hits

Heidi Gustad

MIN NATT MED BABY

  • 02.01.2018, 10:43

SAMSUNG CSC

Hva sier dere til flere oppdateringer om mammalivet? Dersom det ikke er ønskelig, blir det generelt lite om hverdagen min, for akkurat nå er hvardagen min "mammalivet". 

Jeg kan starte med å fortelle litt om hvordan rutinene våre er for tiden. De er veldig ulike fra dag til dag, særlig om natten. Derfor kan jeg ikke dele en "oppskrift" på når alt foregår, men heller fortelle hvordan vi har hatt det i natt. 

 

19.45: Jeg stelte lille for kvelden.

Akkurat i går kveld hadde han bæsjet seg ut rett før leggetid. Jeg legger han på stellebordet, han ruller rundt, jeg legger han tilbake på ryggen, han setter seg opp, jeg legger han ned igjen, han forsøker å rulle tilbake til magen og jeg holder igjen. Når jeg omsider får av buksa ser jeg at bleien er på skeiva. Dere kan tenke dere hvor den bæsjen har havnet. Om noen tippet utenfor bleien og utover hele bodyen kan jeg fortelle at dere får full score. Det tar ikke lange tiden før den er klint enda flere plasser. Jeg får rullet inn det aller meste av bæsjen inn i bodyen slik at jeg får lirket bodyen over hodet til lille uten å søle til ansiktet og håret hans. Jeg slenger meg over vaskeklutene, men jeg er for sein. Lille er over på magen igjen med bæsjerompa rett til vers. Etter noen runder hvor jeg snur han på ryggen og han tilbake på magen er nattdrakten på. Om-at og om-at. 

 

20.00 Ammetid

Jeg ammer lille i sengen før han sovner. Samme prosedyre hver kveld, og slik har det vært i mange måneder. Det gjør at han roer seg for natten og får mat og drikke i samme slengen. Fungerer superbra. Dette tar som regel 15-30 minutt og lillegutt er i drømmeland. 

 

21.15 Våkner

Det slår inn babygråt i baby-callen, så blir det stille. Etter noen minutter er det igang igjen og da gir det seg ikke. Jeg går opp, ammer og lille sovner nesten med det samme. Noen ganger våkner han om kvelden før jeg legger mang, andre ganger ikke. 

 

00.40 Ny våkenrunde

Jeg er langt i drømmeland når jeg våkner av at lillegutt skriker til i sengen sin. Sengen hans har hjul og står helt inntil dobbeltsengen vår. Jeg vugger litt på sengen men forstår raskt at jeg må stålsette meg, og komme seg på bena. Jeg løfter han opp i sengen min, ammer i noen minutter og legger han tilbake i sengen hans. Begge sovner rimelig kjapt. 

 

04.50 Våken IGJEN

Jeg er nok engang langt i drømmeland når jeg på nytt våkner av lillegutt. Denne gangen har han snudd seg over på magen og ligger og kaver rundt i sengen sin. Jeg ammer, og håper det vil holde han mett nok til å sove litt lengre denne morgenen. Heldigvis tar det ikke lange tiden før vi begge sovner. 

 

07.10 Klar for å starte dagen

Når lillegutt våkner denne gangen er han lys våken. Iløpet av natten har han vært så trøtt at han såvidt har holdt øynene åpne. Men nå tøyser og tuller han. Jeg ammer i sengen i et kvarter før vi leker litt i sengen. Vi øver på å klappe og tar noen high five som han nylig har lært seg. 

SAMSUNG CSC

07.45 Morgenstell

Vi står opp, jeg kler på meg treningsklær mens han leker seg på rommet sitt. I mellomtiden har han rukket å bæsje seg ut, men denne gangen I BLEIEN. Han får på seng ullklær og vi går ned på stua for å stelle i stand til frokost. 

 

Som dere ser er det noen runder med mat og soving mellom kvelden og morgenen. Men vi koser oss, og tar det veldig med ro selv om det til tider kan være slitsomt. Dersom noen lurer er Axel 8 måneder. Han spiser frokost en times tid etter vi står opp siden jeg ammer i sengen.

I dag tilbydde søsteren min seg å gi han frokost mens jeg fikk dra på trening. Verdens snilleste søster. Synd hun reiser hjem igjen i kveld, men det er ikke mange dagene til vi sees regner jeg med. Det betyr at jeg og Axel blir hjemme alene ei drøy uke før samboeren kommer tilbake fra sjøen. 

 

Hva synes dere om slike innlegg? Er det noe jeg skal fortsette med? 

 

Håper alle får en fin tirsdag, vi sees om ikke lenge! 

 

#mamma #baby #hverdag #natt #blogg #bilder #barn #familie #rutiner #søvn #trening 

wenchepia

02.01.2018 kl. 10:55
Jeg synes det er kjempekoselig å lese om "mammalivet" og å se bilder av fine babygutten :) begynner å bli en stund siden mi var så lita,så er fint å lese om andre som opplever den tiden :)

Heidi Gustad

03.01.2018 kl. 10:42
wenchepia: Så flott, blir nok mye av det framover.

Nina

02.01.2018 kl. 14:38
Koselig innlegg :)

Heidi Gustad

03.01.2018 kl. 10:42
Nina: Så bra at du syntes det! : ) Blir nok flere i denne kategorien tenker jeg

Ni

02.01.2018 kl. 18:22
Synes det er koselig! Fortsett med slike innlegg. Herregud, så søt han er!

Heidi Gustad

03.01.2018 kl. 10:43
Ni: Tusen takk for det. Så bra, det kommer flere snart : )

Charlotte

02.01.2018 kl. 20:47
koselig innlegg: D

Heidi Gustad

03.01.2018 kl. 10:44
Charlotte: Bra, da vet jeg at jeg kan fortsette med denne typen innlegg. Alltid vanskelig å vite hva andre synes er interessant å lese om.
Heidi Gustad

Heidi Gustad, 23 år fra Trondheim. Mamma til en liten gutt som ble født våren 2017. På bloggen deler jeg mye fra dagene våre hjemme, matinspirasjon og interiør.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no