hits

Heidi Gustad

Best at barnet spiser på egenhånd

  • 28.01.2018, 10:12

SONY DSC

Søndagen min startet på akkurat samme måte som hver dag, med denne lille sjarmøren. De små er så søte når de spiser. Vår lille har spist brødskive på egenhånd siden han var 7 måneder og nå begynner han virkelig å få teken på det. I starten var det 90% gris og 10% spising. Han gnudde biten med leverpostei over ALT, kastet den ned eller tråkket den under sokken på fotbrettet. Du kan tenke deg hvordan det ble seende ut, ikke bare hender og ansikt var fulle av leverpostei. Vi snakker hele spisebrettet, gulvet, drikkekoppen og tripp-trapp-stolen full av leverpostei. I tillegg har han en tendens til å alltid gru seg i øynene når fingrene er smurt inn i leverpostei. Men vet du hva, det er helt greit, selv om det går med en halv tørkerull til hvert måltid. Jeg ville at han skulle lære å plukke en og en brødbit, og spise selv. Han syntes jo det var så STAS, så da satt han der med brødbitene, puttet litt i munnen og resten havnet i gulvet. Det er det mammapermisjonen er til for. Haha. 

SONY DSC

Nå som han har lært seg "pinsett"-grepet og fått masse øving moser han ikke brødbiten med knyttneven lengre. Det ga kjapt resultater når han fikk prøve selv, og han storkoser seg med maten. I går testet vi ut makrell i tomat for tredje gang. Ved de tidligere forsøkene har han bare lagd grimaser og lukket munnen, men nå gikk det også ned på høykant. Ingen grunn til å gi seg på en matvare med en gang. De små godtar flere og flere nye smaker som tiden går virker det som. Syntes litt synd i han som kun får servert leverpostei eller kalkun/kyllingskinke og avocado på brødskiven. Men nå har jeg hvertfall 1 ekstra pålegg-sort å variere i. Har vært innom prim også, men fikk litt bakoversveis da jeg så at halvparten av boksen inneholdt sukker. Det er kanskje litt i overkant for små barn, eller for alle. Ingen har godt av å starte dagen med et sukkerkikk som gir rask blodsukkerstigning, men som også daler like kjapt. 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Ingen overraskelse hva frokosten min ble. Haha, nok en smoothiebowl-variant sto på frokostbordet. Denne toppet med en superdigg granola fra Sverige med kakao og bringebær. Den er så søt og god, kjenner ikke at den er uten tilsatt sukker. Nå har jeg nettopp sydd om leketeltet til Axel. Vi hadde bestilt leketelt som han skulle ha på rommet, men da det kom i posten var det dobbelt så stort som vi hadde sett for oss. Vi tenkte egentlig å returnere det, før vi kom på at jeg kunne prøve å modifisere det litt. Etter litt klipping og sying ble det perfekt. Vi skal gjøre litt flere endringer på barnerommet i tiden framover, men vi vet ikke helt hva enda. I helga har vi nemlig hatt fokus på å pusse opp gangen vår. Soverommet må derfor vente litt til. Gangen er faktisk ferdig om ikke lenge. Jippi.  

 

Men tilbake til baby-matprat. Her hjemme spiser lille mellom 1-2 brødskiver til frokost sammen med hjemmekokt babysaft og noen biter frukt. Det kan være banan, mango, blåbær eller avocado. Han er 9 måneder, så jeg lurer på om noen har flere tips til frokost eller gjerne lunsj til en i denne alderen? 

 


 

Hva spiser barna/et ditt til frokost? Tar gjerne imot forslag

 

 

#baby #barn #mamma #foreldre #familie #babymat #mat #frokost #helse #bilder #helg #søndag #blogg 

 

 

 

livetmitt93

28.01.2018 kl. 10:43
greit at de lærer seg :)

Heidi Gustad

29.01.2018 kl. 20:39
livetmitt93: Ja, de må jo det til slutt uansett : D også er det så morsomt for de å eksprimentere litt < 3

emmadrevvatne

28.01.2018 kl. 11:26
Så søt han er og så fine bilder! Er jo viktig at de får prøve seg litt på egenhånd :)

Heidi Gustad

29.01.2018 kl. 20:40
emmadrevvatne: Tusen takk for det! Ja, funket bra her hvertfall : D
Heidi Gustad

Heidi Gustad, 23 år fra Trondheim. Mamma til en liten gutt som ble født våren 2017. På bloggen deler jeg mye fra dagene våre hjemme, matinspirasjon og interiør.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no