet endel rundt helgens hyttetur, og tenkte å avslutte med å si litt om hvordan det gikk hjemme med lille og barnepasserne. For at vi skulle få muligheten til å bli med måtte noen passe Axel. Både moren min og Espens mor stilte begge opp. De flyttet inn i huset vårt og var her døgnet rundt, begge to. For min del var dette den aller første gangen borte fra lillegutt, sett bort fra et par timer i ny og ned. 

  SAMSUNG CSC

  Mine største bekymringer knyttet til det å reise bort fra min 9 måneder gamle gutt gikk mest ut på om han ville godta å få flaske fremfor pupp. Svaret på det er altså: NEI. Han godtok aldri flaska med morsmelk mens vi var borte. Han fortsatte å dytte den fra seg, snu seg bort, i tillegg til å blåse med munnen. All melka jeg hadde pumpen og fryst ned ligger derfor fortsatt i fryseren. Litt frustrerende å tenke på at jeg kunne vært foruten alle timene jeg brukte på pumping i forkant. Likevel er jeg glad jeg gjorde det, slik at muligheten for å gi melk var til stede dersom det hadde gått riktig vei. 

  SAMSUNG CSC

  Dere tenker kanskje at vi måtte avbryte turen for å dra hjem å amme. Det ble ikke tilfelle. I følge våre mødre ble det aldri et problem at Axel ikke ville ta flaska. Han var fornøyd med annen drikke fra drikke-koppene sine og spiste mye annen mat. Begge to hadde vært til oss i forkant for "opplæring" i babysitteren, bilstolen, kaffemaskin, vaskemaskin og hvor alt av klær og mat lå. Haha, ingen tilfeldigheter med andre ord. Om natten hadde han våknet noen runder, men hadde heldigvis sovnet fort. Mamma hadde med annen drikke på soverommet som han fikk. Jeg er vant til å amme, men det løste seg med litt bæring og kos med bamsen sin, mens vi var borte. Vi er supertakknemlige for at de tok så godt vare på god-gutten vår i så mange dager. Tror ikke han kunne hatt det bedre. 

  Det skal sies at jeg savnet han masse mens vi var borte. Det var så godt å komme hjem igjen til gledessprederen vår. Tror ikke jeg kommer til å reise bort uten han på leeenge. Helgens hyttetur var et unntak, de neste turene våre skal være tilpasset hele familien  ♥  

   


   

  #barn #baby #mamma #familie #foreldre #reise #barnepass #barnevakt #blogg #bilder #hverdag #amming #flaske #morsmelk 

  ÅRETS ÅRETUR

  • 21.01.2018, 20:27

  SAMSUNG CSC

  Har dere hatt ei fin helg? Det har vi ♥ Denne helgen har virkelig stått til forventningene. Siden torsdag har vi vært i koselig lag fra vi har våknet til vi har lagt oss. Hver dag har startet med en stor og lang fellesfrokost rundt langbordet. Etter frokosten har vi kledd på oss x-antall lag med klær og kommet oss ut. Hytta ligger rett ved skibakken, og med den fineste utsikten. Derfor var det bare å spenne på seg slalomskiene rett utom døra og kjøre ned til første heis. Temperaturen har ligget mellom -10 til -19 grader, men det var såpass vindstille og oppholds at det ikke ble noe problem. Forholdene i bakken var helt supre, null is og passe mengde snø. 

   

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Ettersom jeg var gravid på fjorårets åretur ble det da kun langrenn. Men i år var det ingen hindringer for at jeg skulle komme meg i bakken. Siden det var 2 år siden forrige gang jeg kjørte, var jeg redd det skulle bli litt hardt å komme igang igjen. Men teknikken satt heldigvis i kroppen fortsatt, og etter et par turer var alt som før. Det var derfor ekstra godt å få til et par dager i bakken nå. Det har vært så etterlengtet. Det var sol begge dagene vi var i bakken, men i går var det 14 minusgrader. Brrr, glad jeg hadde varmeelement i både sko og votter. Det berget meg fra neglebitt, det er helt sikkert. Bare å gå til innkjøp av varmeelementer som skal brekkes opp og klistres i sko og votter, om du skal begi deg ut i mange minusgrader. Jeg tror de varmet i ca. 4 timer og etter det var vi uansett tilbake i hytta.  

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Etter noen timer i kulda ventet en time eller to i hyttas badstue og boblebad. Skikkelig luksus at hytta var utstyrt med en velværeavdeling. Ellers har vi hatt både taco, pizza og kyllinggryte på middagsmenyen. Vi har spilt spill, hatt på musikk, handlet litt mat-skatter fra Sverige og kost oss utover sene kvelder. Morsomt at vi holder på tradisjonen om å samles på hyttetur 1 gang i året. Alltid like god stemning. 

  SAMSUNG CSC

  Helgen gikk så fort, og plutselig satt vi i bilen på vei hjem i dag tidlig. Men det har aldri føltes bedre å reise hjem når vi skulle komme hjem til vår lille favorittgutt. Han ble så glad da vi kom hjem, og det var så godt å se. 

  Nå har han funnet sengen og vi skal igang med å lage wok her. I kveld blir det total avslapping før ei ny uke i morgen. Denne helgen har virkelig vært avslappende. I morgen skal det bli godt å komme igang med litt trening igjen, tenker jeg. Herlig! 

   


  Vi sees om ikke lenge! 

   

  #baby #mamma #familie #helg #vinter #tur #åre #snø #ski #venner #

  Han er avhengig av puppen

  • 19.01.2018, 15:59

  SAMSUNG CSC

  På onsdagskvelden, kvelden før vi reiste til Åre, kjørte jeg en liten test på hvordan lillegutt ville reagere på å få morsmelkserstatning på flaske. Det er noe jeg skulle gjort for lenge siden. Av en eller annen grunn har jeg sett mørkt på dette og grudd meg veldig, og derfor har det bare blitt utsatt. Men på onsdagskvelden var siste "frist" før vi reiste i går formiddag. Da kvelden kom og han hadde fått på seg nattdrakten, gikk vi inn på soverommet med morsmelkerstatning på flaska. Som alltid satte jeg meg ned i sengen med han i armene mine, men isteden for å amme ga jeg han flaska. 

   

  I det jeg førte flaska mot munnen så jeg bare hendene hans skyve flaska fra seg. Det jeg syntes var litt merkelig var at han holdt seg helt rolig. Ingen gråt eller tegn på misnøye. Han lå der bare i armene mine og slappet av, men flaska dyttet han fra seg. Jeg forsøkte på nytt, denne gangen fikk jeg noen dråper med melk i munnvika hans slik at han fikk kjent smaken. Det så heller ikke ut til å hjelpe, og han frastøtte seg flaska gang på gang og snudde ansiktet bort. Jeg tok situasjonen veldig rolig og forsøkte hvertfall 10 ganger, før jeg så slaget som tapt. 

  SAMSUNG CSC

  Det hele endte med at jeg ga han puppen. En liten gutt som vet hva han vil ha, med andre ord. Litt nedtur, men veldig forståelig etter 9 måneder med pupp. Kan ikke regne med at en liten baby tilpasser seg store overganger på første forsøk. Når han ikke tok til takke med flaska denne kvelden, betyr det ikke at jeg aldri vil få det til å fungere. Skal si dere det var en spent pappa som sto nede på kjøkkenet og ventet på å høre resultatet av flasketestingen når lille hadde sovnet. "Det gikk rett i dass" var det første jeg sa, og melka ble tømt i vasken. Haha, like engasjerte begge to. Svaret på om vi kunne reise til Åre ble enda mer usikkert, og vi følte Åre-turen hang i en tynn tråd. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Vi spiste koselig lunsj sammen før vi dro i går formiddag. Jeg lagde banan/kokos-lapper til Axel, og smoothie til meg. Hverdagslykke ♥

  Men med optimistiske besteforeldre fikk vi beskjed om å legge fra oss bekymringene og komme oss på tur. Nå som vi er på hytta og han vet at pupp ikke er et alternativ, håper jeg det vil gå bedre. I tillegg håper jeg det hjelper at det er morsmelk på flaska, og ikke erstatning slik jeg hadde på onsdagen. Nå ligger alt ansvaret i hendene på mamma og svigermoren min. Heldigvis spiser han vanlig mat og drikker nok vann til at det går bra. Det jeg har fått hørt hittil fra de hjemme er at de storkoser seg, men at han fortsatt ikke tar melk fra flaska. Derimot har det fungerte å gi morsmelk fra kopp, slik jeg har forsto det. Det er hvertfall en fin start, selv om jeg håper å fortsette med ammingen når vi kommer hjem igjen. 

  Hvordan det går hjemme kan jeg skrive etter helgen. Enn så lenge håper jeg alle dere får ei fin helg. I åre har vi det supert. Knall stemning, fine skiforhold, god mat og ei superlekker hytte. Kan ikke be om mer. 

   

   

  God helg til dere alle 

   

   

  #baby #mamma #foreldre #familie #mammablogg #morsmelk #amming #reise #helg #vinter #ferie #ski #hyttetur 

   

   

  FØR JEG REISER FRA BABYEN MIN...

  • 18.01.2018, 13:27

  SONY DSC

  ... har jeg forberedt en hel del. Det er mye å tenke på før vi kan reise i dag. Siden søndagen har brystpumpen blitt flittig brukt. Ettersom jeg fortsatt ammer Axel har jeg forsøkt å få til et lite lager med melk. Det har resultert i 2-3 runder med pumping i døgnet den siste uka. Jeg pumper, tømmer det i små kopper som tåler både fryser og mikro, noterer mengde og dato før jeg putter det i fryseren. Det er virkelig tidkrevende, når jeg både skal amme og pumpe. Men noen kopper har jeg fylt opp, men om det holder er jeg veldig usikker på. Mulig han vil ha mer fra flaske, om ikke det slår andre veien og han frastøter seg flaska. Veldig nervøs for at det ender med sistnevnte. Stakkar lille har aldri vært vant med flaske, men håper det hjelper at det er morsmelk på. 

  SONY DSC

  For å være på den sikre siden dro vi på butikken i går for å kjøpe litt morsmelkserstatning. Der har jeg ingen erfaring, men har fått anbefalt Hipp av alle jeg har spurt. Vi kjøpte ferdigblandet siden vi skal ha det for en kort periode. Det vil komme som et andrevalg dersom melka mi går tom, men mulig han vil like denne varianten godt også. 

  SAMSUNG CSC

  I tillegg til melk, spiser den lille gutten vår mye mat. Jeg har derfor lagd mange porsjoner middagsmat, sviskemos, sviskesaft og smoothie som ligger klar i fryseren. I tillegg har mamma kokt mye saft og lagd flere middagsporsjoner hun også. Lageret i fryseren strekker seg nok derfor til langt ut i neste uke. Bedre å være på den sikre siden, ikke sant. Hehe. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Middagsmåltidene dere ser på bildet består av ulike typer grønnsaker, grønnsakspasta og hjemmelagd tomatsaus. De kan enten spises slik de er eller serveres med fisk, kjøtt eller kylling. Synes det er veldig lettvint å ha slike varianter liggende i fryseboksen. Når det er middagstid kan vi bare legge til litt kjøtt som vi selv tenker å ha til middag. Det er så mye vi lager oss som han ikke kan spise på grunn av mye krydder osv., eller fordi vi enkelte ganger spiser på andre tidspunkt. Derfor er dette gull verdt å ha klart i fryseren. 

   

  ....................

  I går gikk dagen med til babysvømming, vasking av hus, matlaging og andre forberedelser før turen. Ingen av oss rakk å komme igang med pakkingen. Slik er det alltid, vi venter med det kjedeligste til slutt. Derfor har vi løpt rundt i huset for å pakke alt av vinterklær og ski i formiddag. Jeg var en snartur på trening i dag tidlig mens lillegutt sov duppen sin. Det ble fullkropp styrke, så nå tar vi helg med god smavittighet. Om under 1 time setter jeg og Espen oss i bilen mot Sverige. Skal bli rart å bare være oss 2 på kjøretur. På hytta blir vi 18 venner, og det skal bli SÅ gøy. Kommer likevel til å føle at det er noe som mangler, det er jeg sikker på. Men gleder meg likevel noe enormt til å bare gjøre noe annet for en gangs skyld. Minstemann kommer nok til å kose seg med mormor og farmor. 

   

  #mamma #baby #barn #foreldre #mammablogg #reise #mat #helse #morsmelk #erstatning #babymat #tur #venner #blogg #foto #hverdag 

   

  VI REISER BORT UTEN BARN FOR FØRSTE GANG

  • 16.01.2018, 22:13

  SAMSUNG CSC

  Jeg vet nesten ikke om jeg gleder eller gruer meg mest til den kommende helgen. Vi skal nemlig reise bort på hyttetur, og det uten Axel. Turen har vært planlagt kjempelenge og vi skal dra med masse venner. 

  Jeg er veldig spent på hvordan Axel vil reagere på at vi drar. Som sagt tidligere har jeg aldri vært borte fra han i mer enn et par timer. Jeg vet ikke hvor avhengig han er av å være med oss, men har merket at han er i den alderen hvor han helst vil være i armene mine. Han kan finne på å gråte om noen andre tar han opp i sine ermer. Heldigvis har det oppstått kun et par ganger, så han har ikke kommet helt dit enda, om det er slik at alle kommer dit da. Der har jeg ingen erfaring. Uansett, jeg er skikkelig spent på hvordan han vil takle å være med andre, når jeg ikke er tilstede.

  Det vi håper og tror er at det vil gå veldig fint for han å være igjen hjemme. Det er en hyttetur hvor det ikke egner seg at det er med barn, og vi synes det er best for hans del å bli igjen hjemme. Skulle så gjerne hatt med go-gutten min. Mamma kommer til oss allerede på torsdagen for å passe han. Hun flytter inn til oss siden vi har alt av babyutstyret klart. Hun er uten tvil den personen som har vært aller mest med Axel, bortsett fra meg og Espen. Hun kjenner alle hans rutiner, både når det kommer til søvn, lek, mat og behov for omsorg. Hun ser han flere ganger i uka, om ikke daglig. Jeg er ikke bekymret for at det er akkurat hun skal overta ansvaret, det er ikke der det ligger. Dessuten kommer svigermoren min hjem til oss på fredagen og blir værende for å passe hun også. Får håpe våre to mødre blir et drømmeteam og løser eventuelle utfordringer som vil oppstå underveis. De er kanskje enda mer spente enn meg. Begynner å bli noen år siden de hadde baby i hus. 

  SAMSUNG CSC

  Selv om vi har de to flotteste menneskene til å passe lillegutt, er det likevel litt vemodig å skulle reise fra sin egen unge for aller første gang. Men en gang må vel være den første, er det ikke det de sier? Jeg håper bare vi ikke har valgt å gjøre det for tidlig. Jeg kommer til å kjøre hjem igjen tvert om det oppstår noen problemer og han trenger oss. Derfor har jeg innstilt meg på at hytteturen kan være over før den i det hele tatt rekker å starte. Vi skal heldigvis ikke lenger enn 2,5 time unna, og jeg hiver meg kjapt i bilen og returnerer om det blir nødvendig. Blir alt som vi håper vil vi være borte torsdag-søndag. Det hørtes lenge ut når jeg skrev det nå. Kanskje det blir verre for meg å være borte fra han, enn det blir for han å være borte fra oss. 

  SAMSUNG CSC

   

  De siste dagene har gått til forberedelse til hytteturen. Du tenker kanskje smøring av ski, pakking av vinterklær og spill. Neida, her har jeg gått grundigere til verks, om jeg kan si det slik. Aldri før har jeg startet forberedelsene til å reise på en helgetur på ei hytte 5 dager i forkant. Mer om hvordan jeg har forberedt meg på å reise fra en 9 måneder gammel gutt kommer litt senere. 

   

  Noen som har erfaring med å reise fra små barn for aller første gang? Noe som er viktig å tenke på i forkant? Tips mottas med takk ♥

   

   

  #baby #mamma #familie #mammablogg #reise #hyttetur #helg #bilder #hverdag #barn #foto #tanker 

  9 måneder gammel

  • 16.01.2018, 10:59

  SAMSUNG CSC

  Tenk at det i dag er 9 måneder siden jeg og Espen dro nedover til sykehuset spente som bare det. Da vi lukket døra til huset vårt visste vi at vi skulle ha med oss en liten baby inn neste gang vi skulle inn den døra. Jammen kom du til verden etter 8 timer på sykehuset, frisk og så uendelig fin. Alle smertene var verd det med en gang jeg fikk se deg, og siden har jeg bare blitt mer og mer glad i deg. 

  SONY DSC

  3 dager var vi på barselhotellet før vi fikk dra hjem alle tre. Da var alt så nytt for oss og vi visste nesten ikke hva vi skulle gjøre først. Jeg husker Espen monterte baby-gymmen nesten med det samme vi kom inn. Ikke at den ble brukt de første ukene, men den ble stående på stua helt til du etter hvert ble stor nok til å ligge der. Han hang også opp flagget ved utgangsdøra for å markere at du hadde flyttet inn med oss. Ellers var det fram med ammeputa, ammepumpe og babynest. Det var noen velbrukte gjenstander de første dagene. Det første stedet du fikk sove var i vugga på stua, jeg husker jeg var så stolt og tok masse bilder av deg som jeg sendte til venner og familie. 

  Siden da har vi bare blitt mer og mer kjent med deg. Du er så herlig og beriker hverdagen vår med så mye glede. Du har blitt så "stor" og flink gutt som leker og koser deg i hjemmet vårt hver eneste dag. Aldri en kjedelig dag her hjemme, det er sikkert ♥

  SAMSUNG CSC

   

  Det er egentlig litt rart å tenke på at han har blitt et helt svangerskap gammelt. De som ble gravide da Axel ble født skal bli foreldre allerede nå. Tiden går virkelig fort, og nå er det bare 2 uker igjen av denne mammapermisjonen. Det skal bli spennende å se hvordan det går å være på jobb i så mange timer når vi såvidt har vært borte fra hverandre i maks 2 timer. 

   

  ....................

  I går ettermiddag var jeg og Axel på babyshower til to flotte kollegaer som venter ei lita prinsesse hver. Så hyggelig å se igjen alle kollegaene, og ikke minst se de fine gravidmagene. Nå skal jeg komme i gang med litt planlegging av arbeidsplanen min slik at den kan leveres på jobb snart. Håper dere har en fin tirsdag. 

   

  Mer fra denne kanten senere. 

   

   

  #baby #mamma #foreldre #barn #mammablogg #bilder #nyfødt #liten #hverdag #vinter #foto #blogg

   

   

  FLYTTEHELG

  • 14.01.2018, 21:24

  SAMSUNG CSC

  Hei og god søndagskveld! 

  Håper alle har hatt ei fin helg. Det har vært litt stille her inne denne helgen. Grunnen er at vi har hjulpet søsteren min og samboeren med å flytte. Endelig blir de også bosatt i Trondheim. Det er nok den beste beskjeden jeg kunne fått på slutten av fjoråret. På fredagen ble det kjørt flyttelass, og da vi kom i går var det montering av sofa og planlegging av fargevalg som sto på agendaen, samt endel utpakking. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Axel har vært med på flyttingen hele helgen, og han har vært så flink. Det er ikke noe problem så lenge han finner seg noe å leke med. Han har blitt mester i å åpne skuffer, klatre opp til bord og kommer seg stort sett dit han ønsker. En liten kul i panna har han også fått. Ikke helt stødig på bena enda, og i går veltet han inn i bordfoten. Stakkar lille må gjennom litt knall og fall, men det går jo bra. Blir nok stødigere på foten om ikke lenge regner jeg med. 

  SONY DSC

  SONY DSC

  I går ble det en runde på Byggmakker for å kjøpe inn litt nødvendigheter, vi fikk også med oss en haug av fargeprøver. Det er virkelig mange fine farger å velge i for tiden, og vi klarte rett og slett ikke å ta noen avgjørelse. Veggen som skulle males ser dere på bilde nummer 2, den lengste stueveggen som var i lys grå. Senere på dagen ble hele gjengen invitert på flyttemiddag hjemme til vår mormor. Nam, deilig å komme til dekket bord når vi sto mitt i flyttekaoset. Vi dro hjem innen leggetid for Axel. Sene kvelder med oppussing og utpakking av pappesker ble derfor byttet ut til fordel for bading av baby, pizzalaging og serietitting for vår del. HELT greit det også! Klager ikke. 

  SONY DSC

  SONY DSC

  I dag var vi på plass i rimelig grei til for å få litt ut av dagen. Jammen hadde ikke søsteren min og samboeren plukket ut en nydelig farge til stua i går kveld. Veggen var allerede malt da vi kom, og fargen ser dere på bildene over. Endelig kom maleklærne mine til nytte også, for i dag fikk jeg malt noen vinduskarmer. Jeg hadde nemlig trappet opp i full malebekledning dagen før også, hehe. 

  Se den fine fargen da dere! ♥

  SONY DSC

  Fikk nesten lyst til å ta opp igjen oppussingen her hjemme også. Begynner å bli en stund siden sist vi fornyet litt. Det er fremdeles mye å ta av, og huset er langt fra slik vi ønsker at det skal være til slutt. Den dagen vi kommer så langt er det vel på tide å starte forfra og pusse opp der vi startet. Hehe, får håpe  oppussingsprosjektene våre ikke tar SÅ lang tid. Vi var jo så flinke i starten, men nå har vi bodd oss godt inn, og kommer ikke like lett igang når alt av møbler osv er i hus. Men innen året er omme skal vi gjøre mye, det er vi motiverte for. Ny baderomsinnredning og oppussing av tv-stua og hems står vel øverst på min ønskeliste. 

   

  Nå har vi inntatt sofaen her hjemme og slapper av de siste timene av denne søndagen. I morgen skal vi få gjort litt ærender, før noe hyggelig står på planen på ettermiddagen. Kanskje jeg får lurt inn ei lita treningsøkt også. Håper på ei god natts søvn i første omgang. Denne søndagen startet nemlig litt i tidligste laget da lille var lys våken allerede klokken 6. 

   

  Vi sees! 

   

  #interiør #hus #hjem #bolig #flytting #baby #mamma #mammablogg #helg #søndag #januar #vinter #bilder #jotun #farger #maling #oppussing 

  Til alle alenemødre

  • 12.01.2018, 20:24

  SAMSUNG CSC

  Jeg vil dedikere dette innlegget til alle alenemødre og fortelle dere hvor fantastisk god jobb dere gjør. For det gjør dere alle sammen.

  (Skrevet da vi sto opp i går.) 

  Akkurat nå føler jeg meg lykkelig, sliten, alene og betydningsfull på en og samme tid. Å være mor byr på mange utfordringer hver eneste dag. Den lille babyen er helt avhengig av deg hele tiden. Dette er noe jeg kjenner mye på i dag. Det er kun du som kan stå opp om natten når babyen gråter. Det er kun du som kan skifte på bleien, ta klesskiftet når babyen har gulpet eller tisset gjennom klær og/eller sengetøy. Det er kun du som kan gi mat og trøst når barnet ikke slår seg til ro. Det er kun du som kan rydde opp lekene om kvelden, ta klesvasken eller dra til helsestasjonen. I øyeblikket kan du føle deg helt alene.

   

  Men det er også kun du som får kjenne barnets varme, se de små hendene folde seg rundt dine eller få de gode klemmene. Du får høre latteren, se smilet og føle barnets glede. 

   

  Når du legger deg om kvelden tenker du kanskje gjennom alt du har gjort i løpet av dagen, og hva som skal skje neste dag. Har du husket å forberede alt, har du husket å legge fram klær, smøre mat og rydde. Det du eventuelt ikke fikk gjort ligger du kanskje å memorerer i hodet til neste dag, fordi det ligger igjen ved siden av deg som kan huske det for deg. Det ligger ingen der som har bidratt med alle gjøremålene som kanskje kjentes tunge akkurat i dag. Det ligger ingen der som kunne si NEI til barnet da det ville ha noe det ikke kunne få. Men det ligger heller ingen der som har fått like mange smil som du har fått. Spørsmålet mitt er bare: Var du FORNØYD med hvordan dagen ble da du gikk for å legge deg i går? Fikk du tatt deg tid til å senke skuldrene, gjøre noe bra for deg selv, og nyte de fine øyeblikkene dagen hadde gitt deg? Det håper jeg. Det er så lett å glemme alt som BLE gjort, om du hele tiden tenker på det du ikke fikk tid til. Det er viktig å rose seg selv, og tenke gjennom hva du fikk til. Husker du alle gangene barnet så deg inn i øynene og smilte, sa takk for maten og lo når du gjemte deg og hoppet fram?. 

  SAMSUNG CSC

  Du som alenemor kjenner deg kanskje igjen når jeg sier at jeg pleier å kjenne blodet strømme gjennom bena når jeg legger hodet på puta. Jeg har akkurat listet meg stille inn på soverommet for at babyen ikke skal våkne. MEN så hører jeg det rører seg i babysengen ved siden av, og jeg holder nesten pusten for å ikke vekke den lille. Det er nok noe de fleste nybakte foreldre opplever. Følelsen av å gjøre alt for sin baby er den beste som finnes, men noen ganger trenger vi også litt hvile. Vi må tørre å innrømme det for oss selv. Vi vil så gjerne være med den lille så mye som mulig, men vi må også huske oss selv. Litt hvile, og vi har masse krefter til å gi bøttevis av kjærlighet og omsorg igjen. 

   

  Før jeg ble mor ante jeg ikke hvor stor kjærlighet og enorm ansvarsfølelse man får for et annet menneske. I dag har jeg vært alenemor i 14 dager, det har vært 14 fantastiske dager. Disse dagene har jeg vært oppe til alle døgnets tider, og jeg har fått tenkt mye om nettene jeg har hatt lille på brystet for å amme. Jeg har følt meg heldig. Heldig som har den fine oppgaven med å gi denne gutten en bra start på livet. Den samme oppgaven har du fått. Har du tenkt på det? Hvor heldig er ikke vi som kan gi et annet menneske akkurat den muligheten! 

   

  For min del er jeg "alenemamma" i 2 uker før far også er hjemme i 4 uker med oss. Da føler jeg virkelig at jeg får smake på den hverdagen alenemødre står i. Det jeg har kjent mest på er at man står alene i mange valg som skal tas. Det kan være de bittesmå tingene som hva man velger å kle barnet i når man skal ut i vinterkulda. Eller hva barnet skal få å spise. Det kan være tungt å ikke ha en bedre halvdel å diskutere slike spørsmål med. Men tenk hvor selvstendig du blir, og trygg på egne avgjørseler. Du vil bli supersterk av å stå i disse avgjørelsene alene. Det er bare å ta av seg hatten for alle dere der ute. Dere gjør en fantastisk jobb, dag etter dag, og det håper jeg dere tar dere tid til å tenke over. Gi deg selv en klapp på skulderen og vær fornøyd med deg selv. 

   

   

  Du må aldri glemme hvor heldig du er! 

   

   

  #mamma #alenemor #alenemamma #familie #baby #barn #ansvar #søvn #glede #hverdag #bilder #mammablogg #blogg #vinter 

  Oppdatering på mammalivet

  • 11.01.2018, 11:03

  SAMSUNG CSC

  Nå er det en liten stund siden jeg har fortalt om hvordan jeg opplever det å være mamma. Kanskje litt morsomt med en oppdatering der ♥

  For min egen del har jeg blitt mer vant i rollen som mor, og at hverdagen ER annerledes enn før. I starten stresset jeg litt vel mye. Jeg trodde jeg ville rekke akkurat like mye som jeg gjorde tidligere, i tillegg til alt jeg hadde med babyen. Jeg var oppe grytidlig, var på plass på trening som regel klokken 9 med bittelille på barnepass, kom hjem, dusjet, spiste, dro ut for å trille, møte venninner, shoppe eller på besøk. Det fungerte ikke så bra i lengden, og fikk raskt litt andre rutiner.  Alt tar minst dobbelt så lang tid med en baby, særlig de ukene jeg er "alenemor". Etter hvert innfant jeg meg med at jeg ikke kan rekke like mye som tidligere, og tenker at det er helt greit. 

  I denne måneden vil jeg bare nyte de siste små ukene med mammapermisjon sammen med lillegutt. Vi har faste morgenrutiner, med felles frokost, musikk og lekestund før jeg går ut og triller lille i søvn, til sin første dupp. Etterpå kan alle gjøremålene starte, og de er jeg som regel i gang med når lille sovner. Hverdagen kommer fort nok tilbake. Før jeg vet ordet av det står jeg med uniformen på. 

  Det tok litt tid å omstille seg, men det er jo kanskje ikke så rart. Det er en ganske stor overgang å gå fra å ha kun seg selv å tenke på, til å ha det fulle ansvaret for et helt nytt liv. Jeg har møtt mange utfordringer på veien, lært masse, prøvd og feilet. Jeg har følt glede og omsorg, jeg har følt at alt går mot meg, men samtidig at jeg har mestret utfordringene. Jeg har vært oppgitt når ting har føltes umulig og jeg har vært sliten. Men til slutt har alt bestandig ordnet seg, og jeg er utrolig takknemlig for at jeg har fått muligheten til å bli mor til dette lille sjarmtrollet. Finnes ingenting bedre enn det!

  SAMSUNG CSC

  Jeg tenker mye på det store ansvaret jeg har, og hvor stor påvirkingskraft jeg har på den lille gutten. Det er så viktig å huske på. Jeg tror at barn påvirkes mye av måten vi som foreldre snakker på, hvilket kroppsspråk vi har og framtoningen vår. Jeg har lyst til å være noe positivt og trygt i hans hverdag, og det er noe jeg selv kan bidra med. 

  SAMSUNG CSC

  Når det kommer til det praktiske føler jeg at jeg endelig har mer kontroll. For å dra fram 1 av 1000 ting kan jeg si at på babymatfronten går det virkelig bra om dagen. På nettet kan man lese side opp og side ned om hva som er bra og ikke. Det er til å bli forvirret av, og det har vært mye å sette seg inn i. Jeg har rett og slett valgt å lære meg litt, og går for det. Jeg lager mer og mer mat til lillegutt, det krever verken mye tid eller mange ingrediensene. Han er hvertfall storfornøyd med maten og vokser som bare det. Når han er fornøyd, er jeg også det! ♥

   

  Jeg kunne fortsatt å skrive om hverdagen som mamma, men det blir for mye for ett innlegg. Kan bli for mye av det gode også, eller hva?  Jeg sparer litt på det, tenker jeg. 

   

  Da skal jeg bare ønske dere en fin dag. Dagen min skal gå til ei lita treningsøkt i første omgang. Det blir ukas første styrketrening, så kjenner meg rimelig klar for å bruke kroppen litt igjen. I kveld kommer Espen hjem også, det skal bli så fint! Vi har mye spennende på planen i helga, så det ser jeg veldig fram til. 

   

   

  Gjerne kom med innspill til hva dere vil lese på bloggen.

   

   

  #mamma #baby #barn #familie #foreldre #mammablogg #hverdag #bilder #blogg #vinter #trening #helse 

   

   

 • Mat
 • Den beste måten å starte dagen på

  • 10.01.2018, 09:35

  SAMSUNG CSC

  Når det kommer til frokost er smoothie min absolutt store favoritt. Det ble min frokost i dag, som de fleste andre dagene. Den grønne tykke smoothiebowlen på bildet lagde jeg på mandagen. I dag ble det en variant med sjokoladepulver, blåbær, banan og kesam. Bare ved å redusere litt på væskemengden kan den enkelt tømmes i ei skål og spises med skje. Jeg lager alltid smoothiene mine med måltids-erstattende pulver for at jeg skal bli skikkelig mett. I tillegg har jeg enten melk/yoghurt/kesam/cottage cheese i, samt frukt og/eller bær. Nøtter fungerer også fint, havregryn har jeg også testet med suksess.  

  SAMSUNG CSC

  Denne varianten består av frosset spinat og banan, kesam, 1 ts sukrin gold, vann og isbiter. I tillegg har jeg 3 SS vanilje måltidserstatter-puver i. Veksler mellom vanilje og sjokoladesmak, de er mine favoritter. Jeg følger sjelden noen oppskrift når jeg lager smoothie. Det blir som regel til at jeg putter oppi noe jeg har liggende. Herlig å slippe å holde seg til en oppskrift, det blir alltid godt uansett hvilke kombinasjoner av smaker jeg ender opp med. Men jeg ser ofte på oppskrifter for å få inspirasjon til gode sammensetninger. Akkurat nå ser jeg litt etter en variant med kokos og mandler. Det kan ikke bli annet enn supergodt! 

  SAMSUNG CSC

  Som topping har jeg Bare Bra musli, banan, chiafrø og blåbær. Når det kommer til Bare Bra muslien, synes jeg den med kokos er hakket bedre enn denne jeg hadde her med eple og kanelsmak. NAM, den skal jeg gå til innkjøp av igjen. 

   

  ......

  I dag er det oppstart med babysvømming. Jeg har pakket svømmebaggen og har alt klart til vi skal dra om en times tid. Axel sover første duppen sin ute i vogna nå. Vi var oppe rett over klokken 6 i dag, så det var en trøtt gutt som sovnet. Tror det tok 2 minutter med trilling, haha. 

   

  Flere som spiser mye smoothie? Hvilke kombinasjoner synes du er de beste? 

   

  #mat #smoothie #kosthold #smoothiebowl #helse #frokost #mamma #baby #mammablogg #familien #januar #foto #bilder #blogg #hverdag #trening #svømming #babysvømming #vinter

  3 ting jeg har gjort som mor

  • 09.01.2018, 10:13

  SAMSUNG CSC

  Jeg har vært hoppende glad for hver propp lille har sluppet. 

  Det er faktisk sant. Da han var nyfødt slet han i enkelte perioder med luft i magen. Det medførte mye gråt og smerter for lille, og frustrasjon og masse bæring/byssing for vår del. Det var derfor bursdag og julaften på en og samme tid hver gang lille slapp en liten propp. Det var ikke så ille at det kunne regnes som kolikk altså, men det er mange som sliter med det. Uansett, nå vet dere altså at vi kan bli glad for slikt også, haha. Ingenting er verre enn å se (høre) en skrikende baby med store luftsmerter. Heldigvis var dette noe som kom av og til fram til han var rundt 3 måneder, og har vært helt borte siden den gang. 

   

  Jeg har trillet barnevogn, handlekurv, hatt baby i bæreselen og plukket matvarer fra butikkhyllene, på en og samme tid. 

  Ja, man kan klare det utroligste dersom man bare må. All ære til de med flere enn ett barn. Hvordan de klarer å sjonglere to eller flere barn med andre gjøremål lurer jeg på. Kanskje jeg finner ut av det en dag. Enn så lenge har jeg mer enn nok med å konsentrere meg om én baby. 

  SAMSUNG CSC

  Rygget bort fra rødt lys i lyskryss, kjørt fram igjen og rygget tilbake

  Alle synes nok det er irriterende å få rødt lys i lyskryss. De fleste på grunn av litt ekstra ventetid. Det har hvertfall jeg alltid vært, helt til jeg fikk baby. Da fikk lyskryss en helt ny betydning. Dersom lillegutt har sovnet i bilen blir det alltid like nervepirrende om han våkner når bilen må stoppe. Er han våken, utålmodig og lei betyr det noen ekstra minutt med babygråt fra baksetet. Det har resultert i at jeg enten har gasset på inn mot grønt lys i håp om å rekke det, eller krypkjørt rolig mot rødt lys for å øke sjansen på at det skal bli grønt. Jeg har også kjørt fram til rødt lys, rygget noen meter tilbake, kjørt frem igjen, og tilbake helt til det har blitt grønt. Lurer på hva mennesker rundt har tenkt. Jeg har kanskje sett ut som verdens mest rastløse person. 

   

  ...............................

  Nå blir jeg nødt til å svinge meg litt mer på kjøkkenet. Vi venter noen venninner på besøk, og i dag står pastasalat med pesto og kylling på menyen. Til de 2 små har jeg lagd røre til bananlapper med kokosmelk og en stor porsjon med smoothie. 

  I dag er det faktisk bare 2 dager til vi får tilbake far i huset også. Som jeg gleder meg, selv om de siste dagene har rast avgårde. Nok snikksnakk fra denne kanten. Nå må grønnsakene kuttes før lillegutt våkner fra duppen sin : ) 

   

  Håper alle får en fin Tirsdag : ) 

   

  Flere som har barn som kjenner seg igjen i noen av punktene? 

   

  #baby #mamma #barn #foreldre #mammablogg #foto #fakta #bilder #blogg #januar #salat #kosthold #helse #pasta #frokost 

  Videoen fra babysvømmingen er endelig her

  • 08.01.2018, 09:38

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Hurra, det blir et nytt kurs med babysvømming med lillegutt denne vinteren. Vi var så fornøyd med nybegynnerkurset at vi like greit meldte oss på videregående- kurs som starter allerede nå på onsdag. Vi var først litt usikre på om vi fikk det til med tanke på jobb, men det går faktisk helt fint. Når jeg ser på arbeidsplanen min kan jeg bli med 7/10 ganger siden jeg har permisjon de første ukene, ellers noen seinvakter. De resterende gangene får Espen og Axel dra, og det tror jeg blir kjempemorsomt for gutta. 

   

  I helga har jeg satt sammen mange klipp fra de siste 2 treningene vi hadde før jul, i en ny video: 

  I videoen ser dere Axel, Espen, meg, mormoren til Axel og svømmetreneren. 

  På svømminga har det vært mye fokus på vanntilvenning. Som dere kan se er ikke den lille krabaten min så veldig redd i vannet lenger. Alt som skulle til for å skape trygghet i vannet var noen få treninger. Det er så mye bedre å være på arrangert svømming ettersom vi får veiledning på hva som er greit og ikke greit for babyene. Hadde det ikke vært for veiledningen hadde jeg aldri visst om, eller turt, å gjøre alt det vi gjør. Her trener vi på ulike grep for hvordan vi skal holde babyen i vannet, ryggsvømming, stup og masse lek. 

   

  Håper dere likte videoen. Dersom noen ikke har fått med seg den første videoen jeg lagde, kan dere trykke HER for å se den. 

   

  #svømming #baby #babysvømming #mamma #familie #mammablogg #vinter #januar #video #bilder #blogg #vanntilvenning #pirbadet 

   

   

  3 ting om kjærlighetslivet vårt. Del 2

  • 07.01.2018, 11:10

  Hei og god søndag.

  Nå som samboeren er bortreist på jobb i 14 dager, passer det fint med enda et lite innlegg om hverdagen vår når vi er sammen. Jeg skrev et lignende innlegg for ikke lenge siden, det kan dere lese HER. Nedenfor finner dere 3 nye punkter ♥

  1. Samboeren takker aldri nei til en IKEA-tur

  Jeg slipper kampen om å få med meg samboeren på handel. Hvor luksus er ikke det? Er det en mann som frivillig spør om vi kan ta turen til Ikea, så er det samboeren. Han kan faktisk finne på å ta turen dit på eget initiativ. Det gjelder også mange andre butikker som Skeidar, Bohus, Jula, XXL og Byggmakker for å nevne noen. På sistnevnte liker kanskje de fleste menn seg, men likevel. Vi har altså ikke hastverk de gangene vi er på slike butikker. Det er som regel jeg som finner det vi skal ha, mens han gjør det praktiske som å undersøker om målene er riktige, finne utstyret for å montere gjenstandene eller løsninger for å henge det opp. På klesbutikker er det derimot bedre om jeg drar alene, det er ikke hans favoritt.  

  2. Vi er aldri uenig på interiørfronten. 

  Etter å ha bodd sammen på 2 steder har vi pusset opp en del, innredet og handlet mye interiør. Mange fargevalg har blitt tatt, både når det kommer til vegger, gulv, kjøkkeninnredning og interiør. Likevel kan jeg ikke komme på en eneste gang vi har vært uenig om hvordan vi vil ha det. Glad vi slipper å bruke tid på det, da hadde vi nok aldri kommet i mål. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  3. Han er sjåfør og jeg passasjer

  Vi er begge stor fan av lange kjøreturer og storkoser oss på bilferier. Selv om jeg er glad i å kjøre bil, liker jeg enda bedre å sitte på. Samboeren har det motsatt, så vi slipper heldigvis diskusjonen om hvem som skal kjøre. På biltur finner du derfor samboeren bak rettet, og begge er strålende fornøyd med det. 

  ..........

  I dag holder vi på å blåse bort her i Trondheim. Det er snøstorm, surt og kaldt ute. Jeg var ute for å koste av bilen som var dekt av 1/2 meter med snø nå nettopp, men den snør kanskje ned igjen innen vi kommer oss ut døra. Axel fikk nesten ikke sovet i stormen, og etter jeg hadde vært ute å trillet med snø opp til knærne sov han bare i 20 minutter. Kanskje ikke så rart, for snøfyken sto og det blafret godt i vogna der den sto ute på verandaen. Spørs om det blir en liten ekstra-dupp på lillegutt i dag, men om det blir i vogna eller ikke får været vise utover dagen. Nå skal jeg se å få pakket ned litt babymat, treningsklær, vogn, og diverse før vi kommer oss avgårde. Håper alle får en finfin søndag. 

   

   

  Hva synes dere om slike innlegg? Jeg har mange flere punkter klare, både positive og negative om det er interessant for dere å lese? 

   

  #familie #samboer #kjæreste #bilder #fakta #blogg #hverdag #mammablogg #baby #januar #snø #vinter #storm #foto 

   

   

   

   

  7 TING JEG IKKE HAR GJORT SOM MOR

  • 06.01.2018, 11:05

  Å bli mamma setter livet i et nytt perspektiv, og det som var viktig tidligere blir plutselig ikke like viktig lengre. Derimot er det MYE annet jeg setter høyt, og nå planlegger og tenker jeg på ting jeg ikke engang visste eksisterte tidligere.

  Jeg tenkte det kunne vært gøy å liste opp en rekke ting som har endret seg i livet mitt etter at jeg ble mor. Dette er altså ting jeg IKKE har gjort siden jeg ble mamma: 

  Vært alene mer enn i et par timer. 

  Jeg drar ingen steder uten å ta med meg lillegutt. De eneste gangene jeg har vært borte fra han har vært mens jeg har vært på trening i 1-1,5 time. 

  Kjedet meg

  Det er sjeldent jeg kjeder meg, og etter jeg ble mor har det ikke akkurat vært et problem å finne ting å gjøre. 

  Vært fri for ting å gjøre 

  Jeg setter meg aldri ned å tenker: "nå er det ingen verdens ting jeg kunne gjort". Det er alltid masse klesvask, laging av babymat, ryddig av leker, pakking av stelleveske eller noe annet å gjøre. Men det er greit å ha noe å henge fingrene i, særlig når det er så koselige og hyggelige gjøremål som det. 

   

  Dratt noen steder uten å føle meg som et pakkesel

  Skal jeg en plass, ja da følger det med seg en god del utstyr. For å nevne noe av det som alltid er med: bilstol, vogn, stelleveske, mat og leker. Å dra noen steder krever planlegging. Er vi borte i lunsj, middag eller kveldsmat-tiden må jeg ta med mat til disse måltidene. Skal vi være borte en hel dag blir det altså mye mat å lage i forkant. Ellers er det viktig å ha med rikelig med klesskift og leker, og at jeg alltid skifter bleie på lille før vi går ut døren. Et enda lite tillegg jeg må føye på er steder babyen skal sove i mens vi er borte. Det har for vår del enten vært i bilstolen, vognen, i setet på handlevognen eller i bæreselen. Før vi drar er det derfor viktig at vi bestemmer oss hvilke av tingene som egner seg best til det vi skal gjøre. Håper det ikke hørtes for voldsomt ut. 

  Drukket alkohol eller vært på fest

  Jeg har enten takket nei til festlige anledninger på grunn av ammingen, og fordi jeg vil være sammen med lillegutt. Ellers har jeg vært tilstede uten å drikke. Heldigvis kjenner jeg aldri behovet for å drikke særlig mye alkohol heller. Når jeg regner etter er det faktisk 18 måneder siden forrige gang jeg inntok alkohol, sett bort fra 1 glass vin i sommerferien da vi var i syden. 

  ♦ Våknet opplagt 

  Å våkne av seg selv om morgenen er historie. Jeg er oppe til alle døgnets tider, og i perioder er jeg mer oppe om natten enn vi sover.

  ♦ Sovet sjeldent ei hel natt

  Hva skjedde med å sove ei hel natt? Jeg som trodde vi var så heldige da lillegutt sov natten gjennom (veldig ofte) fra han var 3-5 måneder. Siden den gang har jeg sjeldent fått sovet hele netter, men det regner jeg heller ikke med å få med en baby i hus. Alt til sin tid, sove kan jeg gjøre siden. Høhø. 

   

   

  Er det noe som har endret seg i livet ditt etter at du ble mamma/pappa, så kommenter gjerne. 

   

  #mamma #baby #familie #hverdag #mammablogg #januar #vinter #bilder #foto #blogg 

   

   

   

  NÅR SKAL JEG FÅ SOVE?

  • 05.01.2018, 20:42

  SAMSUNG CSC

  I NATT HOLDT JEG FAKTISK PÅ Å BLI GAL.

  Når jeg løftet opp lille fra sengen sin klokken 7 i dag tidlig for syvende gang denne natten, skrek kroppen min etter søvn. For hver gang jeg ammet i natt tenkte jeg "dette bør holde til at lille vil sove lenge". Ikke mindre enn HVER time skulle han altså våkne, og det eneste som roet han var puppen. Ikke hadde jeg energi til å vugge sengen eller gå rundt å bære heller. Bare tanken på at jeg kan regne antall timer søvn på èn hånd, gjør meg enda trøttere. 

  Nå kjenner jeg virkelig på et stort søvnunderskudd, for slike netter har pågått i snart ei uke nå. I går byttet jeg til og med dynen hans til sovepose beregnet for baby, i håp om at det ville hjelpe. Det gjorde saken om mulig verre, men om posen har skyld i alle oppvåkningene eller ikke aner jeg ikke. Derfor har jeg nå lagt han med posen, for å prøve en natt til. 

  SAMSUNG CSC

  Jeg er alenemor for 14 dager, så da er det bare å stå opp når lille bestemmer. Heldigvis kommer jeg meg kjapt etter at vi står opp, og jeg kan ikke annet enn smile til lillegullet. Han er blid som dagen er lang, alltid fornøyd og en skikkelig go-gutt. SOM vi koser oss sammen om dagene. 

  Er det flere mødre der ute som opplever det samme? Tar mer enn gjerne i mot tips for roligere netter. Haha.

   

  Lite søvn satte heldigvis ikke stopper for dagens treningsøkt. Jeg hadde booket plass på barnepassen til Axel, og der var han i 1 time mens jeg fikk trent både styrke og cardio. På barnepassen hadde han spist smoothie og lekt seg med de andre barna. Det var en rimelig fornøyd gutt jeg hentet med andre ord. Ellers fikk jeg startet på helgavasken før vi fikk litt venninnebesøk her hjemme. Vi har kokkelert på kjøkkenet, og det resulterte i hver vår pizza. Vi lagde hvit pizza av cream fraiche og hvitløk og toppet den med sopp, løk, paprika, soltørkede tomater, spekeskine og mozzarella. Den ble GOD! 

   

  Håper alle får ei fin helg! 

   

   

  #familie #baby #mamma #søvn #trening #cardi #styrke #hverdag #bilder #blogg #mammablogg #pizza #fredag #januar #trøtt

   

   

   

  Jeg advarer: så raskt setter babyen noe i halsen

  • 04.01.2018, 20:22

  SAMSUNG CSC

  Pass på babyene deres alle sammen, det er så mange farer rundt oss. Det skal bare noen få sekunder til før en baby finner noe og putter i munnen. De smaker på alt, mat eller ikke mat, det har ingen betydning.. 

  Babyen min klarte å få en stor plastikklapp i halsen for ikke lenge siden. At barn kan sette noe i halsen er noe alle vet, men at det går så raskt har kanskje ikke alle erfart. JA, jeg var uoppmerksom. JA, jeg tok bilde av det, uten å se det. Er det mulig? Hvorfor så jeg det ikke? Jeg var mer opptatt av det som foregikk rundt. Jeg så ikke at det var en lapp på penselen han lekte med. En menneskelig feil, som kan skje de fleste. Dette var heldigvis ingen stor lapp som kunne skapt fullstendig blokkering av luftveiene, tror jeg. Jeg liker å tenke det, men det er kanskje en forsvarsmekanisme...

  Det finnes farer OVERALT. Babyer putter ALT i munnen.

   

  Selv om det ikke ligger ting på gulvet, kan de finne mynter, tabletter, hårspenner, håndsprit, embalasje, drops osv i vesker, skuffer og skap. De er mestre på å få tak i ting du trodde var plassert trygt. Jeg blir hvertfall overrasket over hvilke plasser min lille krabat på 8 måneder kommer seg. Nå er begge stuebordene tømt, for i dag var det nummeret før han knuste glasskolben jeg egentlig har på bordet. I tillegg tømmer han de nederste skuffene på kommoder.

  Hold derfor godt øye med barnet ditt, det skal jeg gjøre ♥ I situasjonen på videoen gikk det heldigvis bra. Det første vi merket var at han ble helt stille, før han begynte å brekke seg. Lappen kom ut iblandet oppkast når vi holdt han foroverbøyd på magen og ga noen ryggslag. Det var en skikkelig ubehagelig situasjon jeg ikke vil oppleve flere ganger. Den følelsen av redsel jeg fikk da vi sto i det, er ikke til å beskrive. 

  Om det er noen som er usikre på hva de skal gjøre dersom barnet setter noe i halsen, finnes det masse informasjon om dette på nett. Du vil aldri angre på å lære slik kunnskap, det kan bli veldig viktig en dag. Det vet man aldri, derfor oppfordrer jeg alle til å oppdatere seg en ekstra gang. I tillegg til å sikre hjemmet for farer, selvfølgelig. 

   

  Noen som har opplevd lignende? 

   

  #baby #mamma #kvelning #fare #advarsel #bilder #blogg #barn #familie #video 

  BLÅ VELOUR SOFA

  • 03.01.2018, 20:44

  SAMSUNG CSC

   

  Hei og god onsdagskveld!

  Her i huset er julen pakket bort for lengst, og loungen vår er tilbake til normalen. Det eneste som mangler er julelysene som henger ute, men de skal få henge til Espen kommer hjem.Vi deler faktisk opp noen av oppgavene, og lysene har han ansvar for. Jeg tror ikke jeg skal rote meg borti ledningssystemet han lagde for å få de opp heller. Men slukket, det er de, så ingen jul her i gården. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

   

  Jeg har fått endel spørsmål om denne sofaen, så tenkte å dele litt flere bilder av den. Den er superdeilig å sitte i og jeg elsker stoffet. Dette er en ekstra eller bonus-sittegruppe siden stua er så stor. Hovedsofaen vår står inne på tv-stuen. Hadde vi bare hatt denne sofaen ville jeg hatt en to-seter i tillegg. Uansett, den er i blå velour og er bra Bohus. Husker ikke helt hva vi betalte, men det var en plass mellom 7000-9000, men det kommer veldig an på hvilket fyll man velger i putene, stofftype osv. 

   

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  ♦ LIVINGROOM ♦

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

   

  Det er ikke så ofte jeg blogger om kveldene når jeg tenker meg om. Kveldene er min egentid hvor jeg kan sette meg ned og gjøre akkurat det jeg vil. Som regel blir det litt serie-titting, lesing, skriving, ryddig og matlaging. I dag har det vært full fart på lille siden vi sto opp. Han klatrer opp til bordkanter, stoler, sofaen og egentlig alt han finner, og jeg løper etter for å passe på at han ikke skal falle. Han har akkurat lært seg å reise seg opp og er derfor veldig ustødig. Regner med jeg kan slippe han litt mer ut av syne om ikke lenge. Nå kan jeg ikke engang gå til toalettet uten å ta han med meg, haha. Nå sover lille gullet, etter en tur i badestampen og kveldsmat. 

   

  Nå skal jeg sette på litt havregryn til koking og lage meg sjokoladegrøt. Det er GODT det. Regner med jeg stikker innom i morgen, vi sees da. 

   

  Hvilken type sofa har du i stua? 

   

  #interiør #stue #lounge #sofa #bilder #blogg #januar #hverdag #mamma #baby #velour #sittegruppe

  6 ting dere ikke vet om meg

  • 03.01.2018, 10:55

  ♥ Jeg var på trening samme dag som riene startet. 

  ♥ Jeg var 5 uker på vei før jeg fant ut at jeg var gravid. 

  ♥ Jeg spiser smoothie til frokost sikkert 90% av året. Finnes det noe bedre enn en tykk og luftig smoothie som kan spises med skje? For meg er det den beste starten på dagen. Men sier absolutt ikke nei-takk til en god hotellfrokost heller. 

  SAMSUNG CSC

  ♥ Jeg elsker å gå på visninger. I november og desember var jeg på 8 visninger, selv om vi har kjøpt oss bolig for 1 år siden. Det var riktignok visning for noen andre som var på boligjakt. Drar mer enn gjerne på visning med, eller for andre som leter etter et sted å kjøpe. Det er noe spesielt og superkoselig med det å finne seg bolig. 

  ♥ Hverdagen min styres i disse dager mye ut fra lille sine sove og spisetider. Jeg forsøker alltid å planlegge det meste ut fra at han både skal få sove og spise til rett tid. Ikke alltid like enkelt, men har lært noen triks underveis. Lange bilturer legger vi derfor til tidspunkt der han skal sove for eksempel. 

  SAMSUNG CSC

  ♥ Jeg har ikke drukket brus på 9 år. Hvorfor? Jo, fordi jeg hadde det som nyttårsfortsett en gang, og startet aldri på igjen. Nå har jeg derimot ingen nyttårsforsetter, og det føles helt greit. 

   

  Det var noen punkter om meg. Jeg vil gjerne høre litt om deg som leser bloggen min også. Sleng inn en kommentar med 2 ting om deg selv, så jeg kan bli bedre kjent med dere også. 

   

  Ha en fin onsdag da dere, vi sees! 

   

  #januar #blogg #hverdag #mamma #baby #bolig #interesser #meg #personlig 

   

  MIN NATT MED BABY

  • 02.01.2018, 10:43

  SAMSUNG CSC

  Hva sier dere til flere oppdateringer om mammalivet? Dersom det ikke er ønskelig, blir det generelt lite om hverdagen min, for akkurat nå er hvardagen min "mammalivet". 

  Jeg kan starte med å fortelle litt om hvordan rutinene våre er for tiden. De er veldig ulike fra dag til dag, særlig om natten. Derfor kan jeg ikke dele en "oppskrift" på når alt foregår, men heller fortelle hvordan vi har hatt det i natt. 

   

  19.45: Jeg stelte lille for kvelden.

  Akkurat i går kveld hadde han bæsjet seg ut rett før leggetid. Jeg legger han på stellebordet, han ruller rundt, jeg legger han tilbake på ryggen, han setter seg opp, jeg legger han ned igjen, han forsøker å rulle tilbake til magen og jeg holder igjen. Når jeg omsider får av buksa ser jeg at bleien er på skeiva. Dere kan tenke dere hvor den bæsjen har havnet. Om noen tippet utenfor bleien og utover hele bodyen kan jeg fortelle at dere får full score. Det tar ikke lange tiden før den er klint enda flere plasser. Jeg får rullet inn det aller meste av bæsjen inn i bodyen slik at jeg får lirket bodyen over hodet til lille uten å søle til ansiktet og håret hans. Jeg slenger meg over vaskeklutene, men jeg er for sein. Lille er over på magen igjen med bæsjerompa rett til vers. Etter noen runder hvor jeg snur han på ryggen og han tilbake på magen er nattdrakten på. Om-at og om-at. 

   

  20.00 Ammetid

  Jeg ammer lille i sengen før han sovner. Samme prosedyre hver kveld, og slik har det vært i mange måneder. Det gjør at han roer seg for natten og får mat og drikke i samme slengen. Fungerer superbra. Dette tar som regel 15-30 minutt og lillegutt er i drømmeland. 

   

  21.15 Våkner

  Det slår inn babygråt i baby-callen, så blir det stille. Etter noen minutter er det igang igjen og da gir det seg ikke. Jeg går opp, ammer og lille sovner nesten med det samme. Noen ganger våkner han om kvelden før jeg legger mang, andre ganger ikke. 

   

  00.40 Ny våkenrunde

  Jeg er langt i drømmeland når jeg våkner av at lillegutt skriker til i sengen sin. Sengen hans har hjul og står helt inntil dobbeltsengen vår. Jeg vugger litt på sengen men forstår raskt at jeg må stålsette meg, og komme seg på bena. Jeg løfter han opp i sengen min, ammer i noen minutter og legger han tilbake i sengen hans. Begge sovner rimelig kjapt. 

   

  04.50 Våken IGJEN

  Jeg er nok engang langt i drømmeland når jeg på nytt våkner av lillegutt. Denne gangen har han snudd seg over på magen og ligger og kaver rundt i sengen sin. Jeg ammer, og håper det vil holde han mett nok til å sove litt lengre denne morgenen. Heldigvis tar det ikke lange tiden før vi begge sovner. 

   

  07.10 Klar for å starte dagen

  Når lillegutt våkner denne gangen er han lys våken. Iløpet av natten har han vært så trøtt at han såvidt har holdt øynene åpne. Men nå tøyser og tuller han. Jeg ammer i sengen i et kvarter før vi leker litt i sengen. Vi øver på å klappe og tar noen high five som han nylig har lært seg. 

  SAMSUNG CSC

  07.45 Morgenstell

  Vi står opp, jeg kler på meg treningsklær mens han leker seg på rommet sitt. I mellomtiden har han rukket å bæsje seg ut, men denne gangen I BLEIEN. Han får på seng ullklær og vi går ned på stua for å stelle i stand til frokost. 

   

  Som dere ser er det noen runder med mat og soving mellom kvelden og morgenen. Men vi koser oss, og tar det veldig med ro selv om det til tider kan være slitsomt. Dersom noen lurer er Axel 8 måneder. Han spiser frokost en times tid etter vi står opp siden jeg ammer i sengen.

  I dag tilbydde søsteren min seg å gi han frokost mens jeg fikk dra på trening. Verdens snilleste søster. Synd hun reiser hjem igjen i kveld, men det er ikke mange dagene til vi sees regner jeg med. Det betyr at jeg og Axel blir hjemme alene ei drøy uke før samboeren kommer tilbake fra sjøen. 

   

  Hva synes dere om slike innlegg? Er det noe jeg skal fortsette med? 

   

  Håper alle får en fin tirsdag, vi sees om ikke lenge! 

   

  #mamma #baby #hverdag #natt #blogg #bilder #barn #familie #rutiner #søvn #trening 

  Når babyen gjør noe for første gang

  • 01.01.2018, 21:22

  SAMSUNG CSC

  Hei og riktig godt nytt år!

  Da er 2018 i gang dere. Vi fikk med oss årets første morgen og vell så det i dag også. Axel visste ingenting om at det ble en litt senere kveld på meg i går, hehe. Han våknet for å spise som normalt gjennom natten før vi tilslutt sto opp i 7 tiden. Kunne lett sovet en time eller fem til, det er jeg sikker på. Opplagt eller ikke, i dag var jeg mer enn klar for å kickstarte året og en ny uke med ei treningsøkt. Den har jeg ventet på ei hel uke nå, etter mye sykdom i jula. Deilig at kroppen var klar for det akkurat i dag. 

  Axel fikk starte det nye året med sin aller første tur på akebrett. Alltid like stas når han tester ut nye ting. Selv tok han det klinkende med ro og satt som støpt i akebrettet mens vi dro han etter oss. Jeg er skikkelig overrasket over hvor mye man kan gjøre med babyer på bare 8 måneder. Hverdagen handler ikke kun om amming og bleieskift lengre, selv om det lett kan føles slik. 

  SAMSUNG CSC

  Ellers har vi fått kost oss litt i dag også. Litt sunne lapper ble dagens lunsj på hele gjengen, minstemann likte de til og med. I i ettermiddag har vi vært til mormor og spist oss sprikkmett på julekaker og masse annet digg. I dag ble den siste "juleaktige" dagen for vår del, for i morgen er vel hverdagen i full gang igjen. 

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  SAMSUNG CSC

  Huset har jeg også fått renset for julepynt i dag. Tok ned juletreet og alt annet dilldall. En skikkelig fresh start på det nye året! Det ble så deilig og mye lettere her inne nå. Vet ikke om det er best å få julepynten opp, eller å ta den ned. Akkurat nå heller jeg mest mot sistnevnte, selv om begeistringen sikkert er like stor når jeg åpner pappeskene igjen neste desember. 

   

  Regner med det er mange som er tilbake på jobb igjen allerede i morgen. Disse feriedagene er aldri lange nok, men kanskje det blir litt godt å komme i rutine igjen. Satser på det.  Jeg skal gjøre alt jeg kan for at året skal bli minst like bra som fjorårets. Det skal jeg nok klare! ♥

   

  Vi sees! 

  #januar #baby #utvikling #mamma #hverdag #bilder #blogg #nyttår 

  Heidi Gustad

  Heidi Gustad, 23 år fra Trondheim. Mamma til en liten gutt som ble født våren 2017. På bloggen deler jeg mye fra dagene våre hjemme, matinspirasjon og interiør.

  Search

  Bloggdesign

  Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no