hits

Heidi Gustad

Til alle alenemødre

  • 12.01.2018, 20:24

SAMSUNG CSC

Jeg vil dedikere dette innlegget til alle alenemødre og fortelle dere hvor fantastisk god jobb dere gjør. For det gjør dere alle sammen.

(Skrevet da vi sto opp i går.) 

Akkurat nå føler jeg meg lykkelig, sliten, alene og betydningsfull på en og samme tid. Å være mor byr på mange utfordringer hver eneste dag. Den lille babyen er helt avhengig av deg hele tiden. Dette er noe jeg kjenner mye på i dag. Det er kun du som kan stå opp om natten når babyen gråter. Det er kun du som kan skifte på bleien, ta klesskiftet når babyen har gulpet eller tisset gjennom klær og/eller sengetøy. Det er kun du som kan gi mat og trøst når barnet ikke slår seg til ro. Det er kun du som kan rydde opp lekene om kvelden, ta klesvasken eller dra til helsestasjonen. I øyeblikket kan du føle deg helt alene.

 

Men det er også kun du som får kjenne barnets varme, se de små hendene folde seg rundt dine eller få de gode klemmene. Du får høre latteren, se smilet og føle barnets glede. 

 

Når du legger deg om kvelden tenker du kanskje gjennom alt du har gjort i løpet av dagen, og hva som skal skje neste dag. Har du husket å forberede alt, har du husket å legge fram klær, smøre mat og rydde. Det du eventuelt ikke fikk gjort ligger du kanskje å memorerer i hodet til neste dag, fordi det ligger igjen ved siden av deg som kan huske det for deg. Det ligger ingen der som har bidratt med alle gjøremålene som kanskje kjentes tunge akkurat i dag. Det ligger ingen der som kunne si NEI til barnet da det ville ha noe det ikke kunne få. Men det ligger heller ingen der som har fått like mange smil som du har fått. Spørsmålet mitt er bare: Var du FORNØYD med hvordan dagen ble da du gikk for å legge deg i går? Fikk du tatt deg tid til å senke skuldrene, gjøre noe bra for deg selv, og nyte de fine øyeblikkene dagen hadde gitt deg? Det håper jeg. Det er så lett å glemme alt som BLE gjort, om du hele tiden tenker på det du ikke fikk tid til. Det er viktig å rose seg selv, og tenke gjennom hva du fikk til. Husker du alle gangene barnet så deg inn i øynene og smilte, sa takk for maten og lo når du gjemte deg og hoppet fram?. 

SAMSUNG CSC

Du som alenemor kjenner deg kanskje igjen når jeg sier at jeg pleier å kjenne blodet strømme gjennom bena når jeg legger hodet på puta. Jeg har akkurat listet meg stille inn på soverommet for at babyen ikke skal våkne. MEN så hører jeg det rører seg i babysengen ved siden av, og jeg holder nesten pusten for å ikke vekke den lille. Det er nok noe de fleste nybakte foreldre opplever. Følelsen av å gjøre alt for sin baby er den beste som finnes, men noen ganger trenger vi også litt hvile. Vi må tørre å innrømme det for oss selv. Vi vil så gjerne være med den lille så mye som mulig, men vi må også huske oss selv. Litt hvile, og vi har masse krefter til å gi bøttevis av kjærlighet og omsorg igjen. 

 

Før jeg ble mor ante jeg ikke hvor stor kjærlighet og enorm ansvarsfølelse man får for et annet menneske. I dag har jeg vært alenemor i 14 dager, det har vært 14 fantastiske dager. Disse dagene har jeg vært oppe til alle døgnets tider, og jeg har fått tenkt mye om nettene jeg har hatt lille på brystet for å amme. Jeg har følt meg heldig. Heldig som har den fine oppgaven med å gi denne gutten en bra start på livet. Den samme oppgaven har du fått. Har du tenkt på det? Hvor heldig er ikke vi som kan gi et annet menneske akkurat den muligheten! 

 

For min del er jeg "alenemamma" i 2 uker før far også er hjemme i 4 uker med oss. Da føler jeg virkelig at jeg får smake på den hverdagen alenemødre står i. Det jeg har kjent mest på er at man står alene i mange valg som skal tas. Det kan være de bittesmå tingene som hva man velger å kle barnet i når man skal ut i vinterkulda. Eller hva barnet skal få å spise. Det kan være tungt å ikke ha en bedre halvdel å diskutere slike spørsmål med. Men tenk hvor selvstendig du blir, og trygg på egne avgjørseler. Du vil bli supersterk av å stå i disse avgjørelsene alene. Det er bare å ta av seg hatten for alle dere der ute. Dere gjør en fantastisk jobb, dag etter dag, og det håper jeg dere tar dere tid til å tenke over. Gi deg selv en klapp på skulderen og vær fornøyd med deg selv. 

 

 

Du må aldri glemme hvor heldig du er! 

 

 

#mamma #alenemor #alenemamma #familie #baby #barn #ansvar #søvn #glede #hverdag #bilder #mammablogg #blogg #vinter 

livetmitt93

12.01.2018 kl. 20:38
<3 jeg synes du er flink jeg <3

Heidi Gustad

14.01.2018 kl. 09:55
livetmitt93: Takk for det! : D

Charlotte

12.01.2018 kl. 21:27
Syns du kjempeflink mor jeg <3 fine bilder :)

Heidi Gustad

14.01.2018 kl. 09:56
Charlotte A Egeberg: Ja, håper det! : D Takk

Victoria Larsen

13.01.2018 kl. 09:24
Set ut som du er en flott mor!! Veldig fint skrevet :-)

Heidi Gustad

14.01.2018 kl. 09:56
Victoria Larsen: Så hyggelig, takk for det! : D

Kristine Larsen

13.01.2018 kl. 15:01
Så flink du er <3 fint skrevet!

Heidi Gustad

14.01.2018 kl. 09:56
Kristine Larsen: Så hyggelig sagt av deg! : D
Heidi Gustad

Heidi Gustad, 23 år fra Trondheim. Mamma til en liten gutt som ble født våren 2017. På bloggen deler jeg mye fra dagene våre hjemme, matinspirasjon og interiør.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no